יום רביעי, 23 באוגוסט 2017

קובה דלעת


עוד מתכון של קובה והפעם קובה דלעת
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. 
פעם אני מכינה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה במיה, פעם קובה דלעת. לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.

יום שני, 21 באוגוסט 2017

סושי מן חיפה - סושיה כשרה



מי שמכיר אותי, יודע שאני עובדת סושי ולכן כשקבלתי הזמנה לסקר את סושי מן בחיפה, הסכמתי. לא נסעתי במיוחד לחיפה אלא שילבתי את זה עם העבודה.
הגענו לקניון עזריאלי, שם נמצאת המסעדה, בקומה שנייה, קומת דוכני האוכל. המקום המה ורעש, החופש הגדול הביא משפחות רבות למתחם.
התיישבנו בדלפק הסושי מן, המקום נקי, יש הכשר של הבד"צ, כמובן בשורה לשומרי כשרות, כמוני, יחס מצויין של המלצרית שנענתה לכל בקשה שלנו, רמה גבוהה של אוכל ושירות.
מנות סושי על כל מיני שמות: אוסומאקי, אורומאקי, פוטומאקי, טמפורות, דים סאם, סשימי ניגרי, נודלס, אורז, מרקים, סלטים, מנות אחרונות, מקווה שלא שכחתי כלום.
האוכל מוגש מסודר בצורה יפה בצלחות, כילים יפים, שילוב מצויין של טעמים אסיאתיים, איכות וטריות המוצרים הורגשו מאוד במנות.

יום ראשון, 20 באוגוסט 2017

השיפודייה של יהודית יחזקאל בשוק מחנה יהודה בירושלים

הוזמנתי למסעדת השיפודיה של יהודית יחזקאל בשוק מחנה יהודה בירושלים.

הכרתי את יהודית ונשביתי, מקסימה, לבבית, מיוחדת, נותנת הרגשה טובה ונוחה וכשמגיעים אליה, מרגישים באווירה הביתית והחמה שקיימת במקום. לא סתם מכנים את המקום: "אצל יהודית".

יהודית בשלנית מעולה שמכינה במו ידיה את כל האוכל, הסלטים, התוספות, הבשרים וכל המטעמים והתבשילים הביתיים והמיוחדים. 
את כל המצרכים רוכשת יהודית בשוק בשעות הבוקר והטריות ניכרת בכל מנה ומנה.

המסעדה נוסדה בשוק מחנה יהודה כעסק משפחתי וביתי ומנוהלת על ידי יהודית. 
האוירה ביתית ונעימה, המקום נקי והשרות מעולה...

יום ראשון, 13 באוגוסט 2017

מוקפץ נודלס עם ירקות - מנה צמחונית


מוקפץ נודלס עם ירקות. בימים החמים האלה, אנחנו לא רוצים להתעסק הרבה במטבח ולהכין אוכל מסובך ולכן המנה הזו, מתאימה מאוד, מנה קלילה וטעימה והכי חשוב, קלה להכנה וגם צמחונית למי שחשוב.

יום חמישי, 10 באוגוסט 2017

התוספת המושלמת - תפוחי אדמה אפויים בתנור רק עם שלושה מרכיבים

אני מעלה את המתכון לקראת שבת, שבו אני מכינה בדרך כלל את התוספת הזו וגם בגלל שביקשו ממני מתכון
רק שלושה מרכיבים למנה הזו ויש לכם תוספת של תפוחי אדמה מושלמים:

יום חמישי, 3 באוגוסט 2017

מוצרי השמן והטיפוח אולאה אסנס בירושלים Olea Essence Jerusalem

מוצרי השמן והטיפוח אולאה אסנס בירושלים Olea Essence Jerusalem
הוזמנתי לאירוע פתיחה של המותג אולאה אסנס בירושלים - Olea essence, מותג מוצרי שמן הזית והטיפוח הטבעי מבית הבד של הגולן, מתרחב ופותח לראשונה חנות רביעית – והפעם בירושלים!

יום רביעי, 19 ביולי 2017

הבית שלכם זקוק לריענון? רוצים להכניס הביתה שיק וסטייל - בוטיק הנגרות עיונה בקיבוץ בארי בא לרענן לכם

הבית שלכם זקוק לריענון? רוצים להכניס הביתה שיק וסטייל, אז זהו, אתם בדיוק במקום הנכון.
הוזמנתי לאירוע בלוגרים, לשמוע את סיפור ההצלחה של מעצבת הרהיטים יונת עיונה בקיבוץ בארי: מחלום לעסק משגשג שמתחדש ללא הרף

יום שלישי, 18 ביולי 2017

קובה במייה

לפי בקשה של הקוראים שלי, אני מפרסמת כאן מתכון לקובה במיה.
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה דלעת ופעם קובה במיה. לפעמים אני מכינה שני סוגים.
בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.

יום שני, 17 ביולי 2017

לראשונה בישראל - גבינות משובחות מדלת המחלבה לדלת ביתך - מיזם חדש של מחלבות בארי

הוזמנתי לאירוע בלוגרים למחלבת בארי שמשיקה חנות אונליין למכירת גבינות פרימיום עד דלת הבית - חידוש בישראל. מיזם חדש וחדשני לשיווק אינטרנטי ישיר של גבינות פרימיום המיוצרות במחלבת בארי - פשוט גבינה, מדלת המחלבה לדלת ביתך!
ביום שישי ה- 21.7.17 בין השעות 9:00-15:00, מתארחת מחלבת בארי באירוע קולינרי במכולת השדרה 11 בכפר הס. כל הסקרנים מוזמנים להגיע לחוש, להריח ולטעום את הגבינות. 

יום חמישי, 13 ביולי 2017

עוגת שוקולד, קצפת ושוקולד - או עוגת קרמבו

אני לא יודעת למה קוראים לעוגה הזו עוגת קרמבו, היא אפילו לא מזכירה קרמבו. מה שלא יהיה העוגה הזו טעימה בטירוף, קלה להכנה וקוצרת מחמאות.. אז למה שלא תכינו?

יום שבת, 1 ביולי 2017

בואו לטייל אתי בסלוניקי - חלק ראשון

 טיול לסלוניקי ביוון, כל מי שסיפרתי לו שאני נוסעת לסלוניקי, אמר לי, את תהני, אל תשכחי לאכול דגים, גבינות, בשר כבש ולשתות אוזו... אז בשר כבש לא אכלתי, דגים וגבינות כן, ואוזו, כן שתיתי.. טוב קצת כי הבנתי שזה ממסטל.. וכמובן, דובדבנים ופירות עסיסיים ובמחירים זולים....
ואני באה לטיול הזה, מלאה בסקרנות ובמטרה אחת, להנות

יום שני, 19 ביוני 2017

יום ראשון, 18 ביוני 2017

תיירות רמת רחל בירושלים


מתחם התיירות של קיבוץ רמת רחל חוגג 30 שנות פעילות ואנחנו, בלוגרים ועיתונאים סיירנו בקיבוץ כדי ללמוד על שלל פעילויות ואטרקציות יחודיות לכל המשפחה

יום ראשון, 4 ביוני 2017

פסטה ברוטב עגבניות עם התיבוליות של חברת דורות

נכון שהכנת פסטה היא הכי קלה, אבל כשיש לכם בבית מבחר של תבלינים של דורות, זה עושה את ההכנה לא רק קלה, אלא גם טעימה..
חברת "דורות" משווקת את מוצרי השום והתיבול במגשיות חדשות למגוון תבשלים: שום כתוש, בצל קצוץ ומטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינג'ר ומגוון רטבים בהם שום ודבש, עגבניות בזיליקום, פסטו, סצ'ואן ועוד, ארוזים במגשיות להקפאה.
התבלינים יעשירו כל תבשיל בטעם וארומה נפלאים
מגשיות התיבול של דורות הושקו במתכונים משופרים ובעיצוב חדש
בכל זאת ולמי שמעוניין, מתכון קל להכנה:

יום שבת, 27 במאי 2017

קרמשניט - מילפיי עם קצפת אינסטנט וניל

את עוגת הקרמשניט הזו כולם מכירים, עוגה טעימה מאוד וקלה להכנה, אני מעדיפה את העוגה הזו בגירסת העוגה האישית. אז בואו נכין.

מצרכים:
  1. 1 חבילה בצק עלים מרודד - להפשיר במקרר ללילה
  2. 2 חבילות אינסטנט וניל
  3. 2 שמנת מתוקה
  4. 2 כוסות חלב
הכנה:
  1. לחמם תנור ל-200 מעלות
  2. לרדד את הבצק, לחתוך למלבנים או מרובעים, להניח בתבנית, לפזר מעל מעט סוכר
  3. לאפות 10 דקות עד רבע שעה עד שהמאפה מזהיב והעלים מתנפחים, להוציא ולקרר
  4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב לקצפת יציבה
  5. לפתוח בעדינות את הנפוליאונים ולמלא בקצפת
  6. לשמור במקרר





יום שני, 22 במאי 2017

יום ראשון, 21 במאי 2017

באניצה - מאפה בצק פילו ממולא בגבינות - להדפיס מתכון ולשמור לשבועות


עוד מתכון לחג שבועות - מאפה בצק פילו טעים ממולא בגבינות.
למאפה הזה קוראים באניצה, שזה למעשה מעין בורקס גדול, עשוי משכבות של בצק פילו בתחתית ולמעלה ובאמצע המילוי, אותו אופים בתבנית מרובעת גדולה.
המילוי יכול להיות גבינות, בשר טחון, או תפוחי אדמה, ממש כמו הבורקסים הקטנים. את המאפה עדיף לאכול איך שהוא יוצא מהתנור, חם ופריך. אני קוראת לזה בקיצור: דפי פילו ממולאים גבינות.

כיסונים או קלצונה במילוי גבינות

את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי. בכל חג שבועות, היתה מכינה לנו. עכשיו אני מכינה... גם לה...
אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר.


יום שבת, 20 במאי 2017

קָּאדֶּה לשבועות - בצק שמרים ממולא גבינות

אצלנו הכורדים אין חג שבועות בלי קָּאדֶּה, אומנם המתכון מתאים לכל השנה, אבל במיוחד בשבועות.
קָּאדֶּה זה מעין הסמל של הכורדים. כמובן שמתאימים לכל השנה. יש גם גירסה מתוקה של הקָּאדֶּה, אבל הפעם, הגירסה המלוחה.

המתכון משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי.

יום שני, 15 במאי 2017

בייגלה ישראלי - יצירה ישראלית מקורית


חברת "מאיר בייגל" השיקה לקראת יום העצמאות סדרה חדשה של "בייגלה ישראלי". החברה השקיעה בזה כ-3 מיליון ש"ח בפיתוח ייצור ושיווק הסידרה. כושר הייצור של מפעל ''מאיר בייגל'' בסדרת הבייגל הישראלי – כ-40,000 שקיות ביום.

יום שבת, 13 במאי 2017

פסטיבל חגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים - מעלית הזמן והעיר העתיקה

לרגל יום ירושלים הקרוב שיציין 50 שנה לאיחוד העיר ולכבוד חגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים, 
יצאנו בלוגרים ועיתונאים לסיור ולאטרקציות חדשות בירושלים.
החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי בירושלים פתחה השבוע יחד עם שר השיכון והבינוי יואב גלנט את התערוכה "לגעת ברגע". תערוכה מרגשת שממחישה ומתעדת את הרגע של שחרור הכותל. אירוע מרגש ביותר, 
המלצה שלי: אתם חייבים להגיע עם כל המשפחה ולחוות את החוויה.

יום שלישי, 25 באפריל 2017

רולדות מבצק פריך

מכירים את זה שאתם רוצים להכין משהו, מחפשים את המתכון ולא מוצאים? ככה זה עם מתכונים ישנים, אגב, גם מסיבה זו פתחתי את הבלוג כדי לשמר את המתכונים שלי... בקיצור רציתי להכין רולדות ולא רציתי לקחת מתכונים אחרים ואת המתכון שלי לא מצאתי... והנה בחיפוש אחרי מתכון אחר, מצאתי אותו... יש....


יום שני, 24 באפריל 2017

גטו טרזין - טרזיינשטט - ביקור במחנה ריכוז בפראג

בחודש מרץ 2014 הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה ממשרדי ממשלה שונים ונסענו לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון. מומלץ לקרוא בויקיפדיהמלבד המועקה של הביקור בגטו, הסמינר בשאר הימים היה מהנה. כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.

בחודש מרץ 2014 הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה ממשרדי ממשלה שונים ונסענו לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. 
הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון. מומלץ לקרוא בויקיפדיהמלבד המועקה של הביקור בגטו, הסמינר בשאר הימים היה מהנה.

כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.

יום ראשון, 23 באפריל 2017

ריזוטו כורדי - אורז חמוץ - ריזה חמוסה בכורדית


את האורז הכורדי החמוץ, כל כורדי מכיר, קוראים לו רִיזָה חָ'מוּסָה. מעין ריזוטו. אני בטוחה שמי שמכיר את את האורז הזה וטעם ממנו, רירי הטעם שלו עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום, להכין ולהגיש.

יום חמישי, 13 באפריל 2017

הנה זה בא - חביתיות

הנה זה בא: כל שנה מחכים לחביתיות האלה, יש להם ביקוש. התערובת פשוטה וממה שיש בבית. לשידרוג הטעם אפשר להוסיף לתערובת גבינות קשות (חמד, צהובה, מה שבא לכם). 
אז בואו נתחיל:  

יום שבת, 8 באפריל 2017

חרוסת לפסח

גם את החרוסת אני מכינה בבית. ההכנה פשוטה וקלה: קולה אגוזים, מרסקת, מבשלת את התמרים עם סילאן ומים והחרוסת מוכנה.

חזרת - למה שלא תכינו לבד?

אם אתם בין אלה שאוכלים חזרת, למה לקנות אם אפשר להכין לבד? חזרת טריה וטעימה, בכלום עבודה, נכון שהתעסקות עם שורש החזרת גורמת לדמעות בעיניים ובאף אבל אפשר להתגבר על זה.

יום שלישי, 4 באפריל 2017

כופתאות מקמח מצה ממולאות בשר לפסח


הכופתאות המושלמות שלי ממולאות בשר ומקמח מצה לפסח..
למה שלא תשקיעו ותכינו למשפחה שלכם בפסח כופתאות ממולאות בשר במקום הקיינדלך הרגילים שאנחנו מכירים? זה המתכון שלי לכופתאות מושלמות.... קצת עבודה, אבל שווה והמלצה שלי להכין מראש ולהקפיא....
זה לא סוד שאצלי אוהבים קובה, הילדים מוכנים לאכול כל השבוע קובה וכבר הם דואגים מה יהיה להם לאכול בפסח. הבטחתי להם שהקובה לא יחסר להם, ולא רק, אלא שיהיו להם שני סוגים של קובה. כמו שכתבתי, קצת עבודה, אבל שווה.

יום ראשון, 26 במרץ 2017

בית הקפה הירושלמי "בן עמי המושבה"

בית הקפה הירושלמי 'בן עמי המושבה', משיק תפריט חדש ללא גלוטן, בנוסף לתפריט הקיים בבית הקפה וחוגג בימים אלו שבע שנים להקמתו. לרגל החגיגות, התחדש בית הקפה בתפריט חדש עם מנות ייחודיות ללא גלוטן, אותו בנה היועץ הקולינרי של המסעדה, האגדה הירושלמית, שף שמיל הולנד. לכבוד החגיגות הרכיב השף שמיל הולנד, שני תפריטים חדשים, מיוחדים ומרעננים המשלבים מגוון מנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן, כך שכל אחד יכול למצוא מנה שמתאימה לו.
ואני הוזמנתי להתרשמות ממגוון המנות העשירות של בית הקפה. איך היו המנות, תפריט והתרשמות כללית, כאן ברשומה.

יום ראשון, 19 במרץ 2017

יום ראשון, 12 במרץ 2017

אוזני המן לפורים

הבצק שלי קל להכנה, לאחר הלישה, מנוחה של חצי שעה והוא מוכן. 
אפשר גם להכין יום מראש, להניח במקרר עד להכנה. מהבצק הזה אפשר להכין רולדות טעימות עם מילויים שונים.


יום ראשון, 5 בפברואר 2017

דברים טובים קורים בירושלים שלי - אירועי ט"ו בשבט בירושלים

הוזמנתי לסיור עיתונאים ובלוגרים בירושלים לקראת חג ט"ו בשבט הקרב ובא...
אין כמו ט"ו בשבט לחגוג על הפירות, היבשים והטריים ואין כמו לחגוג בשוק מחנה יהודה בירושלים בסיור טעימות קולינרי וצבעוני, בהדרכתה של חן קורן, המוכרת לכם מהזוג הקולינרי חן ואלון קורן שהשתתפו בשנה שעברה בתוכנית הריאליטי - אפייה "בייק אוף" בערוץ 2, זכו במקום השני ובתואר חביבי הקהל, ומאז הם עושים את מה שהם הכי אוהבים - מבשלים ואופים ביחד במקום הכי ירושלמי שיש. הם חיים ונושמים את שוק מחנה יהודה, את הריחות והטעמים, את הטריות היום-יומית ואת האנשים המיוחדים. כיום, חן ואלון מעבירים סיורים קולינריים בשוק, סדנאות בישול ואפייה.