יום שבת, 10 באוקטובר 2015

ארבעה חצילים ושני סלטים

עולם החצילים מתחלק לשניים: אלה שאוהבים ואלה שממש לא סובלים אותם. אני מאלה שאוהבים מאוד חצילים, בכל הצורות והגוונים. אפשר להכין מהם אינספור של מתכונים, בכל שישי אני מכינה מבחר של חצילים: מטוגנים, אפויים, סלטים.
הכנת שני הסלטים האלה קלה ביותר, לאחר ההכנה לשמור במקרר.

מצרכים:
  1. 4 חצילים גדולים – אפשר לערבב בלאדי ורגילים
  2. 2 שיני שום קצוצים
  3. 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  4. 2 כפות מיונז
  5. מיץ מ-2 לימונים
  6. מלח לפי הטעם
הכנה: 
  1. לקלות את החצילים על האש, או בתנור
  2. לקרר, לקלוף ולהניח במסננת לכמה דקות להגיר נוזלים
  3. להכניס לקערה, לקצוץ, להוסיף מיץ לימון ולערבב 
  4. לחלק לשתי קערות 
קערה ראשונה: חצילים עם פטרוזיליה וכוסברה:
להוסיף לחצילים פטרוזיליה, כוסברה, שום מלח ולערבב היטב

   

קערה שניהחצילים במיונז:
להוסיף לחצילים מיונז, מלח ולערבב







אין תגובות: