יום שבת, 12 בספטמבר 2020

עוגת שוקולד וקוקוס

את העוגה הזו הייתי מכינה הרבה לפני כמה שנים ושכחתי ממנה. השבוע נתקלתי במתכון ובא לי להכין אותה. עוגה קלה מאוד, יש כאן הקצפה אבל ממש כמה דקות הכנה ויש לכם עוגה טעימה...


מצרכים:

  1. 6 ביצים, אני השתמשתי בגודל L
  2. 1 ו- 3/4 כוסות סוכר
  3. 2 כוסות קוקוס
  4. 1 כוס קמח תופח או רגיל ו-1 אבקת אפיה
  5. 1/3 כוס קקאו 
  6. 1 סוכר וניל
  7. 1/2 כוס יין אדום
  8. 1 כפית תמצית רום
הכנה:
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית גודל 26.
  2. להקציף: חלבונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, להבליע לתוכם את הקוקוס, להניח בצד.
  3. בקערה נפרדת לערבב: חלמונים, 3/4 כוס סוכר, רום, יין, קמח, קקאו וסוכר וניל, לטרוף היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, לשפוך לתבנית ליישר
  4. מעל התערובת לשפוך את תערובת החלבונים והקוקוס שהקצפנו, ליישר
  5. לאפות בערך 20-25 דקות, לבדוק עם קיסם, אם יוצא מעט לח, מוכן
כשהעוגה בתנור, להכין ציפוי שוקולד:
  1. לשים בקערת זכוכית 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
  2. להרתיח שמנת מתוקה, לשפוך על השוקולד, לתת לשוקולד כמה דקות להימס ולערבב היטב
  3. לחורר את העוגה בכמה מקומות ולשפוך מיד על העוגה איך שיוצאת חמה מהתנור, כדי שהשוקולד יחדור בפנים. לפזר מעל מעט קוקוס





אין תגובות: