יום חמישי, 13 ביולי 2017

עוגת שוקולד, קצפת ושוקולד - או עוגת קרמבו

אני לא יודעת למה קוראים לעוגה הזו עוגת קרמבו, היא אפילו לא מזכירה קרמבו. מה שלא יהיה העוגה הזו טעימה בטירוף, קלה להכנה וקוצרת מחמאות.. אז למה שלא תכינו?
מצרכים לתחתית והכנה:
  1. 5 ביצים מופרדות 
  2. 1 כוס סוכר
  3. אינסטנט פודינג שוקולד
  4. 2 כפות שמן
מצרכים לקצפת:
  1. 2 שמנת מתוקה (500 גרם)
  2. 1 חבילה אינסטנט פודינג גוניל
  3. 1 כוס חלב
מצרכים לציפוי השוקולד:
  1. 1 שמנת  מתוקה (250 גרם) 
  2. 250 גרם שוקולד חלב/מריר מה שאוהבים
  3. 1 כפית שמן
הכנה:
מכינים קודם את ציפוי השוקולד:
בקערת זכוכית שוברים את השוקולד, מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים מעל, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את השמן מערבבים ושומרים מכוסה במקרר.

לחמם תנור ל-180 מעלות
  1. להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר לקבלת קצפת יציבה
  2. להוסיף בעדינות בעזרת מרית את החלמונים, פודינג שוקולד ושמן ולערבב היטב
  3. לשפוך לתבנית ולאפות 20 דקות = לקרר
  4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה
  5. לשפוך על העוגה, מעליה לשפוך את השוקולד שמחכה לנו במקרר
  6. להכניס למקרר עד להתגבשות














אין תגובות: