כל מי שמכיר אותי ואת הבלוג שלי, יודע שהמתכונים שאני מעלה בבלוג, לא מסובכים, קלים להכנה ממצרכים שבדרך כלל יש בבית והכי חשוב, טעימים. אני תמיד מחפשת את הקלות והנוחיות.
אם יש מאפה שאני אוהבת, זה מאפה ממולא גבינות, לא משנה איזה בצק: שמרים, עלים, טארט, העיקר זה השילוב של הבצק עם גבינה אפויה.
המאפה הזה, מבצק עלים, קלי קלות הכנה והעיקר גורף מחמאות ונחטף עוד כשיוצא מהתנור ואיזה ריח של בצק עלים עם הגבינה מתפשט בבית.
ממליצה לאוהבי עוגות הגבינה האפויות, להכפיל כמויות.
הכי טעים לאכול את המאפה מיד לאחר האפייה אבל כמובן שאפשר גם אחרי, כשמאפה קר ותמיד אפשר לחמם במיקרוגל למי שבכל זאת אוהב חם...
מצרכים - מזכירה לכם, תכפילו כמויות כי זה נחטף. המתכון כאן לחבילה של בצק עלים
אם יש מאפה שאני אוהבת, זה מאפה ממולא גבינות, לא משנה איזה בצק: שמרים, עלים, טארט, העיקר זה השילוב של הבצק עם גבינה אפויה.
המאפה הזה, מבצק עלים, קלי קלות הכנה והעיקר גורף מחמאות ונחטף עוד כשיוצא מהתנור ואיזה ריח של בצק עלים עם הגבינה מתפשט בבית.
ממליצה לאוהבי עוגות הגבינה האפויות, להכפיל כמויות.
הכי טעים לאכול את המאפה מיד לאחר האפייה אבל כמובן שאפשר גם אחרי, כשמאפה קר ותמיד אפשר לחמם במיקרוגל למי שבכל זאת אוהב חם...
מצרכים - מזכירה לכם, תכפילו כמויות כי זה נחטף. המתכון כאן לחבילה של בצק עלים
- 1 חבילה בצק עלים מופשר כמה שעות מראש במקרר
- 2 חבילות גבינה טוב טעם
- 1 חבילה גבינה ריקוטה - אני קניתי בקופסא
- 1 חבילה אינסטנט וניל
- 100 גרם אבקת סוכר
- 3 כפות קורנפלור
- 2 ביצים (אחת לתערובת ואחת למריחה)
- להכניס את הגבינות למסננת לשעה לניקוז נוזלים
- לערבב בקערה את כל המצרכים (2-7) להניח בצד
- לפתוח רבע מהבצק עלים את השאר להחזיר למקרר
- אם הבצק עבה, תרדדו לעלה מעט דק, כי זה הכי טעים
- למרוח מלית באמצע הבצק, אני אוהבת כמות גדולה של מלית
- לסמן רצועות בבצק משני הצדדים, לקפל את הרצועות אחת על השנייה בצורת איקס
- להניח בתבנית להכניס למקרר, לחזור על הפעולה עד לסיום כל הבצק. להניח בתבנית שבמקרר.
- לתת לבצק לנוח במקרר לחצי שעה
- לאחר חצי שעה, לחמם תנור ל-180 מעלות
- למרוח ביצה על הרצועות
- לאפות בערך חצי שעה, עד שמזהיב ושחום מלמטה
קצת צילומים על התהליך
תגובה 1:
נראה נפלא וטעים מאוד
תודה על מתכון באמת קל..
מלי
הוסף רשומת תגובה