Blogger Wordpress Gadgets

יום שבת, 20 במאי 2017

קָּאדֶּה לשבועות - בצק שמרים ממולא גבינות

אצלנו הכורדים אין חג שבועות בלי קָּאדֶּה, אומנם המתכון מתאים לכל השנה, אבל במיוחד בשבועות.
 קָּאדֶּה זה מעין הסמל של הכורדים. כמובן שמתאימים לכל השנה. יש גם גירסה מתוקה של הקָּאדֶּה, אבל הפעם, הגירסה המלוחה.
המתכון של הקָּאדֶּה הוא משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי.
נתחיל עם המילוי ונשמור במקרר:
1/2 קילו גבינת חמד (או כל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים) + 100 גרם גבינה צהובה + 2 ביצים. לגרד או לרסק במזלג את הגבינות, להוסיף ביצים, לערבב היטב לשמור במקרר.
מצרכים לבצק:
1 קילו קמח מנופה - מהכמות הזו יוצאים בערך כ-16 כדורים במשקל של 50 גרם
1 חבילה שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
מים לפי הצורך - בערך 2 עד 2.5 כוסות
הכנת הבצק:
להכניס למיקסר: קמח, שמרים, סוכר, שמן ומים, ללוש בערך 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות, לכסות במגבת להתפחה של שעה וחצי. בקיץ אפשר פחות שלא יחמיץ
לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד, ממליצה לשקול
לרדד לעלה דק, למלא, לסגור השוליים היטב שלא יפתחו באפיה, אין צורך להתפיח שנית
יש כאלה שמרדדים את העלה לאחר המילוי ומכינים את הקאדה שטוח, אני אוהבת לא מרודד.
בשלב הזה אפשר להקפיא: להניח ניילון על מגש ולהניח אותם במרווחים, כדי שלא ידבקו וגם בשכבות כשניילון מפריד ביניהם.
יש כמה צורות הכנה וכולן טובות:
מחבת: לחמם מעט חמאה במחבת טפלון ולטגן משני הצדדים - אני מעדיפה את הגירסה הזו, הכי טעים כשהם מטוגנים
תנור: לחמם תנור ל-200 מעלות, להפוך את התבנית, להניח עליה נייר אפיה ולאפות עד לקבלת צבע זהוב.
סיר טיגון חשמלי כמו בתמונה למטה: למי שיש ויודע להשתמש בו, להשגיח כל הזמן כדי שלא ישרפו
מולטי-שף: לחמם מולטי-שף, למרוח מעט חמאה, לטגן משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב
בהצלחה...וחג שמח
קצת תמונות על התהליך







הוסף רשומת תגובה