יום שלישי, 19 בינואר 2016

לחמניות ביס

הלחמניות האלה, כל כך קטנות, רכות וטעימות שבא לטרוף אותן, הן הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אחרי שהבית התמלא בריחות של האפייה.  
כמה הערות:
הבצק מתאים לאפיית: לחם, לחמניות, חלות ואפילו עוגות.
כאן יש גם מתכון לחלות מהבצק הזה.
המלצה שלי: כדי שהמתכון יצליח והמאפים יצאו רכים, חייבים לשקול את הכמויות כפי שמופיע במתכון.
הכמויות מדויקות ליצירת בצק רך ונעים.
מצרכים:

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 20 גרם שמרים יבשים או 40 גרם שמרים לחים
  3. 320 גרם מים קרים - בערך שתי כוסות חד פעמיות רגילות
  4. 75 גרם חלמונים – חלמונים מ- 3-4 ביצים בערך
  5. 140 גרם ביצים שלמות – בערך 3 ביצים 
  6. 55 גרם סוכר
  7. 75 גרם שמן קנולה
  8. 20 גרם מלח
  9. אפשר להוסיף 10 גרם משפר אפיה 
  10. לזיגוג: הביצים שנשארו לנו, לערבב עם מעט מים
הכנה:
  1. להכניס למיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, אם משתמשים במשפר אפיה, להוסיף גם ולערבב בכף
  2. להוסיף לקערה ביצים, שמן, מים ללוש 2-3 דקות. להוסיף את המלח.
  3. להגביר מעט את המהירות ללישה של 7 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק, רך אחיד וגמיש.
  4. לכסות במגבת ולהניח לתפיחה עד הכפלת הנפח, לשעה - אני משאירה בקערה של המיקסר
  5. לאחר ההתפחה הראשונה, להוציא מהקערה, ללוש מעט ולהתפיח שוב לשעה
  6. לאחר ההתפחה השנייה, ללוש מעט ולדפוק על הבצק, להוציא אוויר, לחלק למנות ולעצב צורות (חלות/עוגות/לחם), להניח בתבנית מתאימה.
  7. לכסות ולהשאיר לתפיחה נוספת ארבעים דקות - לי היה תנור חם, הכנסתי לשם את התבנית.
  8. להבריש עם ביצה ומעל לפזר מה שאוהבים: שומשום/קצח/מלח גס
  9. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 15 עד 20 דקות - לקרר על גבי רשת
  10. לאחר שהתקררו, לשמור בשקית ניילון סגורה או בקופסא סגורה.
  11. אפשר לעטוף כל לחמניה בניילון נצמד ולהקפיא.





ורכות מבפנים

מאפים שאפיתי ביום אחר, בצורת חלות קטנות






אין תגובות: