יום שני, 27 בינואר 2020

חמוצים תוצרת הבית - קלי קלות הכנה

ביקשתם - קבלתם - חמוצים תוצרת בית, אתם לא מבינים כמה קל להכין אותם... אפשר להכין מכל הירקות שיש בבית: כרוב, כרובית, גזר, מלפפונים, קישואים, גמבה, פלפלים חריפים, סלרי ועוד ועוד, בעצם כל ירק אפשר להחמיץ. אני ממליצה להכין כמויות גדולות כי זה נגמר מהר, לפחות אצלי.
מצרכים:
  1. סיר גדול ומתאים שיכיל את כל הירקות
  2. ירקות חתוכים לגודל אכיל, מה שבא לכם
  3. 1 בקבוק חומץ רגיל
  4. 1 בקבוק מים בכמות של החומץ
  5. אם אוהבים חריף אפשר להוסיף: פלפלים, שאטה 
  6. תבלינים: תבלין עמבה לחמוצים - להשיג בחנויות תבלינים, אני מוצאת בחנות שאני קונה פיצוחים 
  7. מלח - תוסיפו רק אחרי שמוכן ותטעמו, אם צריך תוסיפו כי התבלין עמבה גם מלוח
הכנה: 
  1. לשפוך את החומץ לסיר, למלא את הבקבוב במים ולהוסיף לסיר
  2. להוסיף מלח, תבלין עמבה ולערבב
  3. להוסיף את כל הירקות שהכנו
  4. להביא לרתיחה של 2-3 דקות, לכבות את האש ולקרר, זהו מוכן
  5. להכניס למיכלים מתאימים ולשמור במקרר 



4 תגובות:

עדי קאופמן אמר/ה...

מהממת! יופי של דרך להכנת חמוצים! אנסה בקרוב. חיבוק

הבלוג של בתיה דורון אמר/ה...

עדי תודה.. זה גם קל מאוד, אני מכינה כמויות זה נגמר מהר..

אמר/ה...

יש אפשרות לשים משהו אחר במקום חומץ?

הבלוג של בתיה דורון אמר/ה...

מכירה כאלה ששמים מלח לימון במקום...