יום רביעי, 18 במרץ 2020

עוגת שיש קלה להכנה וטעימה מאוד


הקרדיט למתכון הזה הוא לחברתי נורית יונה שיש לה כאן אתר למתכונים מעולים. העוגה הזו קלה מאוד להכנה וטעימה ואני מכינה אותה ממש הרבה.

יום שלישי, 17 במרץ 2020

כרוב אפוי בתנור - כמו סטייק

בפעם האחרונה כשהייתי בסופר ראיתי כרובים קטנים, מעבר לממולאים שאני מכינה מהם ומעבר להוספה לסלט, אפשר גם לאפות אותן והחלטתי שזה מה שאני הולכת להכין. לא האמנתי כמה שההכנה פשוטה ומקבלים מעדן, דיאטטי למי שמעוניין 

יום שלישי, 10 במרץ 2020

השקת העונה השנייה של התוכנית של ג'קי אזולאי בערוץ האוכל - אצל ג'קי

לפני כמה ימים התקיימה השקת העונה השניה של התוכנית "אצל ג'קי" במתחם הקולינרי BUFFET בקניון אושילנד בכפר סבא. לאחר שבעונה הקודמת הכניסה אותנו ג'קי למטבח ולחייה האמיתיים, תוך כדי שאירחה את משפחתה וחבריה, בעונה זו היא "יורדת לעם" ופוגשת את מנהלי קהילות האוכל החזקות ביותר ברשת ולבשל איתם. 
בכל פרק ג'קי תארח מנהל/ת קבוצה/קהילה של אוכל במדיה החברתית כדי לשמוע, להכין, להדגים וגם ללמוד מהם מה המתכונים הפופולאריים ביותר ברשתות, מה השאלות הנפוצות ביותר שאנשים שואלים ואיך מרכיבים ארוחות שמתאימות לדרישות של בני המשפחה בעידן בו בכל ארוחה משפחתית יש לפחות אדם אחד ששומר כשרות לצד מישהו שאלרגי לבוטנים, אחר שרגיש לגלוטן ועוד.
התוכנית תשודר בימי שישי בשעה 18:00, בערוץ האוכל אפיק 28 ב-yes וערוץ 38 ב-HOT

בחצר של לאה בגלבוע -איפה לטייל ומה אפשר לעשות בגלבוע - חלק שני

אחרי יום גדוש של טיולים בגלבוע כפי שקראתם כאן ברשומה, אנחנו מגיעים רעבים למושב מגן שאול, לחצר של לאה שמתמחה באוכל כורדי, מכינה אוכל כורדי ביתי אותנטי ולאה בכלל לא כורדית. בעלה כן.
בחצר של לאה, אירוח כפרי לוועדים ולקבוצות, מכירת אוכל במקום בתיאום מראש וגם אפשר להזמין אוכל לשבת, כמובן בהזמנה מראש בטלפון: 050-7307067.
האוכל טעים, טרי, איכותי, מוכן במקום ובאותו יום. האווירה אותנטית וחמה, המקום מתאים לאירוח של עד 45 איש, שיכולים לחגוג ערבי צוות וגיבוש, ימי הולדת, אירועים או רק כדי לאכול.



איפה לטייל ומה אפשר לעשות בגלבוע - חלק ראשון

כמו בכל שנה, גם השנה, התכוננו בגלבוע לצעדת הגלבוע המסורתית שאמורה הייתה להתקיים בימים שישי ושבת בתאריכים 20-21.3.2020. השתתפתי בסיור בלוגרים על מנת לראות ולהראות חלק ממה שיהיה בצעדה, אולם התבשרנו כי הצעדה התבטלה. מועצה איזורית הגלבוע מעדכנת על ביטול צעדת הגלבוע ה-54, עקב הנחיות ממשרד הבריאות לאי קיום אירועים המוניים בכלל ובהשתתפות משתתפים מחו"ל בפרט. נוכח התפרצות מגיפת הקורונה, ולאחר הערכת מצב שקיימו עם כל הגורמים הרלבנטיים, נאלצו לבטל את הצעדה. הצעדה המוכרת כצעדה הבין-לאומית היחידה בישראל, מושכת אליה מידי שנה כ-7000 משתתפים מהארץ ומחו"ל, הנהנים לשלב פעילות גופנית עם נופי הטבע הקסומים של עמק-חרוד ופריחת האביב בגלבוע.
ובכל זאת, איפה לטייל ומה אפשר לעשות בגלבוע - כאן ברשומה.

יום שבת, 7 במרץ 2020

שוק האלכוהול הקל FUSION MYX הגיע לישראל

שוק האלכוהול הקל - יינות חדשים וכשרים ב-2 טעמים: ענבים ואפרסק, לצעירים FUSION MYX הפופולריים מאוד בארצות הברית מאז שנת 2013 משווקים עכשו בישראל. בעתיד מתוכננים להתווסף טעמים כשרים נוספים. המוצר נועד להגדיל את ההיצע של המשקאות הקלים האלכוהוליים לקהל הרחב.

יום ראשון, 23 בפברואר 2020

חיתוכיות פצפוצי אורז מלא, חמאת בוטנים ושוקולד - ללא אפיה, ללא גלוטן, קלי קלות הכנה

חיתוכיות פצפוצי אורז מלא, חמאת בוטנים ושוקולד, ללא אפייה וללא גלוטן. לפני כמה שנים, כשהייתי בלוגרית בתפוז, היתה לי חברה בלוגרית, אמא לסכרתי והמתכון נלקח ממנה. ללא אפייה, ללא גלוטן, קלי קלות הכנה ויש לכם קינוח טעים וממכר.


עוגה בחושה עם מחית נוגט ופרג

אני אוהבת לאלתר מתכונים, בפרט שמדובר בעוגות בחושות, כי מה כבר יכול להיות לא טוב? אז המצאתי מתכון לעוגה בחושה עם מחית נוגט ופרג, היה לי בבית מחית נוגט ופרג, מעט מכל דבר, ערבבתי אותן ביחד, בערך 400 גרם, הכנתי תערובת של עוגת מייפל, פיזרתי עליה את המחית ואפיתי. עוגה טעימה מאוד.

יום שלישי, 18 בפברואר 2020

בריגדיירו - חטיף ברזילאי בישראל

לראשונה בישראל נפתח בית קפה ברזילאי "בריגדריאה", ברחוב החרושת 54 רעננה. בית הקפה מגיש מגוון קינוחים ומאכלים ברזילאים כשגולת הכותרת היא חטיף הבריגדיירו האהוב. 
הבריגדיירו הוא קינוח ברזילאי פופולרי המורכב מחלב מרוכז שמתבשל במשך חצי שעה עם שוקולד בלגי, ומזכיר ריבת חלב במרקם של טופי רך מאוד. בארץ ניתן להשיג את הממתק כאן בבית הקפה ברעננה. בית הקפה מתאפיין בעיצוב ושירות ייחודי באווירה ברזילאית טרופית וחמה, ולצד למעלה מעשרים טעמים שונים של בריגדיירו. התפריט כולל גם ממתקים ומאכלים ברזילאים נוספים, וכן משקאות, כריכים קלאסיים וסלטים. 
צילום לוציאנה ברסלר

יום ראשון, 16 בפברואר 2020

מרק עדשים עם איטריות וגזר

בימים עם מזג אוויר כזה, הכי כייף זה להכין מרק, כמו שכבר אמרנו שאנחנו אוהבים מרק כי הוא מחמם לנו את הגוף. מרק עדשים עם איטריות וגזר. הכנה לא מסובכת וקלה, והתוצאה מרק טעים ומזין.

יום רביעי, 12 בפברואר 2020

חמישה חצילים ושלושה סוגי סלטים

עולם החצילים מתחלק לשניים: אלה שאוהבים ואלה שממש לא סובלים אותם. אני מאלה שאוהבים מאוד חצילים, בכל הצורות והגוונים. בטוחה שרובכם אוהבים. אפשר להכין מהם אינספור של מתכונים. בכל שישי אני מכינה מבחר של חצילים: מטוגנים, אפויים, סלטים.  הפעם אתמקד בסלטים, הכנת הסלטים קלה מאוד...