יום שני, 16 במאי 2016

עוגת גבינה המנצחת שלי, קלה להכנה מתאימה גם לפסח

משום מה בעונה הזו אני ממש מתחברת לעוגות גבינה מכל הסוגים, אולי בגלל חג שבועות שמתקרב, אולי בגלל הקיץ. מה שכן ומי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת עוגות גבינה. 
העוגה מתאימה לכל ימות השנה, חגים שבתות וגם לחג פסח כי היא אינה מכילה קמח.

הכנות והערות מקדימות:
  • אפיה בתבנית חד פעמית בגודל 26.5/30 משומנת מעט או בכל תבנית מתאימה אחרת
  • לפני האפיה למלא תבנית אפיה של התנור במים עד גובה 3/4 של התבנית ולהכניס לתנור 
  • לא לפתוח את התנור במשך כל האפייה ועד לקירור העוגה בתנור, בערך שעה לאחר גמר האפייה וכיבוי התנור
  • להכין שתי קערות, אחת של המיקסר להקצפת החלבונים ואחת לערבוב החלמונים
מצרכים והכנת הקרם שאותו נכין קודם והוא יחכה לנו במקרר:
  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 כוסות חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג + מה שנשאר בחבילה שהשתמשנו לשכבה הראשונה
  • להקציף את כל המצרכים הנ"ל לקצפת יציבה וחלקה - להכניס למקרר
מצרכים לשכבה הראשונה של העוגה:

  •  6 ביצים מופרדות
  •  500 גרם גבינה לבנה 5%
  •  1.5 כוסות סוכר
  •  4 כפות שטוחות קורנפלור
  • 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (היתרה להוסיף לקרם לציפוי למעלה)
  •  קליפת לימון מגורדת
הוראות הכנה:
  • לחמם תנור ל-180 מעלות (עם תבנית המים בפנים), להפריד חלבונים וחלמונים 
  • את החלמונים לערבב עם קורנפלור, קליפת לימון, אינסטנט פודינג, גבינה וחצי כוס סוכר, להניח בצד
  • את החלבונים להקציף במיקסר עם 1 כוס סוכר לקצף אחיד ויציב 
  • לאחד בעדינות (כדי לא לשבור את הקצף) ובכמה פעמים את תערובת החלמונים לתוך החלבונים
  • לאחר שהתערובות התאחדו למרקם חלק ואחיד, לצקת לתבנית, להניח את התבנית בזהירות בתוך התבנית עם המים שבתוך התנור, לאפות בערך 45 דקות
  • לאחר 45 דקות, לא לפתוח את דלת התנור. לבדוק את העוגה דרך הדלת והאור של התנור, אם העוגה לא זהובה מלמעלה, לאפות עד שתזהיב, אצלי מספיק הזמן הזה
  • לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים להתקרר, לפחות שעה.
  • לאחר שהעוגה התקררה בתנור, להוציא ולמרוח מעל את הקרם שהכנו ושמחכה לנו במקרר, לכסות בניילון נצמד ולהחזיר למקרר לכמה שעות עד שהעוגה מתייצבת.
  • בהגשה ולמי שאוהב, אפשר לפזר פיסטוקים קלויים קצוצים 


אין תגובות: