אני מאמצת וממליצה לכם גם לנסות, קלי קלות הכנה והמחמאות לא יאחרו לבוא.
ובכלל במזג אוויר הזה, אין כמו ריח של לחם בבית...
את הלחם הכנתי מקמח של מאסטר שף, לחם הבית, תערובת להכנת לחם שיפון ולא אני לא עושה פרסומת, פשוט מראה את שקית התערובת
מצרכים ל-2 ככרות:
1. 1 קילו קמח מאסטר שף שנקרא תערובת להכנת לחם שיפון
2. 1.5 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)
הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה, לערבב את תערובת הקמח עם המים הפושרים כ-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק במרקם חלק
2. לקמח מעט את הבצק מלמעלה, לכסות את הקערה במגבת לחה, להמתין 30 דקות להתפחה ראשונה
3. להוציא את הבצק, לקמח מעט את משטח העבודה, לחלק ל-2, ליצור 2 ככרות לחם ולהניח בתבנית מתאימה על גבי נייר אפייה
1. 1 קילו קמח מאסטר שף שנקרא תערובת להכנת לחם שיפון
2. 1.5 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)
הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה, לערבב את תערובת הקמח עם המים הפושרים כ-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק במרקם חלק
2. לקמח מעט את הבצק מלמעלה, לכסות את הקערה במגבת לחה, להמתין 30 דקות להתפחה ראשונה
3. להוציא את הבצק, לקמח מעט את משטח העבודה, לחלק ל-2, ליצור 2 ככרות לחם ולהניח בתבנית מתאימה על גבי נייר אפייה
4. לקמח מעט את הלחם מלמעלה ולכסות במגבת לחה ל-60 דקות נוספות להתפחה
5. לקבלת מרקם אוורירי של הלחם, לחמם תנור ל-170 מעלות, למלא מים בתבנית נפרדת של התנור ולהניח בתחתית התנור
5. להכניס את תבנית הלחם למרכז התנור ולאפות כ-55 דקות
5. להכניס את תבנית הלחם למרכז התנור ולאפות כ-55 דקות
טיפ שכתוב על גבי השקית:
לפני הכנסת הלחם לתנור, ניתן ליצור מעויינים על הכיכר על ידי חיתוך שני פסים אלכסוניים לאורך ושניים לרוחב. יש לחתוך כשהסכין בהטייה אלכסונית על מנת לא להפיל את תפיחת הבצק.
בתום האפייה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה