יום שלישי, 1 בספטמבר 2015

ריבת תאנים טריות

אני מודה שיש לי חולשה לתאנים, אני מסוגלת לאכול מהן בכמויות, בלי לעשות חשבון, פרי כל כך טעים. כשקבלתי משלוח של תאנים, עשיתי קודם כל חיסולים ואחרי החיסולים, היה צריך למיין אותן, רכות, קשות. מהתאנים הרכות החלטתי להכין ריבה נפלאה וטעימה, בלי הרבה סוכר. הכנת הריבה קלה מאוד.
מצרכים:
  1. 1 קילו תאנים טריות, שטופות וחצויות 
  2. 2 כוסות מים 
  3. 1/2 קילו סוכר 
  4. מיץ מלימון אחד אופן הכנה:
הכנה:
  1. להכניס לסיר מתאים מים, סוכר ולימון ולהרתיח 
  2. לאחר שרותח, להוסיף את התאנים, להביא לרתיחה 
  3. לבשל בערך שעה על אש בינונית 
  4. מידי פעם לערבב בעדינות, כדי שהתחתית לא תשרף, אפשר לערבב על ידי הזזת הסיר מצד לצד
  5. לשים טיפה מהריבה על צלחת, ולהטות את הצלחת, אם נוזל ממשיכים לבשל, אם לא נוזל, הריבה מוכנה. 
  6. לכבות את האש, לקרר, להכניס לצנצות מעוקרות ולשמור בקרור. אם יוצאת כמות גדולה, אפשר להקפיא או לחלק





















































































































תגובה 1:

Unknown אמר/ה...

נראה לי וגזם שתי כוסות מים.................. צריכים שעתיים להרתיח ולא שעה