Blogger Wordpress Gadgets

יום חמישי, 26 בינואר 2017

תבשיל פלפלים כתומים ממולאים

אחד התבשילים הכי טעימים, הכי שמרגישים אתם בבית והכי קלים להכנה, זה פלפלים ממולאים.
מה שטוב בתבשיל הזה, שאת הפלפלים אפשר להשיג כל השנה בכל הצבעים ובכל הצורות.
קצת צילומים על התהליך ולאחר מכן המתכון
מצרכים:
1. 10 פלפלים כתומים, אפשר לערבב צבעים
2. 1.5 כוסות אורז שטוף ומסונן
3. 3 בצלים בינוניים קצוצים
4. 5 שיני שום קצוצות
5. 2 עגבניות קצוצות
6. רבע חבילה פטרוזיליה ורבע חבילה כוסברה קצוצים
7. 6 כפות רסק עגבניות, 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון
8. מיץ לימון משני לימונים
9. 1/4 כוס שמן
10. 1 כוס מים מהברז

הכנה:

אני מבשלת מעט את המילוי כדי שלאחר הבישול, הפלפלים ישארו מוצקים
.
1. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד
2. בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הפלפלים לשפוך שמן, להוסיף את הבצלים ולטגן עד                 שמזהיבים. להוסיף שום, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, להמשיך לטגן עוד 2 דקות, להוסיף 3 כפות       רסק עגבניות ומחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב
3. להוסיף 1/2 כוס מים, חצי מכמות המיץ לימון, אורז, לערבב ולבשל 5 דקות על אש נמוכה, לערבב כל     הזמן ולהשגיח שלא לשרוף את המילוי. התערובת צריכה להיות מעט מימית.
4. לכבות את האש, לקרר
5. לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הפלפלים ולהניח במגש, לעשות 2,3 חורים עם קיסם מסביב       לפלפל כדי שהנוזלים יחדרו למילוי
6. באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף את יתרת הרסק, התבלינים והמים לערבב ולבשל מעט
7. לסדר את הפלפלים בתוך הסיר 
8. להביא לרתיחה, להנמיך האש, לבשל בסיר מכוסה בערך שלושת רבעי שעה
9. בעזרת כף לקחת מהרוטב ולשפוך מעל הפלפלים
10. לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.


הוסף רשומת תגובה