אחד המאכלים הכי טעימים, הכי מרגישים בית והכי קלים להכנה, זה פלפלים ממולאים. מה שטוב במאכל הזה, שאפשר להשיג כל השנה את הפלפלים, להכין ולהינות מתבשיל ביתי וטעים.
מצרכים:
מצרכים:
הכמות כאן היא ל- 10 פלפלים.
- פלפלים, אפשר ירוקים בהירים, אפשר אדומים, אפשר כתומים, אפשר לערבב צבעים
- 1.5 כוסות אורז שטוף ומסונן
- 3 בצלים קצת גדולים קצוצים
- 5 שיני שום
- 2 עגבניות קצוצות
- חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 1 גמבה חתוכה לקוביות
- 4 כפות רסק עגבניות, 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון, 3 כפות אבקת מרק
- מיץ לימון משני לימונים
אופן הכנה
- אני מבשלת מעט את המילוי של הפלפלים וזאת כדי שהירקות יאבדו מהנוזלים ולאחר הבישול, הפלפלים ישארו מוצקים כי המילוי כמעט מוכן.
- לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד.
- בסיר מתאים שאחר כך נבשל בו את הממולאים, לשים מעט שמן, לטגן 3/4 מכמות הבצלים, עד שמזהיבים, להוסיף שום, עגבניות, גמבה, כוסברה ופטרוזיליה, להמשיך לטגן עוד 5 דקות, להוסיף מחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב ולבשל עד שהמים מתאדים.
- לשטוף את האורז ולהניח בקערה, מעל לשפוך את תערובת הירקות, לערבב ולקרר מעט
- לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הפלפלים ולהניח במגש
- באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף עגבניות ורסק, את יתרת התבלינים ומיץ לימון, להוסיף 2 כוסות מים, לבשל מעט את הרוטב שיהיה סמיך.
- בעזרת קיסם מעץ, לעשות 2, 3 חורים מסביב לכל פלפל על מנת שהנוזלים יכנסו במהלך הבישול לתוך הפלפלים, ולסדר אותם בתוך הסיר
- להביא את הסיר לרתיחה, להנמיך האש, לבשל בערך שעה עם מכסה סגור. לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה