יום חמישי, 1 בדצמבר 2016

מסעדת המבורגים חדשה בתל אביב "בורגר פקטורי אקספרס"

מסעדת המבורגרים חדשה נפתחה בתל אביב "בורגר פקטורי אקספרס
הוזמנתי ביחד עם חברותי הבלוגריות, לאירוע השקה של בלוגרים וכתבי מזון להיכרות במסעדה חדשה שנפתחה בתל אביב, מסעדת "בורגר פקטורי אקספרס".
איש העסקים גיא פרוביזור משיק מסעדת המבורגרים חדשה - המציעה תפריט במחירים אטרקטיביים.
גיא הוא הבעלים של רשת "עדן טבע מרקט" והוא התפרסם כמי שהביא את מהפכת המזון האורגני לישראל, רשת חנויות לשיווק ויטמינים GNC
בימים אלה הוא משיק מסעדת המבורגרים איכותיים חדשה, "בורגר פקטורי אקספרס שממוקמת בלב תל אביב, ברחוב אבן גבירול 22. בכוונתו של גיא, לפתח את הרשת לרשת המבורגריות. 

יום חמישי, 17 בנובמבר 2016

בואו לראות איך ירושלים מתעוררת - מסעדת גריל חדשה בירושלים - כינור בכיכר

בואו לראות איך ירושלים מתעוררת ובמיוחד בשעות הלילה.
כירושלמית, שאוהבת את ירושלים שלי אני שמחה על כל התעוררות והתחדשות מרכזי הבילוי במרכז ירושלים. 
בשנה האחרונה נפתח במידרחוב נחלת שבעה, שהומה ממילא במסעדות, בתי קפה, הופעות ועוד, מוזיאון המוסיקה העברי החדש הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובסיור בלוגרים ועיתונאים נחשפנו לראשונה למוזיאון הזה. כתבה על המוזיאון כאן.

יום ראשון, 30 באוקטובר 2016

עוגיות ביסוקוצ'וס מתוקים

את העוגיות האלה הכנתי ממתכון שאני הרכבתי.
קראתי להן ביסקוצ'וס, גם בגלל תהליך האפייה שדומה מאוד להכנת הביסקוצו'ס השטוחים הרגילים וגם בסופו של דבר, זה זה סוג של עוגיות יבשות ומתוקות. יש גם בגירסה מלוחה, אבל הפעם נעסוק במתוק.
העוגיות האלה מתאימות לכל השנה, הן קלות להכנה וטעימות מאוד ותמיד טוב שיש אותן בבית, אפשר להכין את הבצק ולהקפיא וכשבאים אורחים, פשוט לשלוף מהמקפיא להפשיר לפרוס ולאפות לפי ההוראות.

יום שני, 24 באוקטובר 2016

נורבגיה - 10.7.16 - 11.7.16

זוהי רשומה רביעית על הטיול שלי בסקנדינביה והפעם, נורבגיה, ארץ הנהרות המפלים והפיורדים
רשומה שלישית על הטיול בסקנדינביה:
רשומה ראשונה על הטיול בפינלנד - הלסינקי כאן 
רשומה שניה על הטיול בשבדיה - שטוקהולם כאן
רשומה שלישית על הטיול בשבדיה - אוסלו כאן

יום ראשון, 23 באוקטובר 2016

עוגת בננות עם פצפוצי שוקולד


מה עושים עם משלוח של בננות בשלות שהגיע אלי? הדבר הראשון שעולה לי, כמובן מילק שייק בננות, והשני, עוגה.   
קבלו מתכון לעוגה קלה להכנה מנחמת וטעימה מאוד.

יום שבת, 8 באוקטובר 2016

טיול ריינג'רים במדבר הרי יהודה וארוחת בשרים במסעדה "כנענית"


לאחר שסיימנו את הסיור ביקב פסגות - רשומה כאן על הסיור, הגענו, למסעדה "כנענית" שנמצאת בתחנת דלק בצומת כפר אדומים, על מנת לסייר במדבר ולאחר מכן לארוחה בשרים מיוחדת וטעימה במסעדה.

פעילות חווייתית במהלך חוה"מ סוכות לכל המשפחה - יקב פסגות

מטקסס באהבה ישירות ליקב פסגות. כ- 400 מתנדבים אוהבי ישראל שנקראים קבוצת היובל - מתנדבים אוהבי ישראל מארה"ב ואירופה מגיעים כבר 12 שנה לבצור בכרמים של יקב פסגות. הם מאמינים שאם הם יעסקו בחקלאות יהודית בארץ ישראל, הגאולה תגיע מהר יותר. תחילת פעילות ארגון 'היובל', בשנת 2004, מאז הגיעו לארץ כ-3,000 איש על מנת לעבד את האדמה ולטעת גפנים בכרמי יקב הבוטיק פסגות וביקבים נוספים. פעילותם בארץ נמשכת בד"כ כשלושה חודשים. 
גם אנחנו הגענו ליקב פסגות, לא ליבצור, לסקר, בסיור של בלוגרים ועיתונאים. בואו לקרוא

יום שבת, 10 בספטמבר 2016

אירוע השקת הספר "מדריך לחיים טובים" של מגזין הבריאות "מנטה"

הוזמנתי לאירוע עיתונאים ובלוגרים, לבוקר של כיף, לכבוד השקת הספר "מדריך לחיים טובים" של מגזין הבריאות "מנטה". האירוע התקיים בנמל תל אביב, במתחם ארקה, המקום קושט בשלטים של מנטה

יום ראשון, 4 בספטמבר 2016

תחגגו את ראש השנה עם כלי נעמן

ניחוח ספרדי במטבח.
רשת "נעמן" והשף אסף גרניט משנים את חוקי המשחק במטבח.
הוזמנתי לאירוע עיתונאים ובלוגרים, להשקת סדרת כלי הבישול "גרניט" מבית נעמן. 

האירוע התקיים במסעדת הסדנא של השף אסף גרניט שמשתמש במטבחים שלו בכילים של נעמן.

יום ראשון, 7 באוגוסט 2016

סקנדינביה - פינלנד - הלסינקי 4.7.16 - 5.7.16


מזמינה אתכם לטייל אתי דרך הצילומים שלי בסקנדינביה לארצות: פינלנד, שבדיה, נורבגיה ודנמרק.
אחלק את הטיול לכמה רשומות. 
הרשומה הזו היא הראשונה, על הטיול שלנו בהלסינקי שבפינלנד, שם התחלנו את הטיול
יום שני, 4.7.16 שעה 5:30 לפנות בוקר, שדה התעופה בן גוריון, אחרי הקפה, אחותי ואני עושות סלפי 


יום שני, 20 ביוני 2016

פסטה ביתית טריה מקמח רגיל

בימים החמים האלה, אין כמו להכין אוכל קל ומהיר הכנה. תנסו להכין פסטה בבית.
ההבדל בין פסטה ביתית לפסטה קנויה, הוא גדול, גם בטעם וגם במרקם, נכון שזה קצת עבודה, אבל שווה כל רגע. 

יום רביעי, 15 ביוני 2016

לילות רמאדאן בעיר טייבה

לקראת אירועי לילות רמאדאן של האוכלוסיה המוסלמית בארץ, הצטרפתי ביחד עם עיתונאים ובלוגרים לסיור חוויה תיירותית, תרבותית, קולינרית מעולם אחר.
הסיור נערך בדיוק אחרי הפיגוע במתחם שרונה, במחשבה ראשונה, חשבתי שלא מתאים לי ולא כדאי להגיע לאיזורים האלה, אבל במחשבה שנייה החלטתי שאני כן מצטרפת לסיור כי אני מאמינה שהדרך הנכונה בדו קיום היא במפגשים ובשיחות, אני בטוחה שיש אוכלוסיה גדולה שמשתוקקת לחיות בשלווה ובשלום ואסור לנו, למרות הכאב והצער, לתת למיעוט הקיצוני לשבש לנו את החיים.

יום שני, 6 ביוני 2016

לחם כפרי עם גרעיני חמניה, זרעי פשתן, קוואקר ועוד - לחם הבית

אפילו אני לא האמנתי שאצליח לאפות לחם, בלי אופה לחם ורק עם תנור ביתי.
עם הקמחים של מאסטר שף, אין יותר קל מזה, כל המרכיבים כבר נמצאים בתכולת השקית, צריך להוסיף רק מים ו/או שמן, לעקוב אחר ההוראות על גבי השקית והנה יש לכם לחם איכותי, קריספי מבחוץ  ורך מבפנים והכי חשוב, לחם ביתי בריא.
אני כל כך התלהבתי שהחלטתי להכין לחם ממולא בגבינות, אתם יכולים לבחור אם לאפות ככר רגילה או למלא אותה בגבינות, או בירקות, או בכל מה שבא לכם.

יום שבת, 4 ביוני 2016

עוגת גבינה בחושה עם שקדים מולבנים

עוד עוגת גבינה לאוסף העוגות גבינה
עוגת גבינה בחושה, עם מלא שקדים מולבנים, טעימה מאוד וקלה להכנה
המתכון של טובה'לה, חברתי הבלוגרית מהבלוג מהמטבח של טובה'לה, עם קצת שינויים שלי.

ממליצה לבקר בבלוג שלה, יש לה מתכונים נהדרים.

נחשף מתכון לעוגת הקטיפה האדומה רד ולווט - red velvet cake של מלון וולדורף אסטוריה

לקראת חג השבועות, המתכונים הסודיים של עוגות הגבינה הנודעות של וולדורף אסטוריה נחשפות ואני הייתי שם באירוע עיתונאים ובלוגרים.

יום רביעי, 25 במאי 2016

מוסיפים פלפל לבייגל

חברת מאיר בייגל, יצרנית הבייגל המובילה בישראל, מוסיפה פלפל צ'ילי לבייגל שהם מייצרים ומשיקה בייגלה חדש בסידרת "שטוחלה" בטעם צ'ילי מתוק, מוצר חדשני וטעים ואני הייתי שם, באירוע עיתונאים ובלוגרים כדי לספר לכם על כך.

יום שני, 16 במאי 2016

עוגת גבינה המנצחת שלי, קלה להכנה מתאימה גם לפסח

משום מה בעונה הזו אני ממש מתחברת לעוגות גבינה מכל הסוגים, אולי בגלל חג שבועות שמתקרב, אולי בגלל הקיץ. מה שכן ומי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת עוגות גבינה. 
העוגה מתאימה לכל ימות השנה, חגים שבתות וגם לחג פסח כי היא אינה מכילה קמח.

יום רביעי, 4 במאי 2016

ביקור במחנה ריכוז - גטו טֶרֶזִין - טֶרֶזְיֶינְשְטָט - בפראג


הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה שנסעה לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. הקבוצה כללה עובדי מדינה ממשרדי ממשלה.
כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.
הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון שם. מומלץ לקרוא בויקיפדיה.

יום שבת, 30 באפריל 2016

מופלטות - כך תכינו בהצלחה, צעד אחר צעד

נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.
לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז, פרקטי והמתכון יצא לי מוצלח וטעים כמובן.
קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אותכם.

יום שישי, 29 באפריל 2016

עוגת גבינה פירורים ללא אפייה - כשרה לפסח

הערות מקדימות:
1. אפשר להשתמש בתבנית אפיה עגולה גודל 24, או מרובעת, מה שאוהבים
2. הפירורים מעוגיות של פסח
3. את העוגה צריך להכין מראש כי צריך להקפיא אותה לכמה שעות, עדיף אפילו לילה
4. את הפירורים אפשר להכין גם מביסקוויטים ולהכין כל השנה

יום שלישי, 19 באפריל 2016

מוזיאון המוסיקה העברי הראשון בירושלים

ירושלים חווה פריחה לקראת האביב ואטרקציות תרבותיות רבות נפתחות לקהל הרחב ועל מנת להביא לכם חלק מהאטרקציות, הוזמנתי לסיור עיתונאים ובלוגרים.
בין יתר האטרקציות שבהם ביקרנו, היה מוזיאון המוסיקה העברי הראשון שנפתח בירושלים.
המוזיאון נותן במה לתרבות העשירה של המוסיקה העברית על כל השפעותיה וגווניה לאורך ההסטוריה. 
המוזיאון נפתח לקהל הרחב ב-14.4.16.

פסח בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים - חוויה של ילדות של פעם

ערכנו סיור עיתונאים ובלוגרים בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים - חוויה של ילדות של פעם.
הגן הבוטני בירושלים מזמין אתכם, ההורים והילדים, לבקר בגן בשיא פריחתו, להיות הראשונים שיחוו את 'שביל התגליות', פרוייקט ייחודי וחדשני המעניק חוויה משפחתית איכותית בחול המועד פסח.

יום ראשון, 17 באפריל 2016

אירועי פסח 2016 באתרי הרובע היהודי בירושלים

הוזמנתי לסיור עיתונאים ובלוגרים למגוון אטרקציות שיתקיימו בחול המועד פסח פסח באתרי הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים.
מסע בעקבות חזקיהו המלך * תערוכת חותם המלך* שי צברי ועמיר בניון במופעי פיוט ללא תשלום ב'חורבה' * לראשונה סיורים לקהל הרחב במגדלי קדם ובחומה הרחבה * סיורים מודרכים ועצמאים * פעילויות לילדים ועוד
חול המועד פסח ט"ז ניסן - י"ט ניסן, 24-28.4.2016

יום שלישי, 29 במרץ 2016

יום שני, 28 במרץ 2016

ג'ינג'ר - מותג הלייף סטייל והאופנה לבית הגיע לירושלים

מותג הלייף סטייל והאופנה לבית, משיק את הסניף השמיני של הרשת ברחוב שמעון בן שטח 13 בירושלים ואני הוזמנתי לאירוע הפתיחה. 
לקראת האביב וחג פסח המתקרב, זה הזמן לפנק ולחדש את הבית.
החנות מציעה קבוצות פריטים שמתאימות לעיצוב כל אחד מחדרי הבית: כריות נוי, מפות שולחן, שטיחים במגוון גדלים, כלים מעוטרים, אהילים, מצעי מיטה, מוצרי אחסון, פופים, ריהוט קל, פריטי נוי, כלי מטבח והגשה, ועוד.

יום רביעי, 23 במרץ 2016

אביב אומנים ובתים פתוחים בישובים סתריה וכרמי יוסף במועצה אזורית גזר

השולחן המדהים הזה שייך לחוות טל יקב רד פואטרי 
הוזמנתי לסיור בלוגרים במועצה אזורית גזר. הסיור התקיים לרגל פסטיבל "אביב אומנים ובתים פתוחים" שהמועצה מקיימת באזור, בילוי סופ"ש משפחתי במרחב הכפרי.
הקהל הרחב מוזמן לבקר בישובים סתריה וכרמי יוסף, שבתחום המועצה, בימים שישי ושבת, לפגוש אומנים וליהנות מאומנות, תרבות, יין אוכל ביתי ועוד. 
האירועים יתקיימו בין התאריכים 1-2.4.2016 בין השעות 10:00 - 16:00.

יום שלישי, 22 במרץ 2016

תערוכת היין הכשר Wine Jerusalem 2016 בירושלים

הוזמנתי להשתתף באירוע עיתונאים שהתקיים לפני מספר ימים בבניני האומה בירושלים, אירוע של תערוכת היין הכשר, Wine Jerusalem 2016. אלפי אוהבי יין גדשו את האולם, כ-40 יקבים ישראליים השתתפו בתערוכה, יינות חדשים הושקו והרבה.

יום ראשון, 13 במרץ 2016

עלי גפן ועלי כרוב ממולאים


לתבשיל הזה אנחנו קוראים בכורדית: יָפְּרָךְ - עלי גפן ועלי כרוב ממולאים. התבשיל הזה מצריך קצת עבודה, אבל שווה, זה אוכל ביתי, טעים, משביע ומנחם.
יש לנו גפן בגינה, בעונה שהגפן פורחת, אני קוטפת עלים, חלק מכינה באותו זמן וחלק מקפיאה, כך שיש לי תמיד עלי גפן במקפיא. מידי פעם אני גם מקבלת מאמא שלי, כי גם היא קוטפת בעונה והרבה ומקפיאה.

יום חמישי, 3 במרץ 2016

ריבת תפוז סיני - קומקוואט

אני מאוד אוהבת להכין ריבות בבית, מכל פרי בא לי לעשות ריבות. בקיץ זה בכלל חגיגה עם הפירות, אבל גם עם הפירות של החורף, במיוחד עכשיו שיש את התפוז הסיני, קומקוואט בשפע בשווקים ויש כאלה שאפילו מגדלים בחצר/בגינה.

יום רביעי, 24 בפברואר 2016

עוגת גבינה עם דובדבנים חמוצים


הערות חשובות להצלחת העוגה:
  • תהליך ההכנה והאפייה אורך קצת זמן אבל שווה
  • לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא תבנית של התנור במים עד לגובה 3/4 ולהכניס לתנור
  • לא לפתוח את התנור על לסיום האפייה ולהשאיר את העוגה בתנור לשעתיים נוספות לייצוב
  • גודל התבנית: 26
מצרכים:
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר - אפשר להפחית למי שלא אוהב כל כך מתוק, אני שמה 3/4 כוס
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת חצי שעה שתגיר נוזלים
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה 9% להניח גם במסננת להגיר נוזלים
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 צנצנת דובדבנים חמוצים + 1 כף סוכר + 4 כפות שטוחות קורנפלור

אופן הכנה:
  • להכניס לקערה חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל וקורנפלור, לטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה וללא גושים
  • בקערה נפרדת להקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק ויציב
  • לקפל את קצף החלבונים בעדינות ובכמה פעמים לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה
  • להעביר לתבנית, להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור
  • לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות. לאחר חצי שעה להנמיך את החום ל-120 מעלות ולאפות שעה נוספת
  • לכבות את התנור ולא לפתוח את דלת התנור, להשאיר בתנור לפחות שעתיים להתייצבות.
  • בינתיים להכין את הדובדבנים: לסנן את המים של הדובדבנים לתוך סיר קטן, להוסיף למים קורנפלור ולערבב היטב עד שלא יהיו גושים, להוסיף סוכר ולהרתיח
  • אחרי הרתיחה, להנמיך את האש ולערבב עד לקבלת רוטב סמיך, לכבות 
  • להוסיף את הדובדבנים, לערבב בעדינות, לקרר
  • לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, לשפוך מעל את הדובדבנים ולשלוח למקרר לפחות 
  • ללילה להתייצבות



         







יום ראשון, 21 בפברואר 2016

יום חמישי, 28 בינואר 2016

מוסקה בשר חצילים ותפוחי אדמה

המוסקה, היא חגיגה לאוהבי החצילים והבשר, השילוב ביניהם טעים מאוד. 

אצלי אוהבים אותה משודרגת, אז אני שמה למטה תפוחי אדמה פרוסים, מעל עגבניות פרוסות ואח"כ את שכבות החצילים והבשר ומסיימת ברביכה ופירה. את הרעיון של הרביכה והפירה לקחתי מספר בישול ישן מאוד שיש לי של קלודיה רודן "מטעמי המזרח" ומאז אני תמיד מכינה בשיטה הזו.