יום חמישי, 10 בספטמבר 2020

הפתעה צרפתית בירושלים: במתחם כיכר המוזיקה נפתח 'נפוליאון' – פטיסרי ובולונז'רי בסגנון פריזאי

הפתעה בירושלים: פנינה קולינארית חדשה במרכז העיר. לורנט לוי, היזם של מתחם בכיכר המוזיקה בירושלים פתח ועיצב בעצמו בתחילת אוגוסט את 'נפוליאון'- פטיסרי ובולונז'רי בסגנון פריזאי בהשראת PAUL הפטיסרי האהוב עליו בפריז, עיר ילדותו. 'נפוליאון' משתרעת על פני 130 מ"ר במתחם מעוצב עם כ-48 מקומות ישיבה בחלל המרכזי הפנימי וכ-40 מקומות ישיבה בחוץ. עלות הקמת הפטיסרי נפוליאון נאמדת בכ 1.6 מיליון ₪. 
בכניסה למקום, ממדרחוב נחלת שבעה, מוצבות ויטרינות ובהן כריכים מושקעים במיוחד, סלטים בעבודת יד כמו בצרפת המורכבים מחומרי הגלם הטובים ביותר שיש, קינוחים בעבודת יד איכותיים ביותר, סושי, קישים, לביבות צרפתיות, מבחר מאפים ועוד. 
בנוסף מספק המקום גלידות בייצור עצמי, קרפ צרפתי ועוד הפתעות, הכל פרי ידה של שף הגר קטני. כלל המוצרים ארוזים בחומרי אריזה ממוחזרים כשרובם מחומרים מתקלים, כולל הסכו"ם, הצלחות והקערות, כחלק מתפיסתו של לורנט לוי לשמור על הסביבה.

לורנט סברינה ודב אטלני חונכים את המקום
שף הגר קטני החלה את דרכה כסושי שף בסושי רחביה, במשך שנים שימשה כסו שף של מסעדת אנג'ליקה המוכרת, לאחרונה העבירה סדנאות פרטיות ועבדה כשפית אישית לעשירון העליון וכעת אמונה על הצד הקולינרי, התפריט וניהול המטבח כאן. "נפוליאון היא התוספת החדשה ביותר למגוון הקולינרי העשיר במתחם כיכר המוזיקה המציע לכל אחד משהו שיוכל לקלוע לטעמו ולסגנונו. נפוליאון תוכננה ונבנתה במטרה להתאים לתקופה המאתגרת בה אנו נמצאים, למצב הסוציו אקונומי של האנשים, לאפשר לכל אחד לקחת את המנה שחפץ במהירות ובבטיחות על פי כל כללי התו הסגול" אומרת השף הגר קטני.  




נפוליאון פטיסרי ובולונז'רי היא התוספת החדשה למגוון הקולינרי הרחב במתחם כיכר המוזיקה, שדווקא בימים אלה השתדרג עם מסך חדש בבמה המרכזית וריהוט חדש במסעדות המתחם. גם מוזיאון המוזיקה העברי עבר שדרוג והוכנסו בו תכנים חדשים. עלות ההשקעה של לורנט לוי בשבועות האחרונים במתחם מוערך בלמעלה מ3 מיליון ₪.
בבמה המרכזית במתחם כיכר המוזיקה מתקיימות מספר פעמים ביום הופעות חיות של אמנים ויוצרים. הבמה פונה אל מוזיאון המוזיקה העברי ואל המסעדות הממוקמות בו: המסעדה הבשרית 'כינור בכיכר', המסעדה החלבית נחמן, בר המוזיקה הבלו הול, הטאפאס בר הכי אין בירושלים- אנדולסיה, ומסעדת פיקולינו. למעשה זהו אחד המקומות היחידים באזור המספק חוויה של אוכל טוב והופעות אמנים שיכולים להופיע לפני 180 איש לפי כללי התו הסגול. 
לדברי לורנט: "דווקא בימים אלה חיפשתי לפתוח מקום המאפשר לספק מצד אחד מוצר איכותי ברמה הגבוהה ביותר, מעשה ידי שף שארוז וניתן לקחת ולאכול גם בבית ובמשרד ובמחירים שפויים". התפריט בנפוליאון מורכב ממנות חלביות וצמחוניות כשרות ומספק חוויה מיוחדת בתקופת הקורונה שאין רבים כמוה במדינה. אני בטוח שתושבי ירושלים ואורחיה יהנו מהפטיסרי החדש שפתחנו ואני מזמין את כולם להגיע לבלות וליהנות ממתחם כיכר המוזיקה." 
לורנט סברינה ודב אטלני חונכים את המקום



לדברי לורנט: "דווקא בימים אלה חיפשתי לפתוח מקום המאפשר לספק מצד אחד מוצר איכותי ברמה הגבוהה ביותר, מעשה ידי שף שארוז וניתן לקחת ולאכול גם בבית ובמשרד ובמחירים שפויים". התפריט בנפוליאון מורכב ממנות חלביות וצמחוניות כשרות ומספק חוויה מיוחדת בתקופת הקורונה שאין רבים כמוה במדינה. אני בטוח שתושבי ירושלים ואורחיה יהנו מהפטיסרי החדש שפתחנו ואני מזמין את כולם להגיע לבלות וליהנות ממתחם כיכר המוזיקה." 
המקום מותאם לתקופת הקורונה ומאפשר שרות עצמי - גם לקחת טייק אווי וגם להזמין מנות ולשלם באמצעות אפליקציה או באמצעות מסך טאץ' סטרילי שנמצא במקום.
מה בתפריט:
בין הכריכים ניתן למצוא: 
נפוליאון - לחם בריאות שלושה דגנים, לאבנה, ממרח ירוקים מרענן - פסטו כוסברה, חציל שרוף , פלפלים בזעתר וסלסלת עגבניות פיקנטית ( 26 ₪), גרבלקס סלמון - לחם בריאות שלושה דגנים, סלייס סלמון כבוש מלא בטעמים, שמנת עירית, ממרח טפנד, צלפים, בצל סגול כבוש ועלי סלנובה ישראלי (32 ₪), ווג'י - טבעוני, לחם בריאות שלושה דגנים, פלפלים עשירים בבלסמי, זוקיני צלוי, חצילים מטוגנים, אבוקדו ומטבל עגבניות אדמדמות לחות (26 ₪), טונה אדומה מעושנת - ממרח לימון כבוש, איולי שאלוט.
בין הסלטים:
ניסואז - חסה אייסברג ירוקה ורעננה, טונה, תפו"א בייבי, ביצי שליו קורנישונים ווינגרט שאלוט (39 ₪), עדשים שחורות- בוסט כוח-עדשים שחורות, ירקות מובחרים קצוצים, חציל שרוף, גבינת פטה ויוגורט טחינה מלא בסידן ( 36 ₪), קינואה צבעונית, עלי רוקט טריים, בטטה צלויה, שקדים, חמוציות, עשבים וינגרט וחרדל דבש. (38 ₪), סלט פרובנסאלי פלפלים צלויים, שרי, זיתים, מוצרלה, בצל כבוש, צלפים וינגרט ובלסמי ( 38 ₪).
ארוחות עסקיות בימי א'- ה':
34-36 ₪ וארוחת בוקר מפנקות בין השעות 10:00-16:00 ביניהם בוקר ישראלית, יוונית ספנאקופיטה, אגז בדיקט ופריטטה ( 58-66 ₪ )
קישים עבודת יד – בטטה, גבינת עיזים ועגבניות, פטריות במגוון גבינות, כרובית, פטריות ופרמזן, זוקיני וברוקולי ( 24 ₪).
סושי- דג (39 ₪) או ווג'י צמחוני- ( 33 ₪).
קינוחים - מאפים בעבודת יד, עוגות אישיות מובחרות חלבי ופרווה (20-28 ₪), מילקשייקים, וופל בלגי, קרפים, פנקייקים וגלידות מובחרות בייצור עצמי.
מבחר לחמים לרכישה – באגט, לחם אגוזים כפר, לחם דגנים, לחם אוכמניות, לחם מלא ולחם כוסמין ( 12-22 ₪).
נפוליאון – יואל משה סלומון 10 מתחם כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, ירושלים. 
כשרות מהודרת - רבנות ירושלים.  
שעות פתיחה - ימים א'- ה' 09.00 - 18.00  
טלפון 073-3869294







אין תגובות: