Blogger Wordpress Gadgets

יום רביעי, 5 באפריל 2017

קובה שיפטה לפסח - לאוכלי קיטניות

 מעלה כאן עוד מתכון לקובה לפסח, קובה שיפטה של הכורדים. ההכנה דורשת קצת עבודה אבל שווה
כמה הערות לפני הכנה:
את המילוי עדיף להכין מראש וגם להקפיא, מקל מאוד
גם כאן ההכנה דורשת עבודה, אבל שווה כל ביס. מסיבה זו אני תמיד מכינה כמויות ומקפיאה
מהכמות הזו יוצאות בין 55 ל-60 קובה, אפשר להקטין כמויות
אפשר להכין את הקובה ללא גם ללא מילוי הבשר
אפשר להכין אותם עגולים, אליפסים
לחמין, מבשלים כמו שכתבתי, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה או בתנור כל הלילה 

היום אפשר להשיג אורז טחון, כך שחוסך את השריית האורז והריסוק
מצרכים למילוי הבשר - ממליצה להכין מראש ולהקפיא:

  1. 1 קילו בשר טחון 
  2. 1/2 חבילה סלרי שטוף וקצוץ 
  3. 2-3 בצלים גדולים קצוצים 
  4. 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף אבקת קארי - לערבב ביחד 
  5. 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס חריף - למי שאוהב 
הכנת המילוי:
  1. לטגן את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה 
  2. להוסיף את הבשר הטחון והתבלינים, לערבב ולהמשיך לבשל את התערובת בערך חצי שעה, עד שהתערובת כמעט מוכנה. אפשר לטעום 
  3. להסיר מהאש ולקרר. בשלב זה אפשר להקפיא 
מצרכים למעטפת הקובה:
  1. 1 קילו אורז פרסי או יסמין (מומלץ יסמין) - או קילו אורז טחון, יש להשיג בסופרים 
  2. 1/2 קילו בשר בקר טחון 
  3. 1 קילו חזה עוף טחון 
  4. 4 כפות גדושות פפריקה מתוקה + מלח לפי הטעם 
הכנת המעטפת:
  1. לשטוף את האורז ולהשרות במים לפחות שלוש שעות. לסנן את הנוזלים היטב 
  2. לרסק את האורז עם כפות הידיים
  3. אם משתמשים באורז טחון, מדלגים על שלבים 1 ו-2. 
  4. לשים את האורז המרוסק לתוך קערה מתאימה ולהוסיף אליו את שני סוגי הבשרים, הפפריקה והמלח. 
  5. ללוש היטב את כל התערובת במשך 10 דקות. לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות 
  6. העיסה צריכה להיות רכה ונוחה לעבודה (לא דביקה) 
  7. אני משתמשת במיקסר ללישה 
  8. לקחת מעט מהעיסה, לפתוח, למלא ולסגור לצורה עגולה או אליפסה, להניח במגש. זה השלב להקפיא
מצרכים למרק והבישול:
1 חבילה של עלי מנגולד שטופים וחתוכים לקוביות
4-5 כפות גדושות רסק עגבניות + 1 כף סוכר + מלח לפי הטעם
חומוס (אפשר חומוס מקופסא)
למלא סיר גדול במים עד חצי מגובה הסיר, להוסיף את רסק העגבניות, המלח והסוכר, לערבב ולהרתיח. להוסיף את כדורי הקובה, בין 5-10 כדורים בכל פעם. כשהכדורים צפים מוסיפים עוד
להנמיך את האש ולהמשיך לבשל
לאחר חצי שעה, להוסיף את עלי המנגולד להמשיך ולבשל את המרק עוד רבע שעה להנמיך את האש ולבשל למשך שעה וחצי נוספות.
לקבלת טעם חמצמץ מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון לתוך המרק.
לחמין, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה או בתנור כל הלילה
המילוי של הקובה

 העיסה לאחר הלישה
הצילומים מבישול בזמנים שונים

















הוסף רשומת תגובה