יום שני, 31 באוגוסט 2015

סטייק פרגית ממולא פטריות ועשבי תיבול

המנה הזו חגיגית מאוד, מתאימה לכל השנה. זו המנה שתככב אצלי על שולחן החג בערב ראש השנה ואם תכינו אותה, היא תקפיץ לכם את ארוחת החג. 
צריך קצת סבלנות לגלגל את הסטייק אבל אחרי שמבינים איך צריך לעשות את זה, זה קל. 

מצרכים למילוי: 
  1. 8 חתיכות סטייק פרגית שטופות ומסוננות
  2. 2 קופסאות קטנות של פטריות משומרות או טריות
  3.  2 בצלים בינוניים קצוצים
  4.  1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (או סלרי או כוסברה)
  5. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  6. 5 כפות יין אדום
  7. לרוטב:
  8. 1/2 כוס רכז רימונים
  9. 3 כפות סילאן
  10. 5 כפות יין אדום
  11. מעט מלח ופלפל שחור לי הטעם (כי יש כבר במילוי)
הכנה:
  1. להכין מרינדה מהרוטב, להניח בצד 
  2. במחבת לטגן במעט מאוד שמן את הבצל, להוסיף את הפטריות, לטגן כעשר דקות 
  3. להוסיף את היין, מלח ופלפל שחור, לערבב, לכבות את האש 
  4. להניח בתוך מסננת לחצי שעה בערך, להגיר נוזלים. 
  5. להכניס לתוך קערה מתאימה, להוסיף פטרוזיליה, לערבב 
  6. לפרוס את הסטייק, לקחת בערך שתי כפות מהמילוי ולהניח בקצה 
  7. לגלגל את הסטייק, כשהחלק הפתוח למטה, להניח במגש, ככה לעשות עם כל הסטייקים 
  8. לטבול במרינדה, להניח בתבנית מתאימה, את יתרת המרינדה לשפוך מעל 
  9. לכסות בנייר אפיה ועל זה נייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בערך שעה 
  10. לאחר שעה, להוריד את הניירות, להשחים עוד כעשר דקות ולהגיש חם.



                                                      טיגון הבצלים במחבת
הוספת הפטריות והתבלינים
במסננת להגיר נוזלים
המילוי עם הפטרוליזיה
הסטייקים על קרש החיתוך

המילוי
הגלגול
המישרה שבהם נטבול את הסטייק
 זהו מוכן, לתנור
בתיאבון, תהנו







אין תגובות: