יום ראשון, 16 בדצמבר 2018

מיניסו פתחה סניף גם בירושלים

הוזמנתי לאירוע הפתיחה של ענקית העיצוב היפנית MINISO. MINISO פתחה לפני מספר ימים את החנות השישית של הרשת בקניון עזריאלי מלחה בירושלים, בהשקעה של כ- 2 מיליון שקלים. החנות בעלת שטח של כ- 400 מ"ר, היא הגדולה ביותר שנפתחה עד כה ומציעה מבחר גדול ביותר של מוצרים; כ-3,200 דגמים וכ-70,000 פריטים מעוצבים במגוון קטגוריות בהן: דיגיטל, עיצוב הבית, צעצועים, אקססוריז, טיפוח ובישום ועוד. כמו ביתר חנויות מיניסו, הקולקציות בחנות בירושלים יתחדשו מידי שבועיים.

יום שישי, 30 בנובמבר 2018

עוגיות מרוקאיות או עוגיות מכונה

טוב שיש חברה מרוקאית שממנה מקבלים מתכונים.
המתכון כאן הוא לקילו קמח ועדיף קילו, אם כבר אופים עוגיות.
יוצאות מלא עוגיות, לי יצאו 4 תבניות מלאות.
קוראים לעוגיות האלה גם עוגיות מכונה, כי מכינים אותן במכונה לטחינת בשר שמצמידים לה חלק שמיועדת לכך

יום שבת, 10 בנובמבר 2018

סיור ביקב טורא בשומרון לרגל מסיק הזיתים שמתקיים בימים אלה

השתתפתי בסיור בלוגרים ועיתונאים ביקב טורא שבשומרון. זו הפעם הראשונה שבית הבד של טורא פותח את שעריו לקהל הרחב. ולרגל המסיק החדש יפתח לראשונה בית הבד לקהל הרחב ויקיים מספר מצומצם של סיורים בתיאום מראש.
יקב טורא ממוקם בישוב רחלים שבשומרון ובמרחק כמה דקות ממנו, בישוב שילה שוכן בית בד בבעלות ארז וורד בן סעדון לייצור שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה ברמת חמיצות של עד 0.3 החל משנת 2014.

יום רביעי, 17 באוקטובר 2018

פיתות של אמא שלי עם טאצ' מאוזבקיסטאן

זה המתכון של אמא שלי, לפיתות כורדיות ואני הוספתי להם מגע מאוזבקיסטן - חותמת לקישוט מאפים. קבלתי אותה במתנה מגיסתי שהביאה אותה מאוזבקיסטן שם נוהגים לקשט וממש לעצב את הלחמים שלהם, לכל אופה יש את צורת הקישוט שלו. התמונה נלקחה מכאן

יום שני, 17 בספטמבר 2018

עוגת גבינה פירורים

אין כמעט בית שאין בו את העוגה הזו, עוגת גבינה פירורים, אחת העוגות הכי קלות להכנה ושתמיד קוצרת מחמאות. ההכנה קלה מאוד, מכינים את הבצק, מכניסים לתנור וזהו נגמר שלב האפייה, מוסיפים תערובת של גבינה ומכניסים למקרר...


יום שישי, 7 בספטמבר 2018

שטרודל תפוחי עץ ואגוזים בבצק עלים

המאפה הזה, מבצק עלים, קלי קלות הכנה והעיקר גורף מחמאות ונחטף עוד כשיוצא מהתנור ואיזה ריח של בצק עלים עם המילוי של תפוחי עץ ואגוזים שמתפשט בבית.
הכי טעים לאכול את המאפה מיד לאחר האפייה אבל כמובן שאפשר גם אחרי, כשמאפה קר ותמיד אפשר לחמם במיקרוגל למי שבכל זאת אוהב חם...

טארט טאטן - הגירסה האישית שלי וקלה להכנה

זו הגירסה שלי לטארט טאטן
הוראות ועצות מקדימות:
  • לשמן מעט תבנית בגודל 24 
  • לחמם תנור ל-190 מעלות 
  • אפשר לאפות את הטארט במנות אישיות 
  • אפשר להכין מראש ולאפות בסמוך להגשה 
  • להוצאת המאפה מהמנות האישיות בקלות, להכניס התבנית לקערה גדולה עם מעט מים חמים

יום ראשון, 26 באוגוסט 2018

קציצות בשר בקר ברוטב עם בצלצלי שאלוט, הכי אוכל ביתי

לכל אחת ואחד יש שיטה להכנת קציצות ביתיות. גם לי יש. קציצות זה הכי אוכל ביתי. אין מה לפחד מההכנה והבישול. כבר נתקלתי בכאלה שאמרו לי שזה נראה מסובך ולא יצליח ומתפרק ועוד ועוד..
המתכון שלי פשוט והמיוחד בו זה טיגון הבצל לפני הכנסתו לעיסה, מה שנותן לקציצות מרקם עדין וטעים מאוד... והוספת עלי מנגולד.

יום חמישי, 9 באוגוסט 2018

הסידרה האסייתית של אסם בדיוק כמו שראיתם בפרסומת בטלויזיה

כמובילת דעה, קבלתי לסקירה את המוצרים של אסם מהסדרה האסייתית החדשה שלהם.
אני מאוד אוהבת אוכל אסייתי מוקפץ, אוכל טעים, קל להכנה. 
המוצרים שקבלתי נודלס ורוטב אסיאתי למוקפץ שמכיל סילאן, ג'ינג'ר ושום ותאמינו לי קלי קלות הכנה. אז בואו נכין.

יום שבת, 4 באוגוסט 2018

מטבחי גורנייה חוגגת 3 שנים לחנות הקונספט היחודית שלה בירושלים

הוזמנתי לאירוע במלאת שלוש שנים לחנות הקונספט היחודית של מותג מוצרי חשמל היוקרתי – גורנייה. החברה חוגגת 3 שנים לחנות שלה בשכונת תלפיות בירושלים. באירוע השתתפו אדריכלים, מעצבי מטבחי יוקרה, מעצבים מובילים מאיזור ירושלים והמרכז ועיתונאים.

יום שלישי, 24 ביולי 2018

בייגלה מבצק רגיל


המתכון הזה הולך אתי כבר שנים, כשרציתי להכין בייגלה, לא מצאתי אותו, פשוט נעלם לי, לא זכרתי איפה הנחתי אותו ולא הצלחתי למצוא אותן. אבל אני חייבת את המתכון, זה מתכון ישן מאוד שלי ולא רציתי לקחת מתכון של מישהו אחר, רציתי את המתכון שלי.

יום רביעי, 18 ביולי 2018

עוד מתכון של טארט והפעם טארט גבינה


מי שמכיר אותי, יודע שאני מאוד אוהבת עוגות פשוטות וביתיות. עוגות הגבינה שלי פשוטות וקלות להכנה והעיקר טעימות...

מג'דרה של אמא - מתאימה גם לצמחונים

תעזבו אתכם מלעמוד שעות במטבח ולבשל, תכינו מג'דרה, מתכון קל ומהיר להכנה, והכי חשוב טעים. מנה שמתאימה גם לצמחונים...
מוזמנים לצפות גם בסרטון שהכין לי אבי שקדי
בבלוג שלי מתכון נוסף למג'דרה, מהירת הכנה, כאן 

יום שבת, 14 ביולי 2018

ירושלים של זהב במוזיאון מגדל דוד


ירושלים של(י)זהב...
אל תחמיצו את חוויית הלילה במוזיאון מגדל דוד בירושלים, חווויה חד פעמית, מרתקת ועוצרת נשימה
מופע אורות חדש, מרהיב ומרגש ביופיו שכולו מחווה מוסיקלית אומנותית לדמותו הייחודית של המלך דוד שיסד את המלוכה בירושלים לפני כשלושת אלפים שנה, סיפור חייו של המלך, המשורר, הלוחם, המוסיקאי והמנהיג, הכל על בסיס המקורות המקראיים, ההיסטוריים והארכיאולוגיים.
המופע המרתק והמדהים מוקרן על החומות של מוזיאון מגדל דוד בכל ימות השנה בלי קשר לפסטיבל האורות.

יום שלישי, 26 ביוני 2018

טארט אגוזים

טארט הוא מאפה מתוק/מלוח שדומה לפאי, השוני ביניהם הוא שהחלק העליון של הטארט פתוח ולא מכוסה בבצק. בסיס הטארט תמיד יהיה מבצק פריך. הבצק הזה, מתאים לכל סוגי הטארטים, אפשר להכין מראש ולהקפיא.

יום שלישי, 12 ביוני 2018

חווית קסם של לילות רמדאן ברהט - רוצו לפני שיגמר

הוזמנתי לסיור בלוגרים ועיתונאים, לחוויית קסם של לילות רמדאן ברהט. בשנה שעברה גם הייתי בסיור כזה בטיייבה - זכרתי את החוויה. באתי מלאת סקרנות לסיור ברהט, העיר הבדואית היחידה בישראל.

יום שני, 11 ביוני 2018

לוס אנג'לס - מפגש בלוגרים אצל הבלוגר גל מאירי


למי שלא יודע, יש לי חברים בלוגרים בלוס אנג`לס:

גל מאירי מהבלוג באמריקה ועופר מהבלוג מחוויות D.
בחודש מאי 2014 טיילנו בארצות הברית, בחלק המערבי, זה היה אך מתבקש לנסות ולארגן מפגש, גל עופר ואני תכננו את המפגש. ביום שבת 24.5.14 ביום החופשי וביום ראשון 25.5.14 הוצאנו את התוכנית לפועל -  נפגשנו בבית של גל וקרן מאירי.

יום שני, 28 במאי 2018

חגיגה צרפתית בחולון - השקה של המאפה הצרפתי

חגיגה צרפתית בחולון - השקה של המאפה הצרפתי 


הוזמנתי לאירוע בלוגרים עם חברי וחברותי ממיטב הבלוגרים המובילים, להשקה חגיגית של חברת "המאפה הצרפתי" שפתחה את מאפיית הדגל הראשונה שבבעלותה בעיר חולון. 

יום רביעי, 16 במאי 2018

גביניות לחג השבועות ולכל השנה

אני אוהבת מאוד גביניות ובכלל עוגות גבינה, אם אקנה עוגה, תמיד אעדיף עוגת גבינה ואם יש גביניות - סבבה. 
טעמתי הרבה גביניות, כל קונדיטוריה מכינה אותן בטעמים שונים. אני הכי אוהבת אותם עם צימוקים, בגלל שבני הבית שלי לא אוהבים צימוקים, ויתרתי. אם אתם אוהבים, אל תוותרו, זה משדרג את הטעם.

יום ראשון, 13 במאי 2018

פשטידת עלי תרד, גבינות וקרם פרש של השף הלבן - מתאימה לשבועות

פשטידה נוספת שמתאימה לחג השבועות.. הכנת הפשטידה היא עבודה קלה מאוד, בוחרים את המצרכים, מוסיפים גבינות ועוד תוספות שרוצים ולא מוותרים על הקרם פרש של השף הלבן, שמקנה לפשטידה טעם ומרקם מיוחד. היה טעים.
אז תכינו גם אתם, כמו רוב המתכונים שלי, גם הכנת הפשטידה הזו, קלי קלות הכנה.

פשטידת כרובית גבינות, עירית וקרם פרש של השף הלבן - מתאימה לחג השבועות

הכנת פשטידה, זו עבודה קלה מאוד, בוחרים את המצרכים, מוסיפים גבינות ועוד תוספות שרוצים ולא מוותרים על הקרם פרש של השף הלבן, שמקנה לפשטידה טעם ומרקם מיוחד. היה טעים.
אז תכינו גם אתם, כמו רוב המתכונים שלי, גם הכנת הפשטידה הזו, קלי קלות הכנה.

קינוח טירמיסו עם גבינת מסקרפונה ללא ביצים

קינוח איטלקי עשיר שעשוי שכבות של בישקוטים טבולים בתערובת קפה וליקר, גבינת מסקרפונה וקצפת.. במתכון המקורי יש ביצים והקצפת ביצים, אני ויתרתי עליהם.

יום רביעי, 9 במאי 2018

בלינצ'ס במילוי מיוחד של השף הלבן

החג הזה הולך להיות טעים, אני אוהבת את חג השבועות בגלל מאכלי החלב.
בין יתר המאכלים, יש את הבלינצ'ס, אחרי העוגות גבינה הוא סמל לחג השבועות. 
מגישה לכם כאן מתכון קל להכנה, השתמשתי במילוי מיוחד לבלינצ'ס של השף הלבן לו הוספתי ריבת דובדבנים.
אז בואו נכין:

עוגת גבינה עם גבינה מיוחדת של השף הלבן בציפוי פטל

אין חג שבועות בלי עוגת גבינה, עוגת הגבינה שלי לא צנחה ועלתה יפה, הודות לבלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן. גם אתם רוצים להכין? בואו נכין. 

יום ראשון, 6 במאי 2018

בואו לטייל אתי בפיליפינים - חלק שלישי ואחרון


זוהי רשומה שלישית ואחרונה על הטיול לפיליפינים, הקבוצה של אתי עמית והמדריך אודי אילני.
הרשומה הראשונה, כאן  
הרשומה השנייה, כאן

יום שלישי, 1 במאי 2018

קובה חמוסטה

כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם זה קובה דלעת, פעם זה קובה במיה, פעם קובה חמוסטה או חמוסתה (מלשון חמוץ), לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להבהל, אם מתחילים והפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.


יום רביעי, 21 במרץ 2018

טארט לימון

אני מאוד אוהבת טארט, שעשוי מבצק שאפשר להכין ממנו טארטים טעימים מכל מיני סוגים
הפעם מתכון לטארט לימון. 

יום שבת, 17 במרץ 2018

מוזיאון מגדל דוד בירושלים יוצא לדרך חדשה - בואו לקרוא מה מחכה לכם בטיול הבא שלכם לשם

סיור בלוגרים ועיתונאים במוזיאון מגדל דוד בירושלים לצפות מקרוב על תהליך ההתחדשות והשידרוג המסיבי שהמוזיאון עובר בתקופה האחרונה, מעורב – תרבותי - ירושלמי. חללי התצוגה מורחבים, מוקם במקום בית קפה, חנות ואולם זכוכית ומשודרגות תצוגות הקבע שמספרות את סיפורה של ירושלים.

יום שבת, 10 במרץ 2018

ספיישל דוקו שף 2018 - ברוכים הבאים לשבוע הקולינארי של השנה

הוזמנתי לאירוע בלוגרים ומובילי דעה לסקירה על השבוע הקולינארי של השנה! 
החל מ-11.3 ועד ה-17.3 ערוץ yes דוקו ישדר 7 ימים של סרטים בינלאומיים מלאי השראה ומעוררי תיאבון, לצד סרטים העוסקים בשאלה מה נאכל בעתיד (אחרי שנצוד את כל מאגרי האוכל בעולם...)

יום שני, 26 בפברואר 2018

עוגת פרג בחושה מתאימה לפורים

מה מתאים לפורים, אם לא עוגת פרג. 
גילוי נאות, המתכון לא שלי, חברה לקחה אותו מאיזשהו אתר. כמובן קבלתי אישור ממנה לפרסם. 
העוגה בחושה, קלה מאוד להכנה וטעימה מאוד


יום חמישי, 25 בינואר 2018

יום רביעי, 3 בינואר 2018

מפעל גילרו - יצרנית וופלים גביעי גלידה וקישוטי עוגה הגדולה בישראל

הוזמנתי לאירוע בלוגרים, למפעל גילרו, יצרנית הוופלים, גביעי הגלידה וקישוטי העוגה הגדולה בישראל. החברה נוסדה בירושלים בשנת 1950 ע"י חברי משפחת גלברד שעלו לישראל מיד לאחר מלחמת העולם השנייה. רעיון האפייה לא היה רחוק מהם שכן המשפחה עוד החלה לעסוק בתחום במשך מספר דורות עוד בהיותה חלק מהקהילה היהודית של פולין. גילרו התפתחה במהלך השנים ע"י השקעה אינטנסיבית בפיתוח, ציוד חדש וטכנולוגיה חדישה למפעל.

יום שני, 1 בינואר 2018

Art-in מטבחים

הוזמנתי לסיור בלוגרים בממלכת המטבחים היפהפיה Art-in בבית נקובה. בית נקובה ממוקמת בפינת עין חמד ליד הישוב אבו גוש.

יום חמישי, 28 בדצמבר 2017

עוגת ביסקויטים, קצפת גבינה ושוקולד - ללא אפייה

מה קורה כשאין חשק לאפות? מכינים עוגה ללא אפייה. העוגה הזו קלה להכנה וטעימה מאוד, השילוב של שוקולד עם גבינה וקצפת יוצר עוגה איכותית שקוצרת מחמאות.  ואצלי היא לא נשארה הרבה זמן.

יום שבת, 23 בדצמבר 2017

סידרת אבקות המרק של אסם עם רכיבים טבעיים בלבד

סדרת מרקי התיבול של אסם הגיעה גם אלי. חברת אסם מבטיחה שהסדרה מכילה מרכיבים טבעיים בלבד ללא תוספת חומר משמר ואני שמחה להשתמש בהם. ההשקה החדשה כוללת שלושה סוגי אבקות: אבקת מרק עדשים, אבקת מרק ירקות שורש ואבקת מרק קטניות פיקנטי.

יום שבת, 9 בדצמבר 2017

סופגניות ודונטאס מקמח שמרים של אוסם

אוטוטו חג חנוכה ומה הכי מאפיין את החג אם לא סופגניות. 
היום אפשר להשיג סופגניות בכל מיני טעמים וצורות, אבל אני הכי אוהבת את הסופגנייה הרגילה, עם ריבת תות שדה
יש לי מתכון של סופגניות קלות להכנה, בלי להתפיח שאותן אני מכינה בחנוכה, אבל הפעם החלטתי שאני רוצה לנסות גם סופגניות מבצק שמרים.
המתכון נלקח מאתר בישולים, טעם של בית, ממליצה להכנס ולהרשם לאתר... תמצאו בו מלא מתכונים כל מה שאתם רוצים ומחפשים, תמצאו כאן. 
את המתכון לקחתי גם מהאתר הזה וכמובן השתמשתי בקמח שמרים של אוסם. 

יום רביעי, 6 בדצמבר 2017

מרק עלי מנגולד, סלרי, איטריות ובשר

אין כמו מרק בימים הקרים האלה. כמו כל המתכונים שאני נותנת, גם המרק הזה, מהיר וקל להכנה. 
אם יש לכם צלי בשר מבושל במקפיא, אני מאוד ממליצה להוסיף למרק, כמובן שאפשר לוותר על הבשר.

יום רביעי, 29 בנובמבר 2017

יום רביעי, 8 בנובמבר 2017

קציצות ירק

ללביבות האלה אנחנו קוראים עיג'ה. 
כל פעם אני  מכינה בצורה אחרת: רק עם תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם גזר, תפוחי אדמה עם עלי מנגולד ועשבי תיבול ועוד (ראו תמונות בהמשך). 
המתכון הפעם הוא לביבות תפוחי אדמה עם עלי מנגולד, פטרוזיליה וכוסברה.
בדרך כלל מכינה את הלביבות האלה בימי שישי, לנוהל שישי ובכלל להמשך הארוחות בשבת, אבל בהחלט אפשר לאכול אותם בתור ארוחה בפני עצמה ובכל שעה משעות היום, אפשר להכניס לפיתה, עם טחינה, סלט ירקות והנה לכם ארוחה מזינה וטעימה.
ההכנה קלי קלות ואני כאן לתת לכם את המתכון.


יום שבת, 4 בנובמבר 2017

נורבגיה - וגם קרחון בריקסדייל 12.7.16 - 14.7.16

היום נוסעים לצפות בקרחון בריקסדייל, שלוחה של הקרחון הגדול בנורבגיה
יום שלישי, 12.7.16 בנורבגיה
עוזבים את המלון, נוסעים לצפות בקרחון בריקסדייל, שלוחה של הקרחון הגדול בנורבגיה יוסטדאל, קרחון בריקסדייל שצבעו לבן­-תכלת, השתקפות השמש, העין ככה רואה, הוא אחד המראות היפהפיים בסקנדינביה.