חבושים - הפרי הזה נחשף אלינו לקראת ראש השנה, אפשר לאכול אותו בצורתו הטבעית, אבל יש כאלה שנרתעים ממנו.
אני אישית אוהבת מאוד חבושים, זה מזכיר לי את הילדות במושב שם היו לנו עצים רבים של חבושים, היינו קוטפים ואוכלים ישירות מהעץ. כשהחבושים עוברים תהליך של בישול/אפיה, הם הופכים למעדן. גם אין בעייה של ניקוי החבושים, הם מתנקים בקלות בעזרת קולפן.
אני הכנתי מהחבושים מעין מעדן או ריבה, לא חשוב איך נקרא לזה, זה טעים טעים.
לפני שניגש למתכון, כדאי לצפות בערכים תזונתיים של המתכון באתר מילון האוכל הישראלי - FoodsDictionary - שם ערכו עבורי ספר מתכונים.
מצרכים:
אני אישית אוהבת מאוד חבושים, זה מזכיר לי את הילדות במושב שם היו לנו עצים רבים של חבושים, היינו קוטפים ואוכלים ישירות מהעץ. כשהחבושים עוברים תהליך של בישול/אפיה, הם הופכים למעדן. גם אין בעייה של ניקוי החבושים, הם מתנקים בקלות בעזרת קולפן.
אני הכנתי מהחבושים מעין מעדן או ריבה, לא חשוב איך נקרא לזה, זה טעים טעים.
מצרכים:
- 1 קילו חבושים
- 1 כוסות מים
- 5 כוסות סוכר
- מיץ מלימון אחד
- מעט קינמון
- קערה עם מים פושרים ומיץ לימון
- לקלוף את החבושים, לחתוך לרבעים, להוציא הליבה
- להכניס לקערה עם המים והלימון להשרות לשעתיים בערך לריכוך
- לסנן, לחתוך את החבושים לחתיכות קטנות, אפשרות נוספת, לגרד במגרדת
- להכניס לסיר מתאים לכסות במים להרתיח, לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה בסיר מכוסה כשעה עד שעה וחצי
- להוציא חלק מהמים לכלי מתאים, לא לשפוך את המים ולהשאיר מעט מים בסיר
- לפזר מעל סוכר וקינמון, לערבב להמשיך לבשל, להוסיף כל פעם מהמים כדי שהחבושים לא יתייבשו עדשנסיים להוסיף את כל המים, לבדוק אם זה הצבע הזהבהב, המרקם והטעם שאנחנו רוצים.
- לכבות את האש, לכסות את הסיר ולקרר את הריבה, להכניס לצנצנת מתאימה ולשמור בקירור
כה זה נראה לאחר הבישול
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה