יום שני, 6 ביוני 2016

לחם כפרי עם גרעיני חמניה, זרעי פשתן, קוואקר ועוד - לחם הבית

אפילו אני לא האמנתי שאצליח לאפות לחם, בלי אופה לחם ורק עם תנור ביתי.
עם הקמחים של מאסטר שף, אין יותר קל מזה, כל המרכיבים כבר נמצאים בתכולת השקית, צריך להוסיף רק מים ו/או שמן, לעקוב אחר ההוראות על גבי השקית והנה יש לכם לחם איכותי, קריספי מבחוץ  ורך מבפנים והכי חשוב, לחם ביתי בריא.
אני כל כך התלהבתי שהחלטתי להכין לחם ממולא בגבינות, אתם יכולים לבחור אם לאפות ככר רגילה או למלא אותה בגבינות, או בירקות, או בכל מה שבא לכם.
אז איך מכינים:
קונים את הלחם של מאסטר שף, יש להם כמה סוגים: תערובת להכנת לחם כפרי עם גרעינים, זה מה שאני השתמשתי, תערובת להכנת לחם עם גרעיני חמניות, תערובת להכנת לחם שיפון ועוד.
ככה נראה הקמח, שימו לב לתכולה שלו: גרעיני חמניה, זרעי פשתן ועוד 
מתכון לככר לחם ממולא בגבינות:
  1. 3 כוסות קמח
  2. מים פושרים כמה שהקמח ספג, כדי לקבל בצק נוח לעבודה, להתחיל עם כוס אחת
  3. לתערובת הגבינה: חמד, מוצרלה, פרמזן, לערבב, להוסיף 1 ביצה ו-2 כפות קמח

הכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה, ללוש את הקמח, עם המים עד לקבלת בצק במרקם חלק.
  2. להעביר למשטח עבודה מקומח, ללוש מעט ידני כדי ל"הרגיש" את הבצק
  3. להחזיר לקערה, לפזר מעט קמח ולכסות למנוחה של חצי שעה
  4. לאחר חצי שעה, לחמם תנור ל-180 מעלות
  5. ליצור ככר לחם, למלא בגבינות, להרטיב את הידיים ולמרוח על הכיכר ולפזר מעל קוואקר או שומשום או מה שבא לכם שאתם אוהבים
  6. אפשר גם להכין לחמניות
  7. לאפות בין 40-45 דקות, תלוי בתנור, לי הספיקו 40 דקות
  8. וזהו, יש לכם לחם שאתם אפיתם, בריא וטעים
תערובת הגבינות

 הככר בשלב העיצוב
 ממולאת גבינות
הלחם לאחר האפייה

אין תגובות: