יום שני, 1 באפריל 2019

עלי מנגולד ממולאים

בשנה שעברה עשינו טיול למושב עין העמק והחברים קטפו לנו מהגינה שלהם עלי מנגולד. מיד ראיתי סיר ממולאים.

המתכון:

  1. עלי מנגולד שטופים ובלי החלק הקשה, רק החלק הירוק, כל עלה לחצות לחצי
  2. 2 כוסות אורז עגול שטוף
  3. 2 עגבניות בינוניות קצוצות
  4. 1 גמבה קצוצה 
  5. 2 בצלים קצוצים 
  6. לפי הטעם: מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
  7. 4 כפות שמן
  8. 1 בצל פרוס לפרוסות

הכנה:

  1. לערבב בקערה את כל חומרי המילוי, 2-7
  2. למלא את העלים הירוקים, להניח בסיר
  3. להניח בין העלים את הבצל הפרוס, 7
  4. לסיים בעלי מנגולד
  5. באותה קערה, להוסיף מים, מעט מלח, מיץ לימון למי שאוהב מעט שמן, לערבב ולשפוך בסיר עד החצי
  6. להרתיח שתיים שלוש דקות ולאחר מכן להנמיך האש ולבשל בערך 45 דקות עד שעה














אין תגובות: