קצת תמונות על תהליך הכנת העוגה ולאחר מכן המתכון.
מצרכים:
1. 4 ביצים שלמות
2. 2 מיכלים של שמנת ריצ` - אפשר להחליף בשמנת מתוקה רגילה
3. 1 כוס סוכר דמררה - אפשר רגיל
4. 1 שקית סוכר וניל
5. 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה
6. 1/2 כפית שטוחה מלח
7. 1/2 כוס טחינה גולמית
8. 1/2 כוס סילאן או דבש, אני השתמשתי בסילאן
9. 1/2 כוס חלבה מפוררת
10. 100 גרם אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה לטרוף: ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס
בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.
3. להוסיף קמח לבלילה לערבב רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה
4. לצקת 1/3 מהבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26
5. לזלף בעזרת כף חצי מכמות הטחינה, מעל הטחינה לזלף חצי מכמות הסילאן/דבש ומעל
מחצית מכמות החלבה.
6. לחזור שוב על אותה פעולה: 1/3 בלילה, יתרת הטחינה, יתרת הסילאן/דבש, חלבה
ומעל את יתרת הבלילה.
7. להחדיר סכין או כפית לתבנית ולערבב בתנועות ספירלה פעמיים שלוש - לפזר מעל אגוזים
8. לאפות בחום 180 מעלות בין 45 ל- 50 דקות
9. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים, לא יבש לגמרי
10. לשמור בכלי מתאים כשהיא מכוסה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה