הוזמנתי לאירוע במסעדת סילאס Selas בתל אביב של השף אור גינסברג, בנוכחות נציגי חברת Horaiya מיפן להשקת מוצרי מזון פרמיום יפניים של חברת Horaiya, המיובאים ארצה ע"י חברת ימה וקדמה, יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול ברמת פרמיום מיפן כבר 12 שנים.
חומרי הגלם מיפן שיהפכו לכם את המטבח. כבר לא צריך להתפשר על חומרי הגלם כדי לבשל בבית אוכל יפני מסורתי!
חברת Horaiya נוסדה בשנת 1906. מעל 100 שנים שהחברה מייצרת קוג'י, שהוא הבסיס לכל מוצריה. קוג'י זהו אורז עטוף בעובש קוג'י והוא הבסיס ההכרחי הראשון בתרבות אוכל המותסס היפני המסורתי. חלק מהמאכלים והמשקאות המופקים באמצעות קוג'י הם: סאקה, מיסו ואמאזקה.
חומרי הגלם מיפן שיהפכו לכם את המטבח. כבר לא צריך להתפשר על חומרי הגלם כדי לבשל בבית אוכל יפני מסורתי!
חברת Horaiya נוסדה בשנת 1906. מעל 100 שנים שהחברה מייצרת קוג'י, שהוא הבסיס לכל מוצריה. קוג'י זהו אורז עטוף בעובש קוג'י והוא הבסיס ההכרחי הראשון בתרבות אוכל המותסס היפני המסורתי. חלק מהמאכלים והמשקאות המופקים באמצעות קוג'י הם: סאקה, מיסו ואמאזקה.
כל מוצרי Horaiya מבוססים על הקוג'י שהן מייצרים ומכילים את היתרונות הבריאותיים של הקוג'י.
חברת Horaiya הקדישה עמוד שלם ליחסי הסחר שלה עם ישראל (באמצעות חברת ימה וקדמה): https://www.e-horaiya.com/en/world/index.html
חברת Horaiya הקדישה עמוד שלם ליחסי הסחר שלה עם ישראל (באמצעות חברת ימה וקדמה): https://www.e-horaiya.com/en/world/index.html
המוצרים שהושקו באירוע:
נמה קוג'י https://yamavakedma.co.il/product/koji/
קוג'י משמש לעשיית אמאזקה, מלח-קוג'י, מיסו ביתי וחמוצים. כמובן שיש מגוון רחב של מתכונים שניתן לעשות עם קוג'י.
סויה קוג'י https://yamavakedma.co.il/product/horaiyas-koji-soya/
שילוב נהדר של מאלט אורז מתוק ורוטב סויה מלוח. מאלט האורז של הוראיה מותסס ומבושל ברוטב סויה. מאלט האורז מופק בשיטה המסורתית אשר הוטמעה בהוראיה לפני יותר מ-100 שנים. תהליך ההתססה מפתח טעם מורכב, מאומאמי למתוק, גורם למוצר זה להיות רב עצמה וייחודי.
בהשוואה לרוטב סויה רגיל, הוא סמיך ומתוק יותר, הוא הולך בצורה מושלמת עם טופו וסשימי. מאלט האורז יכול להיאכל כמו שהוא והוא גם טעים מעל אורז.
נאן דשי מיסו לבן Nen Densho Miso
https://yamavakedma.co.il/product/nen-densho-miso/
מופק מפולי סויה שהתבגרו במשך יותר מ 100 ואורז. הטעמים שלו מאוד מפותחים, זהו מיסו מושלם עבור טעמים פיוז'ן ומטבחים יצירתיים.
קוגי סאן מיסו Kojiyasan’s Miso
https://yamavakedma.co.il/product/kojiyasans-miso/
מיסו Kojiyasan עשוי מפולי סויה מקולפים, ומפיק צבע מוזהב חי, מיסו זה מתאים למרק מיסו ירקות ולמרמלדות.
אמאזקה https://yamavakedma.co.il/product/amazake/
אמאזאקה הינו משקה יפני מסורתי. הוא מתוק וללא אלכוהול, הינו חלק ממשפחת המזון אשר עשויה מקוג'י, יכול לשמש כקינוח, חטיף, ממתיק טבעי, אוכל לתינוקות, רוטב לסלט או שייק, הוא משקה מזין מאוד, מכיל בתוכו ויטמין B1, B2, B6, חומצה פולית, סיבים דיאטתיים, אוליגוסאצ'אריד, ציאסטין, חומצת אמינו וגלוטמין, נחשב לעיתים קרובות כתרופה להאנגאובר. מחוץ ליפן, המשקה נמכר לרוב בחנויות אוכל טבעי ברחבי ארצות הברית ואירופה בתור משקה וממתיק טבעי.
את כל המוצרים ניתן לרכוש דרך האתר של חברת ימה וקדמה: https://yamavakedma.co.il/
שף אור גינסברג שילב את מוצרי הפרמיום של חברת Horaiya שהגיעו ארצה עם מגוון מנות מענגות חיך, כגון: כיסוני מלפפון במילוי קרם פרש בייתי עם 100% יוזו, גרידת ליים ותפוז, תבלינים ופונזו יוזו .
טטאקי ים תיכוני:טונה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי, חציל שחור, טריאקי ציפורן וליים מסויה קוג'י.
דים סאם במילוי עוף וירקות שורש, על קציפת תירס מתוק ומיסו לבן.
עמדת סשימי וסושי ניו-סטייל פרונטלי עם טונה כחולה, טונה אלבקור וסלמון בתוספת קו'ג'י סויה, מיסו חצילים, יוזו, יוזו קושו פיקנטי ופונזו הדרים.
פילה מוסר פרא על תבשיל עדשים שחורות וקוג'י סלסה ירוקה של עשבי טיבול ויוזו קושו ,סלטון אורוגולה ובמיה הודית עם ווינגרט יוזו ושמן בזיליקום.
פילה סלמון במרינדת מיסו אדום מתקתקה, על פירה וואסבי ,קרם גזר ודאשי וחיילים בקרמל מיסו הדרים.
Misaki Tanida האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya, לימדה אותנו איך להכין כדורי מיסו, אשר במגע עם מים רותחים הופכים למרק מיסו. את הכדורים ניתן לשמור כחודש במקפיא (מתכון למטה).
המתכון לכדורי מיסו והכנת המרק:
נמה קוג'י https://yamavakedma.co.il/product/koji/
קוג'י משמש לעשיית אמאזקה, מלח-קוג'י, מיסו ביתי וחמוצים. כמובן שיש מגוון רחב של מתכונים שניתן לעשות עם קוג'י.
סויה קוג'י https://yamavakedma.co.il/product/horaiyas-koji-soya/
שילוב נהדר של מאלט אורז מתוק ורוטב סויה מלוח. מאלט האורז של הוראיה מותסס ומבושל ברוטב סויה. מאלט האורז מופק בשיטה המסורתית אשר הוטמעה בהוראיה לפני יותר מ-100 שנים. תהליך ההתססה מפתח טעם מורכב, מאומאמי למתוק, גורם למוצר זה להיות רב עצמה וייחודי.
בהשוואה לרוטב סויה רגיל, הוא סמיך ומתוק יותר, הוא הולך בצורה מושלמת עם טופו וסשימי. מאלט האורז יכול להיאכל כמו שהוא והוא גם טעים מעל אורז.
נאן דשי מיסו לבן Nen Densho Miso
https://yamavakedma.co.il/product/nen-densho-miso/
מופק מפולי סויה שהתבגרו במשך יותר מ 100 ואורז. הטעמים שלו מאוד מפותחים, זהו מיסו מושלם עבור טעמים פיוז'ן ומטבחים יצירתיים.
קוגי סאן מיסו Kojiyasan’s Miso
https://yamavakedma.co.il/product/kojiyasans-miso/
מיסו Kojiyasan עשוי מפולי סויה מקולפים, ומפיק צבע מוזהב חי, מיסו זה מתאים למרק מיסו ירקות ולמרמלדות.
אמאזקה https://yamavakedma.co.il/product/amazake/
אמאזאקה הינו משקה יפני מסורתי. הוא מתוק וללא אלכוהול, הינו חלק ממשפחת המזון אשר עשויה מקוג'י, יכול לשמש כקינוח, חטיף, ממתיק טבעי, אוכל לתינוקות, רוטב לסלט או שייק, הוא משקה מזין מאוד, מכיל בתוכו ויטמין B1, B2, B6, חומצה פולית, סיבים דיאטתיים, אוליגוסאצ'אריד, ציאסטין, חומצת אמינו וגלוטמין, נחשב לעיתים קרובות כתרופה להאנגאובר. מחוץ ליפן, המשקה נמכר לרוב בחנויות אוכל טבעי ברחבי ארצות הברית ואירופה בתור משקה וממתיק טבעי.
את כל המוצרים ניתן לרכוש דרך האתר של חברת ימה וקדמה: https://yamavakedma.co.il/
שף אור גינסברג
שף אור גינסברג שילב את מוצרי הפרמיום של חברת Horaiya שהגיעו ארצה עם מגוון מנות מענגות חיך, כגון: כיסוני מלפפון במילוי קרם פרש בייתי עם 100% יוזו, גרידת ליים ותפוז, תבלינים ופונזו יוזו .
טטאקי ים תיכוני:טונה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי, חציל שחור, טריאקי ציפורן וליים מסויה קוג'י.
דים סאם במילוי עוף וירקות שורש, על קציפת תירס מתוק ומיסו לבן.
עמדת סשימי וסושי ניו-סטייל פרונטלי עם טונה כחולה, טונה אלבקור וסלמון בתוספת קו'ג'י סויה, מיסו חצילים, יוזו, יוזו קושו פיקנטי ופונזו הדרים.
פילה מוסר פרא על תבשיל עדשים שחורות וקוג'י סלסה ירוקה של עשבי טיבול ויוזו קושו ,סלטון אורוגולה ובמיה הודית עם ווינגרט יוזו ושמן בזיליקום.
פילה סלמון במרינדת מיסו אדום מתקתקה, על פירה וואסבי ,קרם גזר ודאשי וחיילים בקרמל מיסו הדרים.
Misaki Tanida האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya, לימדה אותנו איך להכין כדורי מיסו, אשר במגע עם מים רותחים הופכים למרק מיסו. את הכדורים ניתן לשמור כחודש במקפיא (מתכון למטה).
המתכון לכדורי מיסו והכנת המרק:
מרכיבים:
(לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)
אופציה 1: כדור ממיסו לבן – 25 גרם מיסו לכדור
אופציה 2: כדור ממיסו אדום – 33 גרם מיסו לכדור
קורט אבקת דשי
מעט תרד קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט אצות וואקמה
מעט שומשום לבן
מעט שומשום שחור
הוראות הכנת כדור המיסו
לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדשי.
יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה)
ניתן להשתמש בכדור באופן מיידי או להקפיא (עד חודש) ולהשתמש כשרוצים.
הוראות הכנסת המרק
שמים את הכדור בקערית. שופכים 330 מ"ל מים רותחים. מערבבים.
בתיאבון!
מתכונים נוספים עם מוצרי חברת הוריה ניתן למצוא באתר שלהם: https://www.e-horaiya.com/en/recipes/index.html
והקינוח: שיכר שזיפים, "בני קיקוסוי" גם מייבאת ארצה חברת ימה וקדמה, יחד עם מגוון סוגי סאקה ואלכוהול יפני משובח.
אודות חברת ימה וקדמה:
חברת ימה וקדמה מקיימת קשרים עסקיים עם יפן מעל 12 שנים.
רוב פעילות החברה היא בתחום המזון היפני ומחולקת לכמה חלקים. עקב התעסקות ענפה עם מגוון מוצרי מזון יפניים, הן ברמת חומרי הגלם והן במוצרי מזון מוגמרים, צברו הכרות עמוקה עם שוק המזון היפני והבינו את היתרונות הקולינאריים בשימוש מוצרים אלה באוכל האסייתי בכלל ובפרט באוכל יפני. הכרות זו גרמה להם להבין שיש חוסר אמיתי במוצרים יפניים אותנטיים ויותר מזה יש פער גדול בין איך צריך לשמור ולהשתמש במוצרי מזון יפניים לבין איך שמשתמשים וצורכים אותם בארץ. החזון שלהם: ייבוא ושיווק מוצרים יפניים אותנטיים ומסורתיים.
בתור התחלה, ועקב ייעוץ למגוון רחב של חברות יפניות בתחום האלכוהול וזיהוי מחסור אמיתי באלכוהול יפני מסורתי בארץ, יצרה החברה כוח אדם מקצועי שעבר מספר הדרכות ביפן ממגוון מבשלות יפניות, למד בצורה המקצועית ביותר את כל הליך ייצור הסאקה, משדות האורז וסוגי האורז השונים לתהליך עשייה מסורתי של הסאקה וכן השבחה, שימור, שינוע והפצה של הסאקה בצורה ובטמפ' הנכונה ביותר, הן למסעדה והן ללקוח הסופי וכל זאת על מנת שהצרכן הסופי יצרוך את המוצר בצורה האופטימאלית ביותר שלו.
כשרות: מכיוון שרוב רובה של האוכלוסייה בישראל צורכת מוצרים כשרים, כחלק מהחזון שלהם של חשיפה והכרה של מוצרים יפניים אותנטיים ומסורתיים והנגשה שלהם לכלל האוכלוסייה, הם שמים דגש מיוחד על כך שרוב מוצריהם יהיו בעלי סימני כשרות שמוכרים על ידי הרבנות הראשית לישראל.
בנוסף, שמים דגש רב בהעברת הידע המקצועי לבעלי המקצוע והמסעדות ולצורך כך החברה מקיימת הדרכות וסמינרים לכל הלקוחות ללמד אותם להגיש את הסאקה בצורה הנכונה ביותר.
ראוי לציין שכל זאת לא היה מתאפשר ללא המסעדות וחנויות יין על כל צוותם מהמלצרים ועד המטבח שהתחברו, אהבו, הבינו וקידמו את הרעיון יחד איתם ושבלעדיהם לא היו מצליחים.
לאתר חברת ימה וקדמה: https://yamavakedma.co.il/
(לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)
אופציה 1: כדור ממיסו לבן – 25 גרם מיסו לכדור
אופציה 2: כדור ממיסו אדום – 33 גרם מיסו לכדור
קורט אבקת דשי
מעט תרד קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט אצות וואקמה
מעט שומשום לבן
מעט שומשום שחור
הוראות הכנת כדור המיסו
לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדשי.
יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה)
ניתן להשתמש בכדור באופן מיידי או להקפיא (עד חודש) ולהשתמש כשרוצים.
הוראות הכנסת המרק
שמים את הכדור בקערית. שופכים 330 מ"ל מים רותחים. מערבבים.
בתיאבון!
מתכונים נוספים עם מוצרי חברת הוריה ניתן למצוא באתר שלהם: https://www.e-horaiya.com/en/recipes/index.html
והקינוח: שיכר שזיפים, "בני קיקוסוי" גם מייבאת ארצה חברת ימה וקדמה, יחד עם מגוון סוגי סאקה ואלכוהול יפני משובח.
אודות חברת ימה וקדמה:
חברת ימה וקדמה מקיימת קשרים עסקיים עם יפן מעל 12 שנים.
רוב פעילות החברה היא בתחום המזון היפני ומחולקת לכמה חלקים. עקב התעסקות ענפה עם מגוון מוצרי מזון יפניים, הן ברמת חומרי הגלם והן במוצרי מזון מוגמרים, צברו הכרות עמוקה עם שוק המזון היפני והבינו את היתרונות הקולינאריים בשימוש מוצרים אלה באוכל האסייתי בכלל ובפרט באוכל יפני. הכרות זו גרמה להם להבין שיש חוסר אמיתי במוצרים יפניים אותנטיים ויותר מזה יש פער גדול בין איך צריך לשמור ולהשתמש במוצרי מזון יפניים לבין איך שמשתמשים וצורכים אותם בארץ. החזון שלהם: ייבוא ושיווק מוצרים יפניים אותנטיים ומסורתיים.
בתור התחלה, ועקב ייעוץ למגוון רחב של חברות יפניות בתחום האלכוהול וזיהוי מחסור אמיתי באלכוהול יפני מסורתי בארץ, יצרה החברה כוח אדם מקצועי שעבר מספר הדרכות ביפן ממגוון מבשלות יפניות, למד בצורה המקצועית ביותר את כל הליך ייצור הסאקה, משדות האורז וסוגי האורז השונים לתהליך עשייה מסורתי של הסאקה וכן השבחה, שימור, שינוע והפצה של הסאקה בצורה ובטמפ' הנכונה ביותר, הן למסעדה והן ללקוח הסופי וכל זאת על מנת שהצרכן הסופי יצרוך את המוצר בצורה האופטימאלית ביותר שלו.
כשרות: מכיוון שרוב רובה של האוכלוסייה בישראל צורכת מוצרים כשרים, כחלק מהחזון שלהם של חשיפה והכרה של מוצרים יפניים אותנטיים ומסורתיים והנגשה שלהם לכלל האוכלוסייה, הם שמים דגש מיוחד על כך שרוב מוצריהם יהיו בעלי סימני כשרות שמוכרים על ידי הרבנות הראשית לישראל.
בנוסף, שמים דגש רב בהעברת הידע המקצועי לבעלי המקצוע והמסעדות ולצורך כך החברה מקיימת הדרכות וסמינרים לכל הלקוחות ללמד אותם להגיש את הסאקה בצורה הנכונה ביותר.
ראוי לציין שכל זאת לא היה מתאפשר ללא המסעדות וחנויות יין על כל צוותם מהמלצרים ועד המטבח שהתחברו, אהבו, הבינו וקידמו את הרעיון יחד איתם ושבלעדיהם לא היו מצליחים.
לאתר חברת ימה וקדמה: https://yamavakedma.co.il/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה