Blogger Wordpress Gadgets

יום ראשון, 2 באוגוסט 2015

מסעדת דגים חדשה וכשרה בתל אביב Fish Market by Meatos

הוזמנתי לאירוע בלוגרים במסעדת דגים חדשה וכשרה: Fish Market by Meatos
המסעדה ממוקמת ברחוב שאול המלך פינת ויצמן, בדיוק ליד העבודה שלי בתל אביב כך שהיה לי מאוד נוח אחרי העבודה ללכת לשם ואפילו את הרכב לא הייתי צריכה להוציא מהחנייה.

זוהי מסעדת דגים בסגנון יווני-בלקני ים תיכוני. המטבח פתוח, יש בר גדול ומוסיקה יוונית שמתנגנת ברקע, ממש אווירת טברנה. המסעדה נפתחה ממש לאחרונה ונמצאת ברחוב שאול המלך פינת ויצמן בתל אביב.
הבעלים של המסעדה הם קובי עבדו והכדורגלן לשעבר ניר סיביליה. קובי גם בעלים של מסעדת בשרים שנמצאת ממש ליד המסעדה ומסעדה נוספת ברמת גן, כל המסעדות כשרות.
קובי החליט לתת מענה למסעדת דגים חלבית כשרה למי ששומר כשרות ואין לו הרבה אפשרויות של מסעדות דגים בתל אביב בפרט (כמוני למשל). זה הגיע מהשטח, היה ביקוש לזה.
המסעדה מזמינה מאוד, הכסאות והשולחנות בצבע לבן, בשילוב של כלים יפים בצבע כחול ולבן, משרה רוגע ושלווה. מושלם לאכול ככה. במסעדה ים של דגים ואלכוהול כיד המלך.
בקבוקי שתייה וצנצנות של חמוצים מעטרים את קירות המסעדה
  
במסעדה יש שני חדרים פרטיים שיכולים להכיל עד 20 איש, חדרים מאובזרים עם מסכי טלויזיה למצגות, אפשרויות לאירועים, הרצאות, תצוגות ועוד. ישבנו באחד החדרים המיוחדים, מסביב לשולחן גדול, והמנות התחילו להגיע
על הכנת האוכל אחראי השף והבעלים קובי עבדו.
לשולחן הוגשו שקדים לחים וזיתים לנשנושים, לחם טעים שנאפה על אבנים, עם ניחוח קלוי בלוויית קרם חצילים
 
פלטת מזטים שהכילה: איקרה (ביצי דגים), דג כבוש, פטה 21% שומן, עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול שעוברים חליטה ודחיסה במיי מלח, מוגשים בליווי רוטב צזיקי מעל. דג כבוש, לבנה 15% וציזיקי 7% שומן.
סלט אייסברג ואגסים שיכורים מורכב משני סוגי חסות אייסברג ולבבות חסה ערבית בתוספת עלי רוקט (אורוגולה) טריים, סלק חלוט, אגוזי פקאן קלויים, גבינת רוקפור ואגסים מקורמלים ביין לבן וקינמון הכל מתובל ברוטב ויניגרט טרגון
סלט חריף אש: סלט קצוץ דק מאוד וחריף: מורכב ממלפפון ללא הליבה, עגבניות ללא הליבה, קולורבי, פטרוזיליה קצוצה, פלפל ירוק חריף ופלפל שיפקה מתובל בשמן זית ולימונים ומעל גרעיני חמניה. 
סטייק חלומי - שלוש יחידות מלבניות של גבינת חלומי 28% שומן, מוגש על קרם לבנה ויוגורט 10% שומן. מוגש בליווי זיתי טאסס ושרי תמר חתוך לרבעים מתובל במלח ומעט שמן זית מעל
בצק פילו ממולא חציל וגבינת פטה ומטוגן בשמן עמוק עם שמן זית, מלח ופלפל מוגש בליווי רוטב שמנת פלפלים. המנה היתה טעימה, השילוב של חום הטיגון והגבינה הקרה היה טעים לי. את המנה הזו לא הספקתי לצלם.
קציצות ירק, שמורכות מלביבות תפו"א, כרישה והרבה בצל מוגשות על קרם יוגורט ורוטב שמנת פלפלים בצד. המנה עוברת טיגון בשמן עמוק
קרפצ`יו פלפלים - פרוסות פלפלים אדומים וכתומים שרופים וקלפוים בליווי גבינת המאירי מעל מתובלת במלח ושמן כתית
קרפצ`יו לוקוס - פרוסות דקות מאוד של לוקוס לבן בליווי זיתי טאסוס, שרי מנומר, פלפל צ`ילי אדום וקרם לבנה. בתיבול מלח גס, שמן כתית וליים. וואו כמה שהמנה הזו היתה לי טעימה
בדרך למנות העיקריות, לוגמים ערק, אני? שותה שתייה חריפה? כן כן, זה היה מתוק וטעים ומיוחד.
זהו קובי השף, הוא הגיע עם ערק שקדים וכוסיות. הוא סיפר שנשים מאוד אוהבות את המשקה כי האלכוהול מאוד עדין ולא מורגש כמעט. פלא שגם אני אהבתי?
ממשיכים לאכול ולשולחן מגיעה מנה של ניוקי ערמונים ופטריות חורש - הניוקי מורכב מקמח, תפו"א וביצים, מוקפץ יחד עם מיקס פטריות (פורטובלה, מלך היער ושמפיניון) ברוטב שמנת ופטריות כמהין
קבב דגי ים, מיקס דגי ים, מוסר, לברק, דניס ולוקוס טחונים, מתובלים בכוסברה קצוצה, מלח ופלפל, עוברת בישול ברוטב פלפלים פיקנטי של שום, כוסברה, פלפלים, עגבניות וכמון מוגשת במחבת הגשה קטן בליווי לחם הבית - מנה טעימה
רביולי סלק אדום ממולא בגבינת עיזים, המנה בצבע אדום כתוצאה מבישול המנה במיי סלק. ממולא בגבינת עיזים 24% שומן מוגשת בליווי רבעי סלק חלוטים ורוטב שמנת וגבינת רוקפור (כחולה) מעל. למנה הזו לא התחברתי
פילה לברק, דג עם טעמי ים מודגשים ומרקם מעודן ביותר, מוגש על ירקות קלויים במגוון משתנה מידי יום - מנה טעימה מאוד
פילה דניס בדומה ללברק, בעל מרקם מעודן ביותר וטעמי ים מודגשים מרוח בחמאת טימין מזוקקת מוגש על פירה תפוחי אדמה ופטריות כמהין - גם טעים מאוד
פילה מוסר דג בשרני מאוד ועמט שמן יותר מהדניס והלברק מאופיין בטעמי ים מודגשים מוגש על מרמלדתה של עגבניות צלויות וזיתי טאסוס
מחבת דייגים: מיקס משתנה של דגים (מוסר, לברק, דניס וברבוניות) והפעם ברבוניות שעברו טיגון עמוק מוגשות עם חצי לימון טרי
ולסיום, הקינוחים הטעימים כולם על טהרת החלבי.
מלבי על בסיס שמנת (מכיל גלוטן) ברוטב מי ורדים בליווי סיגר ממולא פיצוחים קלויים וקינמון, שקדים, בוטנים אגוזים ופקאן
עוגת ביסקוויט פתי בר קלאסי של פעם (מכילה גלוטן) עם קרם וניל ושוקולד נוטלה על בסיס שמנת ורוטב נוטלה שיוצקים מעל - עוגה מוכרת ואהובה
קרם ברולה (ללא גלוטן) על בסיס שמנת ומקל וניל אמיתי, מפזרים  מעל סוכר חום ומקרמלים בברנר, מוגש בליווי מרמלדה של פירות טריים
קרמבל תפוחים (מכיל גלוטן) בצק פריך, קוביות תפוחים מבושלים ביין אדום וקנמון, אגוזי פקאן ואגוזי מלך לא קלויים, מעל יוצקים מעט גלידת שמנת ורוטב יין וקינמון
 
וגלידת שמנת (ללא גלוטן) בטעם וניל בליווי רטבים משתנים, שוקולד, פירות יער וכדומה
צוות המסעדה עידכן אותנו כל הזמן לגבי המנות שהוגשו לשולחן: כמה אחוזי שומן, מה מטוגן ומה מכיל גלוטן או ביצים
אני וחברי הבלוגרים נהנינו ואנחנו ממליצים גם לכם
 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג 

הוסף רשומת תגובה