אחד המאפים הכי אהובים עלי, זה בצק עלים. יש אינספור אפשרויות הכנה עם הבצק הזה, מלוח מתוק. הפעם אביא מתכון מלוח.
המתכון לא מסובך וקל מאוד להכנה
מצרכים:
1. 1 חבילה בצק עלים מרודד - רצוי בטעם חמאה
2. 1/2 קילו גבינות מעורבות: חמד, קשקבל, צהובה, מוצרלה
3. 2 חבילות עלי מנגולד קצוצים
4. 2 בצלים קצוצים
5. 3 כפות קמח
6. כפית שטוחה מלח וכפית שטוחה פלפל שחור
7. 2 ביצים (1 לתערובת ו-1 למריחה מעל המאפה)
8. שומשום
הכנה:
1. לשטוף ולקצוץ את עלי המנגולד, לטגן את הבצל במעט שמן, להוסיף את המנגולד, לטגן עד שהמים יתאדו. לערבב כל הזמן
3. לשים במסננת להגיר נוזלים לחצי שעה ולאחר מכן לסחוט
המתכון לא מסובך וקל מאוד להכנה
מצרכים:
1. 1 חבילה בצק עלים מרודד - רצוי בטעם חמאה
2. 1/2 קילו גבינות מעורבות: חמד, קשקבל, צהובה, מוצרלה
3. 2 חבילות עלי מנגולד קצוצים
4. 2 בצלים קצוצים
5. 3 כפות קמח
6. כפית שטוחה מלח וכפית שטוחה פלפל שחור
7. 2 ביצים (1 לתערובת ו-1 למריחה מעל המאפה)
8. שומשום
הכנה:
1. לשטוף ולקצוץ את עלי המנגולד, לטגן את הבצל במעט שמן, להוסיף את המנגולד, לטגן עד שהמים יתאדו. לערבב כל הזמן
3. לשים במסננת להגיר נוזלים לחצי שעה ולאחר מכן לסחוט
4. לאחר חצי שעה, להדליק את התנור ולחמם ל-190 מעלות
5. לערבב בקערה: גבינות, 1 ביצה, קמח, מלח ופלפל שחור
6. לרדד את הבצק מעט לאורך
7. למרוח מעל הבצק את הגבינות, מעל הגבינות לפזר את עלי המנגולד
8. לגלגל לרולדה ולהכניס למקרר לחצי שעה
9. להוציא מהמקרר, לחתוך לפרוסות עבות ולהניח בתבנית עגולה מתאימה
10. למרוח בביצה ולפזר מעל שומשום
11. לאפות כ-3/4 שעה בטורבו ב-190 מעלות, עד שהמאפה מזהיב.
5. לערבב בקערה: גבינות, 1 ביצה, קמח, מלח ופלפל שחור
6. לרדד את הבצק מעט לאורך
7. למרוח מעל הבצק את הגבינות, מעל הגבינות לפזר את עלי המנגולד
8. לגלגל לרולדה ולהכניס למקרר לחצי שעה
9. להוציא מהמקרר, לחתוך לפרוסות עבות ולהניח בתבנית עגולה מתאימה
10. למרוח בביצה ולפזר מעל שומשום
11. לאפות כ-3/4 שעה בטורבו ב-190 מעלות, עד שהמאפה מזהיב.
קצת צילומים על התהליך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה