יום חמישי, 6 בפברואר 2020

מרק ירקות עשיר עם איטריות ושעועית

למה אנחנו מרגישים צורך למרק חם ועשיר דווקא בחורף? אה... בגלל שזה מחמם את הגוף.. סבבה, אבל דעו לכם, שהמרק הזה טעים כל השנה. המרק קל מאוד להכנה ויש לי בו שידרוג, שאני מוסיפה לו שעועית לבנה מקופסא, אפשר גם אדומה או חריפה, מה שאוהבים. המרק מכיל ירקות שאתם תבחרו מה לשים, אני מוסיפה גם עלי מנגולד למרק, טעים מאוד. אין גם מ להתלבט כאן, תכינו ירקות שאתם אוהבים, תכניסו לסיר עם מים ותכינו.  אמרתי הכנה קלה? אתם יכולים להוסיף גם גריסים שמשדרג את המנה.


אז בואו נכין, מה צריך?
מצרכים:  אני לא נותנת כמויות, זה אתם תחליטו, כמה שאתם רוצים
  1. גזר, עלי מנגולד, גמבה חתוכים (אפשר להוסיף איזה ירק שרוצים)
  2. שעועית מקופסה, כמו שכתבתי, איזה שאוהבים, אפשר להחליף או גם להוסיף חומוס מקופסא
  3. איטריות מכל סוג שהוא: עבים/דקים, על חצי סיר אני מוסיפה בערך 2 כוסות 
  4. תבלינים: מעט מלח, מעט אבקת מרק בטעם עוף ומעט חוויג' - לערבב ביחד את התבלינים
הכנה: 
  1. בסיר מתאים למלא מים ולהכניס את הירקות, המים צריכים לכסות את הירקות ועוד קצת
  2. להביא לרתיחה, כשרותח, להנמיך את האש, להוסיף את השעועית/חומוס והתבלינים ולערבב
  3. לבשל על אש בינונית בערך חצי שעה, עד שהירקות מוכנים, אם חסר מים, תוסיפו
  4. 10 דקות לפני הסיום, להוסיף את האטריות ולהמשיך לבשל עד שהאטריות מוכנות
  5. בתיאבון...





אין תגובות: