יום שבת, 12 בספטמבר 2015

עוגת דבש, מיוחדת עם טחינה, סילאן במקום דבש, אגוזים וחלבה

אחרי שתכינו את העוגה הזו, לא תרצו יותר לאפות עוגת דבש רגילה.
קצת תמונות על תהליך הכנת העוגה ולאחר מכן המתכון.







מצרכים:
1.       4 ביצים שלמות
2.       2 מיכלים של שמנת ריצ` - אפשר להחליף בשמנת מתוקה רגילה
3.       1 כוס סוכר דמררה - אפשר רגיל
4.       1 שקית סוכר וניל
5.       2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה
6.       1/2 כפית שטוחה מלח
7.       1/2 כוס טחינה גולמית
8.       1/2 כוס סילאן או דבש, אני השתמשתי בסילאן
9.       1/2 כוס חלבה מפוררת
10.    100 גרם אגוזים קצוצים 
הוראות הכנה
1.       לחמם תנור ל-180 מעלות.
2.       בקערה גדולה לטרוף: ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס
          בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.
3.       להוסיף קמח לבלילה לערבב רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה
4.       לצקת 1/3 מהבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26
5.       לזלף בעזרת כף חצי מכמות הטחינה, מעל הטחינה לזלף חצי מכמות הסילאן/דבש ומעל 
          מחצית מכמות החלבה.
6.       לחזור שוב על אותה פעולה: 1/3 בלילה, יתרת הטחינה, יתרת הסילאן/דבש, חלבה
          ומעל את יתרת הבלילה. 
7.       להחדיר סכין או כפית לתבנית ולערבב בתנועות ספירלה פעמיים שלוש - לפזר מעל                   אגוזים
8.       לאפות בחום 180 מעלות בין 45 ל- 50 דקות
9.       העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים, לא יבש לגמרי 
10.     לשמור בכלי מתאים כשהיא מכוסה





אין תגובות: