Blogger Wordpress Gadgets

יום חמישי, 26 באוקטובר 2017

בראוניז שוקולד ואגוזים




מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה.
מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה
אני מעדיפה להכין את הבראוניז בחזקת פרווה ולכן שמה מחמאה במקום חמאה
הערות: 
  1. האפיה תבנית חד פעמית רגילה או בתבנית אחרת באותו גודל מרופדת בנייר אפייה משומן
  2. המתכון מתאים לפסח: במקום 1 כוס קמח = 1/4 כוס קמח מצה ו-3/4 כוס קמח תופח כשר לפסח
  3. אפשר וכדאי להכפיל כמויות ואז להכין בתבנית גדולה יותר
מצרכים:
  1. 200 גרם חמאה/מחמאה
  2. 200 גרם שוקולד מריר/או חלבי שבור לקוביות
  3. 1 ורבע כוסות סוכר
  4. 4 ביצים שלמות
  5. 1 כוס קמח תופח  + 2 כפות קקאו מנופה לערבב בקערה נפרדת
  6. 1 כוס אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, אגוזי לוז - מה שאוהבים)
הכנה:
  1. בסיר מתאים להמיס על האש מחמאה/חמאה ושוקולד
  2. להוריד מהאש להוסיף מיד סוכר ולערבב היטב
  3. לתת לתערובת להתתקרר מעט
  4. להוסיף ביצים, כל פעם ביצה אחת ולערבב היטב
  5. להוסיף קמח וקקאו ולערבב לעיסה אחידה
  6. להוסיף אגוזים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  7. לשטח בתבנית מתאימה, לפזר מעט אגוזים קצוצים מלמעלה (לא חובה)
  8. לאפות ב-180 מעלות גג 20 25 דקות.
  9. לפרוס את העוגה למרובעים/מעויינים מה שאוהבים











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה