הערות חשובות להצלחת העוגה:
- תהליך ההכנה והאפייה אורך קצת זמן אבל שווה
- לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא תבנית של התנור במים עד לגובה 3/4 ולהכניס לתנור
- לא לפתוח את התנור על לסיום האפייה ולהשאיר את העוגה בתנור לשעתיים נוספות לייצוב
- גודל התבנית: 26
- 6 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר - אפשר להפחית למי שלא אוהב כל כך מתוק, אני שמה 3/4 כוס
- 750 גרם גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת חצי שעה שתגיר נוזלים
- 2 מיכלים שמנת חמוצה 9% להניח גם במסננת להגיר נוזלים
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 צנצנת דובדבנים חמוצים + 1 כף סוכר + 4 כפות שטוחות קורנפלור
אופן הכנה:
- להכניס לקערה חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל וקורנפלור, לטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה וללא גושים
- בקערה נפרדת להקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק ויציב
- לקפל את קצף החלבונים בעדינות ובכמה פעמים לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה
- להעביר לתבנית, להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור
- לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות. לאחר חצי שעה להנמיך את החום ל-120 מעלות ולאפות שעה נוספת
- לכבות את התנור ולא לפתוח את דלת התנור, להשאיר בתנור לפחות שעתיים להתייצבות.
- בינתיים להכין את הדובדבנים: לסנן את המים של הדובדבנים לתוך סיר קטן, להוסיף למים קורנפלור ולערבב היטב עד שלא יהיו גושים, להוסיף סוכר ולהרתיח
- אחרי הרתיחה, להנמיך את האש ולערבב עד לקבלת רוטב סמיך, לכבות
- להוסיף את הדובדבנים, לערבב בעדינות, לקרר
- לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, לשפוך מעל את הדובדבנים ולשלוח למקרר לפחות
- ללילה להתייצבות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה