יום חמישי, 30 ביולי 2020

רולדות מקמח חיטה מלא מחוות הר סיני

זוכרים את הפיצה שהכנתי מהקמחים שקבלתי מחוות הר סיני? הכנתי גם רולדות עם נוטלה והפעם השתמשתי בקמח חיטה מלא. כמו שכתבתי, בגלל שאני לא כל כך עובדת עם הבצקים האלה, חיפשתי מתכונים בגוגל רק להבין את היחסים בין הקמח לנוזלים.
כאן תקראו את כל הפרטים על סוגי הקמחים, מה מכילים? היכן להשיג? מחירים ועוד...
המתכון ל-4 רולדות, אבל כמובן אפשר להקטין/להגדיל כמויות.
מצרכים:
  1. 350 גרם קמח מלא + 350 גרם קמח רגיל ושקית אבקת אפיה
  2. 3 כפות סוכר
  3. 200 גרם חמאה רכה
  4. 1/2 כוס חלב
  5. 1/2 כוס שמן
  6. אני מילאתי בשוקולד נוטלה, אפשר למלא בכל מה שרוצים
הכנה
  1. להכניס למיקסר או למעבד מזון: קמחים, א. אפיה, סוכר וחמאה לעבד עד לקבלת פירורים
  2. להוסיף חלב ושמן ולאחד עד לקבלת בצק אחיד, לא לעבד יותר מדי
  3. אם לא התאחד, להוסיף מעט חלב
  4. לאסוף לניילון נצמד, לאחד לבצק ולשמור במקרר בערך שעה
  5. להוציא לחלק ל-4, להכניס 3 למקרר
  6. לחמם תנור ל180 מעלות
  7. לרדד את הבצק בין שני דפיה אפיה, למלא, לגלגל לרולדה להניח בתבנית
  8. להכין את כל הרולדות בצורה הזו, להניח בתבנית
  9. בעזרת סכין חדה לסמן חריצים, כדי שיהיה קל לפרוס אחרי האפייה
  10. לאפות 30-35 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, אל תייבשו את הרולדות
  11. להוציא, לקרר לחתוך ולשמור בקופסא סגורה.


אין תגובות: