את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי. בכל חג שבועות, היתה מכינה לנו. עכשיו אני מכינה... גם לה...
אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר.
מהכמות הזו יוצאים בין 50 ל-60 כיסונים בגודל כמו בתמונה. מי שרוצה פחות, יכול להקטין כמויות של הבצק.
מצרכים לבצק:
אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר.
מהכמות הזו יוצאים בין 50 ל-60 כיסונים בגודל כמו בתמונה. מי שרוצה פחות, יכול להקטין כמויות של הבצק.
מצרכים לבצק:
- 1 קילו קמח מנופה
- 4 ביצים שלמות
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים
- 1/2 קילו גבינה מלוחה חמד מגורדת + 2 כפות גבינה רכה 5%
- לערבב בקערה, לכסות ולהניח במקרר.
- להכניס למיקסר את הביצים, 1.5 כוסות מים, מלח, קמח
- ללוש הכל ביחד ולהוסיף את יתרת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק רך, גמיש ונוח לעבודה
- לעטוף את הבצק בניילון נצמד, להניח במקרר לנוח לחצי שעה, אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא עד השימוש.
- לחלק את הבצק ל-3 חלקים, להחזיר את שני החלקים למקרר, את החלק השלישי לרדד לעלה דק ולקרוץ עיגולים.
- למלא בגבינה ולסגור היטב לסהרון או לצורה אחרת שאוהבים.
- להניח על מגש מכוסה בניילון.
- בשלב הזה אפשר להקפיא את הכיסונים ולאחר שקפאו להכניס לתוך שקית ניילון ולסגור היטב עד השימוש. הכנת הכיסונים:
- להרתיח בסיר מתאים מים עם כף מלח, להכניס כיסונים, כל פעם קצת, כשהם צפים, הם כמעט מוכנים,
- להמשיך להרתיח עוד 10 דקות, להוציא לקערה מתאימה ולהמשיך עם עוד כיסונים. לאחר הסיום, להחזיר את כל הכיסונים לסיר ולהשאיר עד להגשה.
- אפשר לאכול אותם איך שהם ואפשר לפזר מעל גבינת חמד בולגרית או צפתית מגורדות.
4 תגובות:
תודה נראה טעים מאד
ברומנית קרפאלך ממולא גבינה מתוקה יאמי
מבטיחה שטעים מאוד...
תודה.. המתכון עם גבינה מלוחה..
הוסף רשומת תגובה