יום ראשון, 23 בפברואר 2020

חיתוכיות פצפוצי אורז מלא, חמאת בוטנים ושוקולד - ללא אפיה, ללא גלוטן, קלי קלות הכנה

חיתוכיות פצפוצי אורז מלא, חמאת בוטנים ושוקולד, ללא אפייה וללא גלוטן. לפני כמה שנים, כשהייתי בלוגרית בתפוז, היתה לי חברה בלוגרית, אמא לסכרתי והמתכון נלקח ממנה. ללא אפייה, ללא גלוטן, קלי קלות הכנה ויש לכם קינוח טעים וממכר.


מצרכים:
  1. 1/2 כוס דבש
  2. 1/4 כוס סוכר חום
  3. 1 כוס חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים
  4. רבע כפית מלח
  5. כפית תמצית וניל
  6. 3 כוסות פצפוצי אורז מלא
  7. 200 גרם שוקולד מריר/חלבי
הכנה:
  1. להניח נייר אפייה בתבנית מתאימה, כדי שנוכל לשלוף בקלות עם הנייר את החיתוכיות.
  2. לשפוך פצפוצי אורז לקערה מתאימה.
  3. בסיר נפרד לערבב דבש, סוכר ומלח, לבשל על אש קטנה עד שהסוכר יימס.
  4. להביא את התערובת לרתיחה, להוסיף חמאת בוטנים ולערבב כדקה שתיים להמסת חמאת הבוטנים.
  5. להסיר מהאש ולהוסיף תמצית וניל, לערבב.
  6. לשפוך מעל הפצפוצי אורז ולערבב עד שכל הפצפוצים מכוסים בתערובת.
  7. לשטח את התערובת בתבנית, ליישר באמצעות תחתית של כוס.
  8. להמיס את השוקולד בסיר על אדים או במיקרו, לשפוך על הפצפוצי אורז. 
  9. לקרר את התבנית במקרר לכמה שעות, לאחר מכן להוציא עם הנייר אפייה ולהניח על קרש חיתוך
  10. בעזרת סכין חדה ומים חמים לחתוך את החטיף בזהירות לגודל שרוצים, להכניס לקופסה מתאימה







אין תגובות: