יום רביעי, 18 ביולי 2018

עוד מתכון של טארט והפעם טארט גבינה


מי שמכיר אותי, יודע שאני מאוד אוהבת עוגות פשוטות וביתיות. עוגות הגבינה שלי פשוטות וקלות להכנה והעיקר טעימות...

מג'דרה של אמא - מתאימה גם לצמחונים

תעזבו אתכם מלעמוד שעות במטבח ולבשל, תכינו מג'דרה, מתכון קל ומהיר להכנה, והכי חשוב טעים. מנה שמתאימה גם לצמחונים...
מוזמנים לצפות גם בסרטון שהכין לי אבי שקדי
בבלוג שלי מתכון נוסף למג'דרה, מהירת הכנה, כאן 

יום שבת, 14 ביולי 2018

ירושלים של זהב במוזיאון מגדל דוד


ירושלים של(י)זהב...
אל תחמיצו את חוויית הלילה במוזיאון מגדל דוד בירושלים, חווויה חד פעמית, מרתקת ועוצרת נשימה
מופע אורות חדש, מרהיב ומרגש ביופיו שכולו מחווה מוסיקלית אומנותית לדמותו הייחודית של המלך דוד שיסד את המלוכה בירושלים לפני כשלושת אלפים שנה, סיפור חייו של המלך, המשורר, הלוחם, המוסיקאי והמנהיג, הכל על בסיס המקורות המקראיים, ההיסטוריים והארכיאולוגיים.
המופע המרתק והמדהים מוקרן על החומות של מוזיאון מגדל דוד בכל ימות השנה בלי קשר לפסטיבל האורות.

יום שלישי, 26 ביוני 2018

טארט אגוזים

טארט הוא מאפה מתוק/מלוח שדומה לפאי, השוני ביניהם הוא שהחלק העליון של הטארט פתוח ולא מכוסה בבצק. בסיס הטארט תמיד יהיה מבצק פריך. הבצק הזה, מתאים לכל סוגי הטארטים, אפשר להכין מראש ולהקפיא.

יום שלישי, 12 ביוני 2018

חווית קסם של לילות רמדאן ברהט - רוצו לפני שיגמר

הוזמנתי לסיור בלוגרים ועיתונאים, לחוויית קסם של לילות רמדאן ברהט. בשנה שעברה גם הייתי בסיור כזה בטיייבה - זכרתי את החוויה. באתי מלאת סקרנות לסיור ברהט, העיר הבדואית היחידה בישראל.

יום שני, 11 ביוני 2018

לוס אנג'לס - מפגש בלוגרים אצל הבלוגר גל מאירי


למי שלא יודע, יש לי חברים בלוגרים בלוס אנג`לס:

גל מאירי מהבלוג באמריקה ועופר מהבלוג מחוויות D.
בחודש מאי 2014 טיילנו בארצות הברית, בחלק המערבי, זה היה אך מתבקש לנסות ולארגן מפגש, גל עופר ואני תכננו את המפגש. ביום שבת 24.5.14 ביום החופשי וביום ראשון 25.5.14 הוצאנו את התוכנית לפועל -  נפגשנו בבית של גל וקרן מאירי.

יום שני, 28 במאי 2018

חגיגה צרפתית בחולון - השקה של המאפה הצרפתי

חגיגה צרפתית בחולון - השקה של המאפה הצרפתי 


הוזמנתי לאירוע בלוגרים עם חברי וחברותי ממיטב הבלוגרים המובילים, להשקה חגיגית של חברת "המאפה הצרפתי" שפתחה את מאפיית הדגל הראשונה שבבעלותה בעיר חולון. 

יום רביעי, 16 במאי 2018

גביניות לחג השבועות ולכל השנה

אני אוהבת מאוד גביניות ובכלל עוגות גבינה, אם אקנה עוגה, תמיד אעדיף עוגת גבינה ואם יש גביניות - סבבה. 
טעמתי הרבה גביניות, כל קונדיטוריה מכינה אותן בטעמים שונים. אני הכי אוהבת אותם עם צימוקים, בגלל שבני הבית שלי לא אוהבים צימוקים, ויתרתי. אם אתם אוהבים, אל תוותרו, זה משדרג את הטעם.

יום ראשון, 13 במאי 2018

פשטידת עלי תרד, גבינות וקרם פרש של השף הלבן - מתאימה לשבועות

פשטידה נוספת שמתאימה לחג השבועות.. הכנת הפשטידה היא עבודה קלה מאוד, בוחרים את המצרכים, מוסיפים גבינות ועוד תוספות שרוצים ולא מוותרים על הקרם פרש של השף הלבן, שמקנה לפשטידה טעם ומרקם מיוחד. היה טעים.
אז תכינו גם אתם, כמו רוב המתכונים שלי, גם הכנת הפשטידה הזו, קלי קלות הכנה.

פשטידת כרובית גבינות, עירית וקרם פרש של השף הלבן - מתאימה לחג השבועות

הכנת פשטידה, זו עבודה קלה מאוד, בוחרים את המצרכים, מוסיפים גבינות ועוד תוספות שרוצים ולא מוותרים על הקרם פרש של השף הלבן, שמקנה לפשטידה טעם ומרקם מיוחד. היה טעים.
אז תכינו גם אתם, כמו רוב המתכונים שלי, גם הכנת הפשטידה הזו, קלי קלות הכנה.

קינוח טירמיסו עם גבינת מסקרפונה ללא ביצים

קינוח איטלקי עשיר שעשוי שכבות של בישקוטים טבולים בתערובת קפה וליקר, גבינת מסקרפונה וקצפת.. במתכון המקורי יש ביצים והקצפת ביצים, אני ויתרתי עליהם.

יום רביעי, 9 במאי 2018

בלינצ'ס במילוי מיוחד של השף הלבן

החג הזה הולך להיות טעים, אני אוהבת את חג השבועות בגלל מאכלי החלב.
בין יתר המאכלים, יש את הבלינצ'ס, אחרי העוגות גבינה הוא סמל לחג השבועות. 
מגישה לכם כאן מתכון קל להכנה, השתמשתי במילוי מיוחד לבלינצ'ס של השף הלבן לו הוספתי ריבת דובדבנים.
אז בואו נכין:

עוגת גבינה עם גבינה מיוחדת של השף הלבן בציפוי פטל

אין חג שבועות בלי עוגת גבינה, עוגת הגבינה שלי לא צנחה ועלתה יפה, הודות לבלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן. גם אתם רוצים להכין? בואו נכין. 

יום ראשון, 6 במאי 2018

בואו לטייל אתי בפיליפינים - חלק שלישי ואחרון


זוהי רשומה שלישית ואחרונה על הטיול לפיליפינים, הקבוצה של אתי עמית והמדריך אודי אילני.
הרשומה הראשונה, כאן  
הרשומה השנייה, כאן

יום שלישי, 1 במאי 2018

קובה חמוסטה

כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם זה קובה דלעת, פעם זה קובה במיה, פעם קובה חמוסטה או חמוסתה (מלשון חמוץ), לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להבהל, אם מתחילים והפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.


יום רביעי, 21 במרץ 2018

טארט לימון

אני מאוד אוהבת טארט, שעשוי מבצק שאפשר להכין ממנו טארטים טעימים מכל מיני סוגים
הפעם מתכון לטארט לימון. 

יום שבת, 17 במרץ 2018

מוזיאון מגדל דוד בירושלים יוצא לדרך חדשה - בואו לקרוא מה מחכה לכם בטיול הבא שלכם לשם

סיור בלוגרים ועיתונאים במוזיאון מגדל דוד בירושלים לצפות מקרוב על תהליך ההתחדשות והשידרוג המסיבי שהמוזיאון עובר בתקופה האחרונה, מעורב – תרבותי - ירושלמי. חללי התצוגה מורחבים, מוקם במקום בית קפה, חנות ואולם זכוכית ומשודרגות תצוגות הקבע שמספרות את סיפורה של ירושלים.

יום שבת, 10 במרץ 2018

ספיישל דוקו שף 2018 - ברוכים הבאים לשבוע הקולינארי של השנה

הוזמנתי לאירוע בלוגרים ומובילי דעה לסקירה על השבוע הקולינארי של השנה! 
החל מ-11.3 ועד ה-17.3 ערוץ yes דוקו ישדר 7 ימים של סרטים בינלאומיים מלאי השראה ומעוררי תיאבון, לצד סרטים העוסקים בשאלה מה נאכל בעתיד (אחרי שנצוד את כל מאגרי האוכל בעולם...)

יום שני, 26 בפברואר 2018

עוגת פרג בחושה מתאימה לפורים

מה מתאים לפורים, אם לא עוגת פרג. 
גילוי נאות, המתכון לא שלי, חברה לקחה אותו מאיזשהו אתר. כמובן קבלתי אישור ממנה לפרסם. 
העוגה בחושה, קלה מאוד להכנה וטעימה מאוד


יום חמישי, 25 בינואר 2018

יום רביעי, 3 בינואר 2018

מפעל גילרו - יצרנית וופלים גביעי גלידה וקישוטי עוגה הגדולה בישראל

הוזמנתי לאירוע בלוגרים, למפעל גילרו, יצרנית הוופלים, גביעי הגלידה וקישוטי העוגה הגדולה בישראל. החברה נוסדה בירושלים בשנת 1950 ע"י חברי משפחת גלברד שעלו לישראל מיד לאחר מלחמת העולם השנייה. רעיון האפייה לא היה רחוק מהם שכן המשפחה עוד החלה לעסוק בתחום במשך מספר דורות עוד בהיותה חלק מהקהילה היהודית של פולין. גילרו התפתחה במהלך השנים ע"י השקעה אינטנסיבית בפיתוח, ציוד חדש וטכנולוגיה חדישה למפעל.

יום שני, 1 בינואר 2018

Art-in מטבחים

הוזמנתי לסיור בלוגרים בממלכת המטבחים היפהפיה Art-in בבית נקובה. בית נקובה ממוקמת בפינת עין חמד ליד הישוב אבו גוש.

יום חמישי, 28 בדצמבר 2017

עוגת ביסקויטים, קצפת גבינה ושוקולד - ללא אפייה

מה קורה כשאין חשק לאפות? מכינים עוגה ללא אפייה. העוגה הזו קלה להכנה וטעימה מאוד, השילוב של שוקולד עם גבינה וקצפת יוצר עוגה איכותית שקוצרת מחמאות.  ואצלי היא לא נשארה הרבה זמן.

יום שבת, 23 בדצמבר 2017

סידרת אבקות המרק של אסם עם רכיבים טבעיים בלבד

סדרת מרקי התיבול של אסם הגיעה גם אלי. חברת אסם מבטיחה שהסדרה מכילה מרכיבים טבעיים בלבד ללא תוספת חומר משמר ואני שמחה להשתמש בהם. ההשקה החדשה כוללת שלושה סוגי אבקות: אבקת מרק עדשים, אבקת מרק ירקות שורש ואבקת מרק קטניות פיקנטי.

יום שבת, 9 בדצמבר 2017

סופגניות ודונטאס מקמח שמרים של אוסם

אוטוטו חג חנוכה ומה הכי מאפיין את החג אם לא סופגניות. 
היום אפשר להשיג סופגניות בכל מיני טעמים וצורות, אבל אני הכי אוהבת את הסופגנייה הרגילה, עם ריבת תות שדה
יש לי מתכון של סופגניות קלות להכנה, בלי להתפיח שאותן אני מכינה בחנוכה, אבל הפעם החלטתי שאני רוצה לנסות גם סופגניות מבצק שמרים.
המתכון נלקח מאתר בישולים, טעם של בית, ממליצה להכנס ולהרשם לאתר... תמצאו בו מלא מתכונים כל מה שאתם רוצים ומחפשים, תמצאו כאן. 
את המתכון לקחתי גם מהאתר הזה וכמובן השתמשתי בקמח שמרים של אוסם. 

יום רביעי, 6 בדצמבר 2017

מרק עלי מנגולד, סלרי, איטריות ובשר

אין כמו מרק בימים הקרים האלה. כמו כל המתכונים שאני נותנת, גם המרק הזה, מהיר וקל להכנה. 
אם יש לכם צלי בשר מבושל במקפיא, אני מאוד ממליצה להוסיף למרק, כמובן שאפשר לוותר על הבשר.

יום רביעי, 29 בנובמבר 2017

יום רביעי, 8 בנובמבר 2017

קציצות ירק

ללביבות האלה אנחנו קוראים עיג'ה. 
כל פעם אני  מכינה בצורה אחרת: רק עם תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם גזר, תפוחי אדמה עם עלי מנגולד ועשבי תיבול ועוד (ראו תמונות בהמשך). 
המתכון הפעם הוא לביבות תפוחי אדמה עם עלי מנגולד, פטרוזיליה וכוסברה.
בדרך כלל מכינה את הלביבות האלה בימי שישי, לנוהל שישי ובכלל להמשך הארוחות בשבת, אבל בהחלט אפשר לאכול אותם בתור ארוחה בפני עצמה ובכל שעה משעות היום, אפשר להכניס לפיתה, עם טחינה, סלט ירקות והנה לכם ארוחה מזינה וטעימה.
ההכנה קלי קלות ואני כאן לתת לכם את המתכון.


יום שבת, 4 בנובמבר 2017

נורבגיה - וגם קרחון בריקסדייל 12.7.16 - 14.7.16

היום נוסעים לצפות בקרחון בריקסדייל, שלוחה של הקרחון הגדול בנורבגיה
יום שלישי, 12.7.16 בנורבגיה
עוזבים את המלון, נוסעים לצפות בקרחון בריקסדייל, שלוחה של הקרחון הגדול בנורבגיה יוסטדאל, קרחון בריקסדייל שצבעו לבן­-תכלת, השתקפות השמש, העין ככה רואה, הוא אחד המראות היפהפיים בסקנדינביה.

יום חמישי, 26 באוקטובר 2017

בראוניז שוקולד ואגוזים - גם בגירסה כשרה לפסח

מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה. מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה
אני מעדיפה להכין את הבראוניז בחזקת פרווה ומשתמשת במחמאה במקום חמאה

יום שני, 25 בספטמבר 2017

בקלאווה מבצק פילוי במילוי אגוזים ושקדים - מתאימה מאוד לסיום הצום

אני בטוחה שכולכם אוהבים בקלאווה, משום מה חושבים שההכנה מסובכת, אבל ממש לא, ההכנה קלה מאוד. הבקלאווה מתאימה לכל עונות השנה, במיוחד לסיום הצום, משהו מתוק ליד הכוס תה שלכם...

יום שלישי, 19 בספטמבר 2017

תבשיל מח עגל - מנה חגיגית וגם לכל השנה

אני יודעת שלא כולם אוהבים לאכול מוח ונרתעים ממנו. אני נמנית על אלה שאוהבים וכבר מזמן רציתי להכין. ראש השנה והחגים המתקרבים, סיבה טובה לכך. אני מעלה את הרשומה הזו עבור כל מי שאוהב תבשיל מוח. 

יום ראשון, 17 בספטמבר 2017

יום חמישי, 7 בספטמבר 2017

שטרודל גבינה מתוק מבצק עלים

כל מי שמכיר אותי ואת הבלוג שלי, יודע שהמתכונים שאני מעלה בבלוג, לא מסובכים, קלים להכנה ממצרכים שבדרך כלל יש בבית והכי חשוב, טעימים. אני תמיד מחפשת את הקלות והנוחיות.
אם יש מאפה שאני אוהבת, זה מאפה ממולא גבינות, לא משנה איזה בצק: שמרים, עלים, טארט, העיקר זה השילוב של הבצק עם גבינה אפויה. 
המאפה הזה, מבצק עלים, קלי קלות הכנה והעיקר גורף מחמאות ונחטף עוד כשיוצא מהתנור ואיזה ריח של בצק עלים עם הגבינה מתפשט בבית.
ממליצה לאוהבי עוגות הגבינה האפויות, להכפיל כמויות.
הכי טעים לאכול את המאפה מיד לאחר האפייה אבל כמובן שאפשר גם אחרי, כשמאפה קר ותמיד אפשר לחמם במיקרוגל למי שבכל זאת אוהב חם...

יום ראשון, 3 בספטמבר 2017

בואו לטייל אתי בפורטוגל


אני יודעת שהרשומה מאוד ארוכה עם הרבה תמונות, אבל היה חשוב לי להעלות את מרבית התמונות (ויש עוד מלא) כדי לשמר את הטיול שלנו, אז למי שלא תהיה סבלנות לקרוא ולראות עד הסוף - בכיף.
יום ראשון, 9.6.13 שעה 5:00 לפנות בוקר בנמל התעופה בן גוריון - טסים לפורטוגל אין טיסה ישירה, טסים לפרנקפורט ומשם לפורטוגל.

יום רביעי, 23 באוגוסט 2017

קובה דלעת


עוד מתכון של קובה והפעם קובה דלעת
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. 
פעם אני מכינה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה במיה, פעם קובה דלעת. לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.

יום שני, 21 באוגוסט 2017

סושי מן חיפה - סושיה כשרה



מי שמכיר אותי, יודע שאני עובדת סושי ולכן כשקבלתי הזמנה לסקר את סושי מן בחיפה, הסכמתי. לא נסעתי במיוחד לחיפה אלא שילבתי את זה עם העבודה.
הגענו לקניון עזריאלי, שם נמצאת המסעדה, בקומה שנייה, קומת דוכני האוכל. המקום המה ורעש, החופש הגדול הביא משפחות רבות למתחם.
התיישבנו בדלפק הסושי מן, המקום נקי, יש הכשר של הבד"צ, כמובן בשורה לשומרי כשרות, כמוני, יחס מצויין של המלצרית שנענתה לכל בקשה שלנו, רמה גבוהה של אוכל ושירות.
מנות סושי על כל מיני שמות: אוסומאקי, אורומאקי, פוטומאקי, טמפורות, דים סאם, סשימי ניגרי, נודלס, אורז, מרקים, סלטים, מנות אחרונות, מקווה שלא שכחתי כלום.
האוכל מוגש מסודר בצורה יפה בצלחות, כילים יפים, שילוב מצויין של טעמים אסיאתיים, איכות וטריות המוצרים הורגשו מאוד במנות.

יום ראשון, 20 באוגוסט 2017

השיפודייה של יהודית יחזקאל בשוק מחנה יהודה בירושלים

הוזמנתי למסעדת השיפודיה של יהודית יחזקאל בשוק מחנה יהודה בירושלים.

הכרתי את יהודית ונשביתי, מקסימה, לבבית, מיוחדת, נותנת הרגשה טובה ונוחה וכשמגיעים אליה, מרגישים באווירה הביתית והחמה שקיימת במקום. לא סתם מכנים את המקום: "אצל יהודית".

יהודית בשלנית מעולה שמכינה במו ידיה את כל האוכל, הסלטים, התוספות, הבשרים וכל המטעמים והתבשילים הביתיים והמיוחדים. 
את כל המצרכים רוכשת יהודית בשוק בשעות הבוקר והטריות ניכרת בכל מנה ומנה.

המסעדה נוסדה בשוק מחנה יהודה כעסק משפחתי וביתי ומנוהלת על ידי יהודית. 
האוירה ביתית ונעימה, המקום נקי והשרות מעולה...

יום ראשון, 13 באוגוסט 2017

מוקפץ נודלס עם ירקות - מנה צמחונית


מוקפץ נודלס עם ירקות. בימים החמים האלה, אנחנו לא רוצים להתעסק הרבה במטבח ולהכין אוכל מסובך ולכן המנה הזו, מתאימה מאוד, מנה קלילה וטעימה והכי חשוב, קלה להכנה וגם צמחונית למי שחשוב.

יום חמישי, 10 באוגוסט 2017

התוספת המושלמת - תפוחי אדמה אפויים בתנור רק עם שלושה מרכיבים

אני מעלה את המתכון לקראת שבת, שבו אני מכינה בדרך כלל את התוספת הזו וגם בגלל שביקשו ממני מתכון
רק שלושה מרכיבים למנה הזו ויש לכם תוספת של תפוחי אדמה מושלמים: