יום חמישי, 26 באוקטובר 2017

בראוניז שוקולד ואגוזים - גם בגירסה כשרה לפסח

מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה. מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה
אני מעדיפה להכין את הבראוניז בחזקת פרווה ומשתמשת במחמאה במקום חמאה


הערות: 
  1. תבנית חד פעמית רגילה או בתבנית אחרת באותו גודל או עגולה 26 מרופדת בנייר אפייה משומן
  2. המתכון מתאים לפסח: במקום 1 כוס קמח = 1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים או קמח מצה ו-1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח, או קמח רגיל עם כף אבקת אפיה.
  3. אפשר וכדאי להכפיל כמויות ואז להכין בתבנית גדולה יותר
מצרכים:
  1. 200 גרם חמאה/מחמאה
  2. 200 גרם שוקולד מריר/או חלבי שבור לקוביות
  3. 1 ורבע כוסות סוכר
  4. 4 ביצים שלמות
  5. 1 כוס קמח תופח  + 2 כפות קקאו מנופה לערבב בקערה נפרדת
  6. 1 כוס אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, אגוזי לוז - מה שאוהבים)
הכנה:
  1. בסיר מתאים להמיס על האש מחמאה/חמאה ושוקולד, 
  2. להוריד מהאש להוסיף מיד סוכר ולערבב היטב
  3. לתת לתערובת להתקרר מעט
  4. להוסיף ביצים, כל פעם ביצה אחת ולערבב היטב
  5. להוסיף קמח וקקאו ולערבב לעיסה אחידה
  6. להוסיף חצי מכמות האגוזים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  7. לשטח בתבנית מתאימה, לפזר את יתר האגוזים מלמעלה (לא חובה)
  8. לאפות ב-180 מעלות גג 20 25 דקות.
  9. לפרוס למרובעים/מעויינים מה שאוהבים











אין תגובות: