יום חמישי, 8 באוגוסט 2019

פלפלים ממולאים ללא בשר

אחד המאכלים הכי טעימים, הכי מרגישים בית והכי קלים להכנה, זה פלפלים ממולאים. מה שטוב במאכל הזה, שאפשר להשיג כל השנה את הפלפלים, להכין ולהינות מתבשיל ביתי וטעים.

מצרכים:
הכמות כאן היא ל- 10 פלפלים.
  1. פלפלים, אפשר ירוקים בהירים, אפשר אדומים, אפשר כתומים, אפשר לערבב צבעים
  2. 1.5 כוסות אורז שטוף ומסונן
  3. 3 בצלים קצת גדולים קצוצים
  4. 5 שיני שום 
  5. 2 עגבניות קצוצות
  6. חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  7. 1 גמבה חתוכה לקוביות
  8. 4 כפות רסק עגבניות, 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון, 3 כפות אבקת מרק
  9. מיץ לימון משני לימונים
אופן הכנה 
  1. אני מבשלת מעט את המילוי של הפלפלים וזאת כדי שהירקות יאבדו מהנוזלים ולאחר הבישול, הפלפלים ישארו מוצקים כי המילוי כמעט מוכן.
  2. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד. 
  3. בסיר מתאים שאחר כך נבשל בו את הממולאים, לשים מעט שמן, לטגן 3/4 מכמות הבצלים, עד שמזהיבים, להוסיף שום, עגבניות, גמבה, כוסברה ופטרוזיליה, להמשיך לטגן עוד 5 דקות, להוסיף מחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב ולבשל עד שהמים מתאדים.
  4. לשטוף את האורז ולהניח בקערה, מעל לשפוך את תערובת הירקות, לערבב ולקרר מעט
  5. לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הפלפלים ולהניח במגש
  6. באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף עגבניות ורסק, את יתרת התבלינים ומיץ לימון, להוסיף 2 כוסות מים, לבשל מעט את הרוטב שיהיה סמיך.
  7. בעזרת קיסם מעץ, לעשות 2, 3 חורים מסביב לכל פלפל על מנת שהנוזלים יכנסו במהלך הבישול לתוך הפלפלים, ולסדר אותם בתוך הסיר 
  8. להביא את הסיר לרתיחה, להנמיך האש, לבשל בערך שעה עם מכסה סגור. לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.
   
 
 
 







אין תגובות: