טארט ריבה, סוג של עוגה שאני מאוד אוהבת. ההכנה קלה מאוד, אין מצב שהעוגה לא מצליחה
מצרכים לבצק פריך:
1. 240 גרם קמח מנופה = בערך 1.5 כוסות אוניברסליות
2. 160 גרם חמאה קרה
3. 80 גרם סוכר עדיף אבקת סוכר = חצי כוס ועוד כף גדושה
4. מעט תמצית וניל איכותית
5. 1 ביצה
6. למילוי: 1 צנצנת של ריבת תות שדה, מעורבבת עם מעט מים חמים לריכוך
הכנה:
1. 240 גרם קמח מנופה = בערך 1.5 כוסות אוניברסליות
2. 160 גרם חמאה קרה
3. 80 גרם סוכר עדיף אבקת סוכר = חצי כוס ועוד כף גדושה
4. מעט תמצית וניל איכותית
5. 1 ביצה
6. למילוי: 1 צנצנת של ריבת תות שדה, מעורבבת עם מעט מים חמים לריכוך
הכנה:
1. להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק וללוש לבצק רך.
2. לעטוף את הבצק, להכניס למקרר למנוחה של 1/2 שעה לפחות, אפשר להכין לילה מראש ולהשאיר במקרר.
4. לחלק את הבצק ל-3/4 ו-1/4. את ה-1/4 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא
4. לחמם תנור ל-160 מעלות ולהכין תבנית טארט בגודל 24 ס"מ
5. לקמח היטב משטח עבודה, לשטח מעליו את הבצק עם מערוך (3/4)
6. להרים את הבצק בעדינות ולהניח בתבנית להדק את השוליים
7. לאפות אפייה עיוורת: להניח מעל הבצק נייר אפייה, לפזר גרגרי חומוס או שעועית ולאפות בערך 20 דקות עד שהטארט מקבל גוון זהוב
7. להוציא ולקרר, לשמור את הגרגרים בשקית לפעם הבאה
9. לפזר מעל את הריבה ולשטח אותה על הטארט
10. להוציא את הבצק מהמקפיא, לגרד מעל הריבה
11. להכניס לאפייה נוספת של 20 דקות עד שהבצק מלמעלה מקבל גוון זהוב
4. לחמם תנור ל-160 מעלות ולהכין תבנית טארט בגודל 24 ס"מ
5. לקמח היטב משטח עבודה, לשטח מעליו את הבצק עם מערוך (3/4)
6. להרים את הבצק בעדינות ולהניח בתבנית להדק את השוליים
7. לאפות אפייה עיוורת: להניח מעל הבצק נייר אפייה, לפזר גרגרי חומוס או שעועית ולאפות בערך 20 דקות עד שהטארט מקבל גוון זהוב
7. להוציא ולקרר, לשמור את הגרגרים בשקית לפעם הבאה
9. לפזר מעל את הריבה ולשטח אותה על הטארט
10. להוציא את הבצק מהמקפיא, לגרד מעל הריבה
11. להכניס לאפייה נוספת של 20 דקות עד שהבצק מלמעלה מקבל גוון זהוב
תגובה 1:
בתיה יקרה,
העוגה נראית נהדר, אני מכינה עוגה דומה רק עם תוספת פירות, טעימה מאד, אנסה את זאת. שבת שלום !
הוסף רשומת תגובה