יום רביעי, 26 באוגוסט 2015

רולדת גבינה שמרים

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה,הרולדה הזו, היא אחת מהעוגות הכי טעימות והכי אהובות עלי, גם הבצק והתעסקות אתו, כייפים. הכי טעים וכיף לאכול את העוגה הזו בדיוק כשהיא יוצאת מהתנור, כשהגבינה עוד לא התגבשה ואפילו קצת נוזלת ממנה. 
קצת תמונות על התהליך ובהמשך המתכון.
מילוי הגבינה
הבצק לאחר התפיחה הראשונה
חלוקת הבצק ל-4 חתיכות
מרדדים ומורחים את המילוי

אני הכנתי 3 רולדות במילוי גבינה ורולדה אחת במילוי לוטוס - כאן לאחר המילוי ולפני התפיחה השנייה

אחרי התפיחה ולפני כניסה לתנור
הרולדה מוכנה יצאה שחומה מהתנור

והמתכון

מצרכים לבצק:

1.      4 ורבע כוסות קמח מנופה
2.      2 כפות שמרים יבשים
3.      1/4 כוס אבקת אינסטנט וניל
4.      1/2 כפית מלח
5.      1/4 כוס סוכר
6.      1 ביצה שלמה
7.      50 גרם חמאה רכה
8.      1/4 כוס שמן
9.      מים לספיגה, בערך 2 כוסות

מצרכים למילוי הגבינה:

1.      500 גרם גבינה כחושה (כנען או כל סוג של כחושה)
2.      1/2 כוס סוכר
3.      גרידת לימון
4.      3/4 כוס קורנפלור
5.      1/4 כוס אינסטנט וניל
6.      1 ביצה שלמה
7.      מי שאוהב יכול להוסיף צימוקים
        לערבב כל מצרכי המילוי לכסות ולהכניס למקרר

הוראות הכנה:

1.      להכניס למיקסר: ביצה, מלח, חמאה, שמן, סוכר, אינסטנט
2.      לשפוך את הקמח מעל כל החומרים ולפזר מעל את השמרים
3.      להוסיף את המים וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש
4.      אם הבצק לא נפרד מדפנות הקערה, סימן שהוא לא מוכן, בצק מוכן נפרד מדפנות הקערה
5.      אם דליל, להוסיף מעט קמח, אם קשה, להוסיף מעט מים
6.      לכסות בניילון נצמד לתפיחה ראשונה להכפלת הבצק בערך שעה
7.      להוציא למשטח עבודה, ללוש מעט את הבצק, לחלק את הבצק ל-4 חלקים
8.      לרדד את הבצק, להניח מלית לסגור לרולדה ולהניח בתבנית
9.      להכין בצורה כזו את כל הבצק
10.  למרוח בביצה + מעט מים ולהתפיח שוב בערך שעה
11.  לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 20 דקות
12.  לשים לב לא לאפות יותר מדי שהבצק לא יצא קשה

      

אין תגובות: