יום שני, 27 ביולי 2020

פיצה מקמח כוסמין מלא אורגני מקמחים של חוות הר סיני

השבוע הגיעו אלי לסקירה שלושה סוגי קמחים מחוות הר סיני: 
קמח חיטה 70% אורגני, קמח חיטה מלא אורגני, קמח כוסמין מלא אורגני. 
מבחר קמחים טהורים, ללא ערבוב של קמחים רגילים, אורגניים בטחינת אבני ריחיים ששומרת על הערכים התזונתיים הגבוהים של הדגנים הודות לכך שאינה שורפת אותם. 


החווה מתמחה בגידול כבשים במרעה וטחנת קמח שמונעת בעזרת אבני ריחיים ומציעה מגוון קמחים טהורים ואיכותיים שונים של זני חיטה ודגנים אורגניים אותם מגדלים בחווה. סידרת הקמחים כוללת מגוון זנים של דגנים והבולטים שביניהם:
קמח חיטה 70% אורגני:
נטחן באבני ריחיים מיבול ארץ ישראל, עובר תהליך טחינה מיוחד המשלב בין היתרונות הבריאותיים של קמח חיטה מלא, לצד יכולת תפיחה משופרת.
בתהליך הזה מופרד חלק מהסובין שבקליפה כך שנשאר 70% מהסובין מבלי להוציא את נבט החיטה והסיבים התזונתיים החיוניים, קמח אוורירי יותר מקמח מלא, תוצריו קלילים יותר ופחות דחוסים והמאפים מקמח זה בעלי גוון עמוק וטעם עשיר. 
מחיר לצרכן: 11 ש"ח.   
 קמח כוסמין מלא אורגני:
מדגן הכוסמין שנחשב למזון בריאות בהיותו מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים, ויטמינים וכמות קטנה של גלוטן. הכוסמין מעניק טעם ומרקם עשיר במיוחד ללחמים.
מחיר לצרכן: 17 ש"ח 

 קמח חיטה מלא אורגני:
מכיל מינרלים וויטמינים חיוניים, עשוי 100% מרכיבים טבעיים מגרעין החיטה, קל לעיבוד, טעים ובריא, ללא כימיקלים וחומרי הדברה. מחיר לצרכן: 10 ש"ח. 
הדבר הראשון שהכנתי: רולדות עם נוטלה  מקמח חיטה מלאה ופיצה מקמח כוסמין מלא אורגני. בגלל שאני לא כל כך עובדת עם הבצקים האלה, חיפשתי מתכונים בגוגל ושילבתי בין כמה מתכונים. המילוי ממני. 
מתכון לבצק פיצה:
  1. 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא
  2. 1.5 כפיות שמרים יבשים
  3. 2 כפות שמן זית
  4. 190 מ”ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים
  5. 1 כפית מלח
  6. תוספות:
  7. 1/2 קופסא רסק עגבניות
  8. 5-6 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
  9. זיתים מגולענים
גבינות: אני השתמשתי בחמד ומוצרלה
הכנה:
  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במהירות נמוכה כ-6 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק. במקרה הצורך, אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד קצת מים.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות. מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת, ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה
  3. מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש. אם יש לכם אבן שמוט, מחממים אותה יחד עם התנור.
  4. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעיגול בעובי 3-4 מ”מ (ככה יהיה יותר נוח להחליק אותו לתנור או להעביר לתבנית).
  5. מורחים את העיגול ברסק עגבניות, עגבניות, בצל ומפזרים מעל את הגבינות
  6. מברישים את קצוות הפיצה במעט שמן זית ואופים כ-10-12 דקות, או עד שהבצק מזהיב, הגבינה נמסה, והפיצה נראית מוכנה. 





כל הקמחים באריזה הרמטית ונוחה של 1 ק"ג.
לכל הקמחים כשרות בד"צ העדה החרדית
בקרו באתר www.har-sinai.co.il בו ניתן להזמין משלוחים לכל חלקי הארץ
ובטלפון: 054-6286258
ובנוסף ניתן להשיג בחנויות טבע מובחרות.

דעתי האישית הקמחים טעימים מאוד, אריזות נוחות, קל מאוד לעבוד אתם בצקים מוצלחים.







אין תגובות: