יום ראשון, 9 באפריל 2017

עוגת שוקולד, חמאת בוטנים וקצפת על מצע אגוזים קלויים מתאימה לפסח

אין כמו עוגת שוקולד כשבתוכה יש חמאת בוטנים, קוקוס, אגוזים, קצפת... שחיתות טעימה.
המתכון מתאים לתבנית קטנה, אני הכנתי כמות כפולה בתבנית חד פעמית רגילה
התחתית צריכה להיות בגובה של 1 עד 2 ס"מ לערך, זה מספיק.
רצוי מאוד להניח בתבנית נייר אפייה.
העוגה מתאימה לפסח ולכל השנה.

מצרכים:
  1. 2 כוסות אגוזים קצוצים וקלויים
  2. 1/2 כוס חמאת בוטנים
  3. 1/2 כוס ריבת חלב
  4. 1/4 כוס דבש
  5. 2 שמנת מתוקה
  6. 1 חבילה אינסטנט וניל
  7. 3/4 כוסות חלב
  8. 2 חבילות שוקולד (לא חשוב איזה אני אוהבת שוקולד חלב)

הכנה:
  1. לבשל את כל המצרכים מ-1 - 4 עד שכל התערובת מתגבשת. אם סמיך להוסיף מעט מים או חלב, אם דליל, להוסיף מעט אגוזים או קוקוס. 
  2. לערבב, לשטח בתבנית מתאימה, להכניס למקפיא לחצי שעה.
  3. להקציף: 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט וניל + 1 כוס חלב לקצפת יציבה
  4. להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את הקצפת, להחזיר למקפיא לפחות לחצי שעה.
  5. לאחר חצי שעה, להרתיח: 1 שמנת מתוקה, כשרותח, לכבות ולהכניס 2 חבילות שוקולד לערבב עד להמסה.
  6.  להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את השוקולד ולהחזיר למקפיא עד שהכל מתגבש.
  7.  מומלץ להשאיר במקפיא.







💗 ישנה אפשרות להירשם כמנויים לבלוג בצד שמאל למעלה, אתם מוזמנים להירשם 💗










אין תגובות: