יום שלישי, 8 בספטמבר 2015

חלות מתוקות לראש השנה

את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים". 
גילוי נאות: את הספר קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.
כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש. להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, בכל זאת ציינתי גם בכוסות 



מהכמות הזו אפשר להכין:
  • 2 חלות קלועות מ-3 רצועות של בצק
  • 1 חלה קלועה מ-6 רצועות בצק (למי שיודע לקלוע 6 רצועות)
  • או בין 6-8 חלות קטנות, תלוי בגודל שתבחרו
מצרכים:
  1. 500 גרם קמח מנופה
  2. 15 גרם שמרים - 2 כפות שטוחות
  3. 2 כפות דבש
  4. 50 גרם סוכר - 1/4 כוס
  5. 2 ביצים שלמות
  6. 25 גרם מרגרינה או חמאה
  7. 35 גרם שמן קנולה - קצת פחות מרבע כוס
  8. 180 גרם מים או חלב - כוס חד פעמית מלאה
  9. 5 גרם מלח - 1 כפית שטוחה
  10. 1 ביצה טרופה
  11. שומשום או שקדים מולבנים לקישוט
הכנה:
  1. להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח
  2. ללוש 2 דקות על מהירות איטית
  3. אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר מהירה עד לקבלת בצק גמיש, להתפיח מכוסה בערך שעה
  4. להוציא למשטח עבודה ולהכין צורות שאוהבים
  5. להניח בתבנית, למרוח ביצה ולפזר שומשום, או שקדים ולהתפיח עוד חצי שעה
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 20 ל-24 דקות.




























































אין תגובות: