יום שבת, 8 באפריל 2017

חזרת - למה שלא תכינו לבד?

אם אתם בין אלה שאוכלים חזרת, למה לקנות אם אפשר להכין לבד? חזרת טריה וטעימה, בכלום עבודה, נכון שהתעסקות עם שורש החזרת גורמת לדמעות בעיניים ובאף אבל אפשר להתגבר על זה.

קצת על החזרת למי שלא מכיר:
שורשי החזרת בעלי ריח וטעם חזקים עד כדי שכמו שכתבתי למעלה, הם צורבים את העיניים ואת האף. 
אומרים שהחזרת נחשבת לאנטיביוטיקה טבעית שמעכבת גדילת פטריות וחיידקים.
בכף חזרת אחת יש 6 קלוריות בלבד (אפס אחוז שומן) ושפע של ויטמינים, אשלגן ומגנזיום.
עלי החזרת (שאותם אפשר למצוא בשווקים ממש עכשיו) הם מקור עשיר יותר לוויטמין C. ב-100 גרם עלים יש 200 מיליגרם ויטמין C.
עם כל כך הרבה סגולות טובות, למה לוותר?

מצרכים:
  • 2–3 שורשים של חזרת
  • 4 סלקים בינוניים
  • 1/2 כוס חומץ
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
הכנה:  אני הכנתי במעבד מזון
  • לבשל את הסלקים עם הקליפה במים עד להתרככות, לקרר ולקלף. להניח בצד
  • לקלף את שורשי החזרת, לחתוך לחתיכות קטנות, להכניס למעבד מזון
  • לרסק היטב את החזרת, להוסיף סלקים, חומץ מלח וסוכר
  • להמשך לרסק ולערבב הכל ביחד במעבד
  • בסיום, לא לפתוח ישר את המכסה, לחכות מעט שהאדים החזקים של החזרת יתאדו
  • להכניס לכלי אטום ולשמור במקרר לפחות לכמה שעות לאיחוד טעמים







אין תגובות: