זוכרים את הפיצה שהכנתי מהקמחים שקבלתי מחוות הר סיני? הכנתי גם רולדות עם נוטלה והפעם השתמשתי בקמח חיטה מלא. כמו שכתבתי, בגלל שאני לא כל כך עובדת עם הבצקים האלה, חיפשתי מתכונים בגוגל רק להבין את היחסים בין הקמח לנוזלים.
כאן תקראו את כל הפרטים על סוגי הקמחים, מה מכילים? היכן להשיג? מחירים ועוד...
כאן תקראו את כל הפרטים על סוגי הקמחים, מה מכילים? היכן להשיג? מחירים ועוד...
המתכון ל-4 רולדות, אבל כמובן אפשר להקטין/להגדיל כמויות.
מצרכים:
מצרכים:
- 350 גרם קמח מלא + 350 גרם קמח רגיל ושקית אבקת אפיה
- 3 כפות סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמן
- אני מילאתי בשוקולד נוטלה, אפשר למלא בכל מה שרוצים
- להכניס למיקסר או למעבד מזון: קמחים, א. אפיה, סוכר וחמאה לעבד עד לקבלת פירורים
- להוסיף חלב ושמן ולאחד עד לקבלת בצק אחיד, לא לעבד יותר מדי
- אם לא התאחד, להוסיף מעט חלב
- לאסוף לניילון נצמד, לאחד לבצק ולשמור במקרר בערך שעה
- להוציא לחלק ל-4, להכניס 3 למקרר
- לחמם תנור ל180 מעלות
- לרדד את הבצק בין שני דפיה אפיה, למלא, לגלגל לרולדה להניח בתבנית
- להכין את כל הרולדות בצורה הזו, להניח בתבנית
- בעזרת סכין חדה לסמן חריצים, כדי שיהיה קל לפרוס אחרי האפייה
- לאפות 30-35 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, אל תייבשו את הרולדות
- להוציא, לקרר לחתוך ולשמור בקופסא סגורה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה