יום חמישי, 13 באפריל 2017

הנה זה בא - חביתיות לפסח

 
הנה זה בא: כל שנה מחכים לחביתיות האלה, יש להם ביקוש. התערובת פשוטה וממה שיש בבית. לשידרוג הטעם אפשר להוסיף לתערובת גבינות קשות (חמד, צהובה, מה שבא לכם). 
אז בואו נתחיל: 

כמה צילומים על התהליך ולאחר מכן המתכון
 אם מוסיפים גבינות, זה השלב להוסיף
המתכון:
מצרכים:
  •  5מצות
  •  4ביצים שלמות 
  • 1 בצל גדול קצוץ 
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה או כוסברה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מחבת ושמן לטיגון
  • אפשרות:1/4 קילו גבינה: חמד/פטה/קשקבל או כל גבינה קשה אחרת

הכנה: 
  • לטגן את הבצל במחבת, לסנן מהשמן
  • להכניס לתוך קערה את המצות, לפורר בידיים, לשפוך עליהם מים ומלח להמתין 5 דקות
  • אם רטובות מידי, לסחוט ולסנן את המים
  • להוסיף בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה/כוסברה פלפל שחור ולערבב 
  • אם מוסיפים גבינות להמעיט במלח: לגרד גבינות ולהוסיף, לערבב היטב ולתת לתערובת בערך רבע שעה
  • ליצור קציצות בידיים מעט לחות ולטגן משני הצדדים, להוציא ולהניח על מגבת נייר לספיגת השמן
אפשר לטגן כחתיכה אחת גדולה 




אין תגובות: