יום שני, 19 באוקטובר 2015

עוגת מייפל

לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו לעוגת מייפל. גם לי יש.
המתכון שלי, פרווה ולכן מתאים לי מאוד והעוגה תמיד מצליחה

מצרכים:
  1. 1 כוס מיץ תפוזים: לחלבי: 1 שמנת מתוקה, או 250 גר' גבינה לבנה 
  2. 3 ביצים שלמות
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 כוס שמן
  5. 2 ו-3/4 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפייה
  6. 1 שקית סוכר וניל
  7. לערבב 4 כפות סוכר עם 4 כפות קינמון
  8.  אגוזים/שקדים לפיזור מעל העוגה
  9. אפשר לאפות בתבנית עגולה מס' 24, או שתי תבניות אינגלישקייק חד פעמיות, או תבנית אחת חד פעמית רגילה.
  10. סירופ מייפל ורק אמיתי, כי ההבדל בטעם משמעותי.
הכנה:
  1. לחמם תנור ל-160 מעלות לשמן תבנית מתאימה
  2. להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים
  3. בקערה נפרדת: להקציף 2 דקות ביצים עם סוכר
  4. להוסיף מיץ ואת השמן ולערבב
  5. להוסיף בפעמיים את המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  6. לשפוך רבע מהמסה לתבנית ולפזר מעליה סוכר וקנמון, להוסיף את יתרת המסה, לפזר מעל גם סוכר וקינמון ואת האגוזים/שקדים
  7. לערבב את המסה בעזרת כף
  8. לאפות 45 דקות אפילו פחות, תלוי בתנור, אצלי מספיקות 40 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם
  9. כשהעוגה אפויה ומוכנה, להוציא בזהירות מהתנור, לחורר אותה כשהיא עדיין חמה ולשפוך מעליה ומסביב מייפל בנדיבות. 

 





אין תגובות: