הלחמניות האלה, כל כך קטנות, רכות וטעימות שבא לטרוף אותן, הן הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אחרי שהבית התמלא בריחות של האפייה.
כמה הערות:
הבצק מתאים לאפיית: לחם, לחמניות, חלות ואפילו עוגות.
כאן יש גם מתכון לחלות מהבצק הזה.
המלצה שלי: כדי שהמתכון יצליח והמאפים יצאו רכים, חייבים לשקול את הכמויות כפי שמופיע במתכון.
הכמויות מדויקות ליצירת בצק רך ונעים.
מצרכים:
כמה הערות:
הבצק מתאים לאפיית: לחם, לחמניות, חלות ואפילו עוגות.
כאן יש גם מתכון לחלות מהבצק הזה.
המלצה שלי: כדי שהמתכון יצליח והמאפים יצאו רכים, חייבים לשקול את הכמויות כפי שמופיע במתכון.
הכמויות מדויקות ליצירת בצק רך ונעים.
מצרכים:
- 1 קילו קמח מנופה
- 20 גרם שמרים יבשים או 40 גרם שמרים לחים
- 320 גרם מים קרים - בערך שתי כוסות חד פעמיות רגילות
- 75 גרם חלמונים – חלמונים מ- 3-4 ביצים בערך
- 140 גרם ביצים שלמות – בערך 3 ביצים
- 55 גרם סוכר
- 75 גרם שמן קנולה
- 20 גרם מלח
- אפשר להוסיף 10 גרם משפר אפיה
- לזיגוג: הביצים שנשארו לנו, לערבב עם מעט מים
- להכניס למיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, אם משתמשים במשפר אפיה, להוסיף גם ולערבב בכף
- להוסיף לקערה ביצים, שמן, מים ללוש 2-3 דקות. להוסיף את המלח.
- להגביר מעט את המהירות ללישה של 7 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק, רך אחיד וגמיש.
- לכסות במגבת ולהניח לתפיחה עד הכפלת הנפח, לשעה - אני משאירה בקערה של המיקסר
- לאחר ההתפחה הראשונה, להוציא מהקערה, ללוש מעט ולהתפיח שוב לשעה
- לאחר ההתפחה השנייה, ללוש מעט ולדפוק על הבצק, להוציא אוויר, לחלק למנות ולעצב צורות (חלות/עוגות/לחם), להניח בתבנית מתאימה.
- לכסות ולהשאיר לתפיחה נוספת ארבעים דקות - לי היה תנור חם, הכנסתי לשם את התבנית.
- להבריש עם ביצה ומעל לפזר מה שאוהבים: שומשום/קצח/מלח גס
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 15 עד 20 דקות - לקרר על גבי רשת
- לאחר שהתקררו, לשמור בשקית ניילון סגורה או בקופסא סגורה.
- אפשר לעטוף כל לחמניה בניילון נצמד ולהקפיא.
ורכות מבפנים
מאפים שאפיתי ביום אחר, בצורת חלות קטנות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה