יום רביעי, 11 במאי 2016

מבחר סלטים ליום העצמאות ולכל השנה

מבחר סלטים, קלים להכנה וטעימים מאוד, תוספת ל"על האש" ביום העצמאות.
כמובן שהסלטים מתאימים להכנה במשך כל ימות השנה.

נתחיל עם סלט קולסלאו
מצרכים:
1. 1/2 כרוב קצוץ
2. 5 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים על פומפיה גסה
3. רוטב מ-1/2 כוס מיונז, 2 כפות חומץ, מלח לפי הטעם
4. אפשר להוסיף בצל קצוץ 
הוראות הכנה:
להכניס לקערה מתאימה את כל המצרכים, לערבב היטב, לשמור במיכל מכוסה במקרר
עדיף להכין לילה מראש ולשמור במנוחה במקרר לספיגת טעמים
סלט חצילים, גמבה ופטריות

מצרכים:
1. 3 חצילים שטופים וחתוכים לקוביות, להמליח, להניח במסננת להגיר נוזלים בערך 1/2 שעה
2. 2 גמבות חתוכות לקוביות
3. 2 חבילות פטריות, אפשר לערבב שני סוגים - לנקות עם מגבת מטבח (לא לשטוף)
4. 10 שיני שום קצוצים
הוראות הכנה:
1. לטגן את החצילים, להניח במסננת להגיר שמן ולקרר, אותו דבר לעשות עם הגמבה והפטריות ולהניח     גם במסננת להגיר נוזלים.
2. לאחר שהתקררו, לערבב הכל בקערה מתאימה, להוסיף חומץ, שום, אין צורך להוסיף מלח, יש               בחצילים, אבל למי שלא מספיק, שיוסיף, לשמור מכוסה במקרר

סלט כרוב פטרוזיליה וכוסברה

מצרכים:
1. 1/2 כרוב קצוץ
2. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים דק
3. 2 כפות חומץ, 2 כפות שמן קנולה, מיץ לימון ומלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
להכניס לקערה מתאימה את כל המצרכים ולערבב היטב, לשמור מכוסה במקרר

מטבוחה
מצרכים:
1. 1 קילו עגבניות אדומות ובשלות - שטופות וחתוכות לקוביות
2. 2 גמבה - לשטוף ולקצץ
3. פלפל ירוק חריף למי שאוהב - לשטוף ולקצץ - אני שמתי פלפל שאטא
4. 10 שיני שום קצוצים
5. 1 כף מלח
הוראות הכנה
1. להכניס לסיר את כל המצרכים, לערבב ולהביא לרתיחה
2. לאחר הרתיחה, להנמיך מעט את האש ולבשל על אש קטנה בסיר לא מכוסה, עד שהנוזלים                   מצטמצמים ומקבלים מרקם די סמיך, בערך שעה עד שעה וחצי
3. מידי פעם לערבב כדי שהעגבניות לא ידבקו לסיר
4. כשמוכן, לכבות את האש, להכניס לצנצנת סגורה ולשמור במקרר
ושני סלטי חצילים שאפשר להכין תוך כדי על האש
סלט חצילים בלי תוספות

הכנה:
להניח חצילים על המנגל ולשרוף, לקלוף, לשים במסננת לכמה דקות להגיר נוזלים, לרסק במזלג, להוסיף לפי הטעם, שיני שום קצוצות, מלח, מיץ לימון ושמן זית
אם אין מנגל, לשרוף על הגז, או להכניס לתנור ולאפות בערך שעה

סלט חצילים על האש בטחינה

הכנה:
כמו התהליך הקודם, כאן להוסיף טחינה ולפי הטעם, שיני שום קצוצות, מלח, מיץ לימון ושמן זית. להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה, לערבב היטב ולהגיש
טחינה ביתית ירוקה


מצרכים:

  1. 1/2 כוס טחינה גולמית
  2. 1/2 חבילה פטרוזיליה
  3. 1/2 חבילה כוסברה
  4. 4 שיני שום
  5. מלח ומיץ לימון לפי הטעם
הכנה:

להכניס למעבד מזון: פטרוזיליה, כוסברה ושום ולרסק, להוסיף טחינה מלח ומיץ לימון, לערבב ולהוסיף מים לאט לאט עד לקבלת המרקם והסמיכות שאוהבים.

אפשר להכין ביד: לקצוץ דק כוסברה פטרוזיליה ושום, להכניס לקערה, להוסיף מלח מיץ לימון וטחינה והוסיף מים תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם והסמיכות שאוהבים.
סלט פלפלים קלויים
הכנה:
להכניס פלפלים בצבעים שונים לתנור, לצלות כחצי שעה ב-200 מעלות, לכבות ולהשאיר בתנור חם כדי שאפשר יהיה לקלף בקלות. להכניס לקערה, להוסיף, שיני שום קצוצות, מיץ לימון ומלח לפי הטעם.

 מאחלת לכולם חג עצמאות טעים ושמח

תגובה 1:

Unknown אמר/ה...

בתיהל'ה יקרה, תודה עבור המתכונים הטובים והמתאימים לחג ישראלי. חג עצמאות שמח !