מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה. מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה
אני מעדיפה להכין את הבראוניז בחזקת פרווה ומשתמשת במחמאה במקום חמאה
הערות:
- תבנית חד פעמית רגילה או בתבנית אחרת באותו גודל או עגולה 26 מרופדת בנייר אפייה משומן
- המתכון מתאים לפסח: במקום 1 כוס קמח = 1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים או קמח מצה ו-1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח, או קמח רגיל עם כף אבקת אפיה.
- אפשר וכדאי להכפיל כמויות ואז להכין בתבנית גדולה יותר
מצרכים:
- 200 גרם חמאה/מחמאה
- 200 גרם שוקולד מריר/או חלבי שבור לקוביות
- 1 ורבע כוסות סוכר
- 4 ביצים שלמות
- 1 כוס קמח תופח + 2 כפות קקאו מנופה לערבב בקערה נפרדת
- 1 כוס אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, אגוזי לוז - מה שאוהבים)
הכנה:
- בסיר מתאים להמיס על האש מחמאה/חמאה ושוקולד,
- להוריד מהאש להוסיף מיד סוכר ולערבב היטב
- לתת לתערובת להתקרר מעט
- להוסיף ביצים, כל פעם ביצה אחת ולערבב היטב
- להוסיף קמח וקקאו ולערבב לעיסה אחידה
- להוסיף חצי מכמות האגוזים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
- לשטח בתבנית מתאימה, לפזר את יתר האגוזים מלמעלה (לא חובה)
- לאפות ב-180 מעלות גג 20 25 דקות.
- לפרוס למרובעים/מעויינים מה שאוהבים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה