יום שלישי, 28 ביולי 2015

קציצות עוף ברוטב אדום


אני לא זוכרת מתי היתה הפעם האחרונה שהכנתי קציצות עוף, אולי שהילדים היו קטנים כי זה נראה לי אוכל לילדים קטנים. והאמת, גם הפעם לא התכוונתי להכין קציצות עוף, טחנתי חזה עוף בשביל להכין קובה מבשר ואורז ממולאים בשר.

הודעה על פטירתה של דודתי האהובה ולוויה ביום שישי בצהרים, גרמו לי לשנות את התפריט, במקום קובה שההכנה שלהם דורשת זמן וראיתי שלא אוכל לעמוד בזה (אני לא מבשלת בשבת והכל צריך להיות מוכן עד זמן הדלקת נרות שבת) וגם לא רציתי להקפיא את הבשר, החלטתי להכין קציצות עוף.
הכנתי את התערובת, כיסיתי בניילון ולמקרר ויצאתי מהבית ללוויה. לאחר כמה שעות, חזרתי ובישלתי אותן.
הקציצות יצאו טעימות מאוד והחשש שבני הבית לא יאהבו, התבדה. 
אז בואו נכין.
מצרכים לקציצות: 
  1. 1/2 קילו חזה עוף טחון
  2. 2 תפוחי אדמה מגוררים גס בפומפיה
  3. 1/2 חבילה של פטוטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  4. 1 בצל גדול קצוץ
  5. 2 עגבניות מגורדות גס בפומפיה
  6. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  7. לערבב בקערה מתאימה את כל המצרכים, לכסות ולהכניס למקרר לשעה בערך (בגלל הלוויה השארתי את התערובת כ- 5 שעות בערך וזה בסדר)
מצרכים לרוטב:
  1. מעט שמן
  2. 1 בצל קצוץ נוסף
  3. 2 עגבניות קצוצות
  4. קופסא קטנה של רסק עגבניות
  5. 1 כף אבקת מרק עוף
  6. 2-3 כוסות מיום
הכנת הרוטב:
  1. להכין סיר רחב ומתאים, לשפוך את השמן לחמם מעט, להוסיף בצל ולטגן
  2. להוסיף את העגבניות הקצוצות, לטגן מעט ביחד ולהוסיף את הרסק
  3. לערבב, להוסיף 2 כוסות מים, מלח ופלפל שחור, לערבב ולהביא לרתיחה, להוסיף את אבקת המרק
  4. להכין כדורים מתערובת הבשר, ברגע שרותח, להניח בעדינות בתוך הסיר
  5. אחרי שסיימנו את כל הכדורים, הרוטב צריך לכסות אותם, אם לא, להוסיף עוד מים, להביא לרתיחה עדינה, להנמיך את האש ולבשל בערך שעה.
  6. לבדוק תיבול, אם צריך, להוסיף מלח.
  7. אפשר להגיש עם אורז לבן, פירה ועוד
תערובת הקציצות 
הכל מעורבב, לכסות ולמנוחה במקרר


אין תגובות: