יום ראשון, 23 באפריל 2017

אורז חמוץ - ריזה חמוסה בכורדית


את האורז הכורדי החמוץ, כל כורדי מכיר, קוראים לו רִיזָה חָ'מוּסָה. אני בטוחה שמי שמכיר את את האורז הזה וטעם ממנו, רירי הטעם שלו עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום, להכין ולהגיש.


מצרכים:
  • 1.5 כוסות אורז לבן, שטוף ומסונן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 5 כפות שמן
  • 1 חבילה סלרי עלים שטוף וקצוץ
  • 1 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים
  • 1 כף מלח
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2.5 כוסות מים מהברז
  • מיץ מלימון אחד גדול

הוראות הכנה:
  • לחמם בסיר מתאים את השמן, להוסיף בצל, להשחים מעט, להוסיף סלרי ושום, לערבב ולבשל בערך רבע עד עשרים דקות. הסלרי צריך להיות כמעט מבושל, אפשר לטעום
  • להוסיף את עלי המנגולד, לערבב ומיד לאחר מכן, להוסיף את האורז והמלח
  • לערבב, להוסיף את המים ומיץ הלימון, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עם סיר מכוסה במגבת לחה ובמכסה ועל אש נמוכה, בערך רבע שעה. 
  • אחרי עשר דקות, לערבב בעדינות עם מזלג, ולהמשיך לבשל עוד חמש דקות. לטעום, אם האורז מבושל, לכבות, אם לא לבשל עוד כמה דקות.
  • זהו מוכן, להגיש ולהתענג על הטעם









אין תגובות: