ביקשתם - קבלתם - חמוצים תוצרת בית, אתם לא מבינים כמה קל להכין אותם... אפשר להכין מכל הירקות שיש בבית: כרוב, כרובית, גזר, מלפפונים, קישואים, גמבה, פלפלים חריפים, סלרי ועוד ועוד, בעצם כל ירק אפשר להחמיץ. אני ממליצה להכין כמויות גדולות כי זה נגמר מהר, לפחות אצלי.
מצרכים:
מצרכים:
- סיר גדול ומתאים שיכיל את כל הירקות
- ירקות חתוכים לגודל אכיל, מה שבא לכם
- 1 בקבוק חומץ רגיל
- 1 בקבוק מים בכמות של החומץ
- אם אוהבים חריף אפשר להוסיף: פלפלים, שאטה
- תבלינים: תבלין עמבה לחמוצים - להשיג בחנויות תבלינים, אני מוצאת בחנות שאני קונה פיצוחים
- מלח - תוסיפו רק אחרי שמוכן ותטעמו, אם צריך תוסיפו כי התבלין עמבה גם מלוח
- לשפוך את החומץ לסיר, למלא את הבקבוב במים ולהוסיף לסיר
- להוסיף מלח, תבלין עמבה ולערבב
- להוסיף את כל הירקות שהכנו
- להביא לרתיחה של 2-3 דקות, לכבות את האש ולקרר, זהו מוכן
- להכניס למיכלים מתאימים ולשמור במקרר
4 תגובות:
מהממת! יופי של דרך להכנת חמוצים! אנסה בקרוב. חיבוק
עדי תודה.. זה גם קל מאוד, אני מכינה כמויות זה נגמר מהר..
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום חומץ?
מכירה כאלה ששמים מלח לימון במקום...
הוסף רשומת תגובה