יום שלישי, 29 במרץ 2016

חצילים ממולאים בגבינות על מצע עגבניות קצוצות של חברת Grand Itlia

חג הפסח מתקרב ואין ספק שההתעסקות העיקרית שלנו בחג הזה היא סביב האוכל, כולנו חושבות מה נכין ואיך נפתיע במתכונים מיוחדים ומגוונים לשולחן החג ובכלל בימי החג.
קבלתי לסקירה עגבניות חתוכות דק של Grand Italia על מנת להכין מנה לפסח.
מוצרי העגבניות של Grand I talia מיוצרים מעגבניות איטלקיות בלבד, שנבחרו בקפידה, נקטפו ועובדו מיידית לשמירה על טריות ואיכות מרבית. העגבניות האדומות והבשלות מייצרות טעם נפלא, גוון עז וארומה עשירה המשדרגים על תבשיל ורוטב באופן מושלם.
חוברת עם מתכונים נפלאים וטעימים לפסח של Grand Itlia עלתה לאוויר וגם המתכון הזה, חצילים ממולאים בגבינות על מצע עגבניות קצוצות של חברת Grand Itlia גם מופיע בחוברת.


כשבאתי להכין מנה, רציתי מאוד להכין מוצר כל שהוא של פסטה שמשתדכת הכי טוב לעגבניות.

בגלל שאנחנו הרבה לפני פסח ועדיין לא יצאו לשווקים מוצרי פסטה כשרים לפסח, בחרתי להכין גלילות חצילים ממולאות בגבינות שאוהבים, מנה שמתאים להכין אותה בפסח, לאירוח, לבני המשפחה, אם זה לארוחת בוקר, ערב או אפילו לארוחת צהרים חלבית. 


המנה קלה מאוד להכנה ועם מוצרים זמינים בבית.

במטבח שלי אני משתמשת באופן קבוע במוצר הזה ועושה בו שימוש לעיתים קרובות: אני מפזרת את העגבניות מעל לזניה חלבית או בשרית, מעל מוסאקה, מעל קנלוני, תערובת לשקשוקה ועוד ועודד.

הערות מקדימות:
  1. הכמויות כאן הן כמויות לשתיים שלוש מנות, אפשר להגדיל כמויות. 
  2. לקנות חצילים גדולים וארוכים
  3. את החצילים לשטוף, לפרוס לפרוסות להמליח ולהניח במסננת להגיר נוזלים למשך חצי שעה 
  4. אני משאירה את החצילים עם הקליפה
  5. את גלילות החצילים אפשר להכין מראש, לשמור במקרר. לפני ההגשה, לבשל ולהכניס לתנור
מצרכים:
  1. 200 גרם חמד, 200 גרם טוב טעם, 150 גרם רוקפור, 
  2. (אפשר להשתמש בגבינות אחרות שאוהבים)
  3. 4 שיני שום קצוצות
  4. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  5. 2 כפות שמן זית 
     לערבב את כל המצרכים בקערה, להניח בצד
  1. 1 קופסא עגבניות קצוצות של גראנד איטליה
  2. כמה עלי בזיליקום
  3. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הכנה:
  1. במחבת שתכנס לאחר מכן לתנור, לטגן את החצילים היטב משני הצדדים
  2. להספיג במגבת נייר
  3. להניח על משטח את החצילים, לשים ממילוי הגבינה בקצה ולגלגל
  4. להעביר את המחבת לאש נמוכה מאוד, לשפוך לתוכה קופסה של עגבניות
  5. להדליק את התנור ל-180 מעלות.
  6. להוסיף למחבת את השום, הבזיליקום, מלח ופלפל, לערבב ולבשל על אש קטנה
  7. לסדר במחבת את החצילים שגילגלנו, להגביר לאש בינונית ולבשל ביחד במשך 10 דקות
  8. אם הרתיחה חזקה מידי, להנמיך.
  9. להפוך את החצילים תוך כדי הבישול
  10. לאחר 10 דקות לכבות את האש, לפזר מעל ובנדיבות גבינת פרמזן
  11. להכניס לתנור ל-20 דקות בערך עד שהגבינה נמסה
  12. להגיש חם
צילומים על תהליך ההכנה

    1. הגבינות שבהן אני השתמשתי 




אין תגובות: