יום רביעי, 7 באוגוסט 2019

עוגה בחושה עם שוקולד נוטלה

את העוגה הזו הכנתי משילוב של כמה עוגות. אני כל כך אוהבת בחושות, שאני כל הזמן מאלתרת. עוגה קלה להכנה, טעימה מאוד, השמנת המתוקה והשוקולד נוטלה יוצרות עוגה עם מרקם עדין רך וטעים.


מצרכים:
  1. 2 ו-3/4 כוסות קמח תופח או רגיל עם 1 אבקת אפיה
  2. 1 שקית סוכר וניל
  3. 3 ביצים שלמות
  4. 1 מיכל שמנת מתוקה (ריצ' אם לא רוצים חלבי)
  5. 1 כוס סוכר
  6. 1 כוס שמן
  7. 5 כפות גדושות שוקולד נוטלה (או שוקולד השחר פרווה)
הכנה:
  1. לחמם תנור ל-175 מעלות, לשמן תבנית מתאימה, אפשר חד פעמית רגילה.
  2. להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים ולערבב (קמח, א. אפיה, סוכר וניל)
  3. להכניס לקערת המיקסר: ביצים, שמנת וסוכר, להקציף ביחד בערך 2 דקות
  4. להחליף את המקצפת ב-וו גיטרה, להוסיף את השמן ולבחוש
  5. להוסיף בפעמיים את המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה
  6. לשפוך לתבנית חצי מהכמות, לפזר מעל את השוקולד
  7. לשפוך את הכמות הנוספת של התערובת, לערבב עם כף את התערובת (ראו צילום למטה) 
  8. לאפות 45 דקות אפילו פחות, תלוי בתנור, אפשר לבדוק עם קיסם שיצא מעט לח.
  9. לשמור את העוגה עטופה בניילון נצמד







אין תגובות: