דפים
- בלוגרים - השקות/סיורים/סקירת מסעדות/בתי קפה
- בלוגרים - סקירת מוצרים
- מטיילת בחו"ל ומתעדת
- קובה מכל הסוגים
- סלטים/חמוצים/חריף
- תפוחי אדמה
- חצילים
- מרקי הבית
- קציצות/לביבות הבית
- פסטה/איטריות/מקרוני/לזניה/נודלס
- אורז/קטניות
- ממולאים
- עוף ובשר
- עוגיות/מאפינס
- עוגות שוקולד
- עוגות ללא אפייה
- פאי/טארטים
- בחושות/פירות/ורולדות
- עוגות גבינה
- שמרים/עלים/פילו/בלינצ'ס/פיצות
- בצק עלים
- קינוחים
- ריבות
- לחם/לחמניות/פיתות
- ראש השנה
- חנוכה
- פורים
- פסח
- שבועות
- מוצר השנה
יום שבת, 12 בספטמבר 2020
יום חמישי, 10 בספטמבר 2020
הפתעה צרפתית בירושלים: במתחם כיכר המוזיקה נפתח 'נפוליאון' – פטיסרי ובולונז'רי בסגנון פריזאי
הפתעה בירושלים: פנינה קולינארית חדשה במרכז העיר. לורנט לוי, היזם של מתחם בכיכר המוזיקה בירושלים פתח ועיצב בעצמו בתחילת אוגוסט את 'נפוליאון'- פטיסרי ובולונז'רי בסגנון פריזאי בהשראת PAUL הפטיסרי האהוב עליו בפריז, עיר ילדותו. 'נפוליאון' משתרעת על פני 130 מ"ר במתחם מעוצב עם כ-48 מקומות ישיבה בחלל המרכזי הפנימי וכ-40 מקומות ישיבה בחוץ. עלות הקמת הפטיסרי נפוליאון נאמדת בכ 1.6 מיליון ₪.
יום שלישי, 1 בספטמבר 2020
קרקרים בטעם שום ממאפיית הבוטיק של ביכורים-bikurim
למאפיית הבוטיק של ביכורים יש שם של כבוד בתעשיית המזון בכלל ובתעשיית המזון הבריאותי בפרט. החברה מייצרת מדי יום מגוון לחמים מיוחדים, לחמניות, חלות ומאפי דגנים מלאים. המתכונים המיוחדים של צוות השף-קונדיטורים שלהם וסודות מוצרי הפשתן לצד ההקפדה על הגדלת מגוון הלחמים הבריאותיים, מקנים למאפייה שם של כבוד בתעשיית המזון בכלל ובתעשיית המזון הבריאותי בפרט.
התמונה נלקחה מכאן
יום ראשון, 30 באוגוסט 2020
יום שבת, 29 באוגוסט 2020
יום שבת, 15 באוגוסט 2020
מגולגלות מקמח כוסמין במילוי ריבה וקוקוס ושוקולד נוטלה
כפי שאתם יודעים, אני לא חסידה של הקמחים המלאים, על כל הסוגים, אני משתמשת בקמח לבן ורגיל. כשקבלתי את הקמחים של חוות הר סיני, החלטתי לנסות ולהכין מהם את מה שאנחנו אוהבים, בגלל שאין לי מתכונים עם קמח מלא, מר גוגל בא לעזרה וקראתי כל מיני מתכונים. המתכון הזה גם נלקח מהרשת עם קצת שינויים שלי. את המגולגלות האלה הכנתי מקמח כוסמין.
יום רביעי, 5 באוגוסט 2020
מעדן פרוביוטי ללא חלב עם תות - מתאים גם לטבעונים וצמחונים ולכל מי שמפחית חלב ומוצריו
מי לא אוהב מעדנים טעימים ואם הם בריאים, פי כמה.
"יופיקס" משיקה טעם חדש בסדרת ONLY, המעדנים הפרוביוטיים ללא חלב
המשווקת על ידי מחלבת שטראוס: מעדן פרוביוטי ללא חלב עם תות וזאת כשנתיים לאחר שהשיקה לראשונה את סדרת המעדנים הפרוביוטיים ללא חלב:
עם אפרסק ועם אננס ומשקאות פרוביוטיים עם תות ופטל ועם תות ובננה.
יום שבת, 1 באוגוסט 2020
יום שישי, 31 ביולי 2020
קובה אורז מטוגן במילוי בשר
אצלנו הכורדים הכל כמעט סובב סביב הקובה. אני מעלה מתכון של קובה אורז ממולא בשר. אני זוכרת את אמא שלי מטגנת לנו קובה ועדיין יש לי את הטעמים של הבית. קובה אורז נפוץ מאוד בין הכורדים והעיראקים. לכל אחד יש את השיטות שלו להכין את הקובה, אבל כולם על אותו עיקרון.
לפני שנתחיל כמה הערות:
- מהתערובת הזו יוצאים 10-12 קובה
- את האורז מבשלים ללא שמן, כדי שיצא דביק
- את תערובת הבשר צריך להכין מראש כדי שתהיה קרה (אפשר יום לפני ולשמור במקרר)
- המתכון הוא לרבע קילו בשר, אפשר להגדיל כמויות ולהקפיא.
- אצלי אוהבים לאכול את זה ככה בתוך פיתה עם טחינה/חומוס וסלט
- כשמכינים את הקובה, לעבוד כל הזמן עם ידיים מעט רטובות
- לפני הטיגון, אפשר להקפיא אותן על מגש מרופד בדף אפייה
- לטגן בסיר נון סטיק (לא נירוסטה) כדי שלא ידבקו
- אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים בקופסא סגורה
- לחמם בתנור, אם במיקרוגל, מספיק 30 שניות
יום חמישי, 30 ביולי 2020
יום שני, 27 ביולי 2020
הירשם ל-
רשומות (Atom)