התחלתם להתארגן להכנות לשבת? לא חייבים קציצות בשר, אפשר גם קציצות עוף... הקציצות הכי עסיסיות וטעימות שהכרתם...
מצרכים לקציצות:
- 1/2 קילו בשר עוף טחון - אני טוחנת בבית לבד – כמובן אפשר לקנות טחון מוכן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 חבילה מעורבת של פטרוזיליה וכוסברה
- 1 תפוח אדמה מעט גדול מגורד
- 1 כפית כמון + 1 כפית חוויאג` למרק, 1 כפית אבקת מרק עוף ומעט מלח אם צריך
- לטגן את הבצל עם מעט שמן, להכניס לקערה עם השמן
- להוסיף את הבשר, תפוחי האדמה, פטרוזיליה/כוסברה והתבלינים
- לערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה
- לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה בערך
מצרכים לרוטב:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 עגבניות קצוצות
- 3 כפות גדושות רסק עגבניות
- 2 שיני שום קצוצות
- 5 כפות שמן
- 3 גזרים חתוכים
- 3 עלי מנגולד קצוצים
- 2 כוסות מים
- 1 כף סוכר כדי לנטרל את החומציות של הרסק - אפשר לוותר
- 1 כף גדושה מרק בטעם עוף
- לא להוסיף מלח בשלב הזה, יש בקציצות, בסיום הבישול לבדוק, אם צריך, תוסיפו.
- לחמם שמן בסיר מתאים
- לטגן את את הבצל, להוסיף עגבניות, רסק עגבניות ולערבב מעט
- להוסיף מים (בזהירות) ולהביא לרתיחה – להוסיף אבקת מרק עוף
- להוסיף גזר, עלי מנגולד לבשל 10 דקות תוך כדי רתיחה
- בינתיים להוציא את הבשר, להכין כדורים, ולסדר אותם בסיר
- לנענע את הסיר על מנת שהרוטב יכסה את כל הקציצות
- לא לערבב אם כף, כדי שהקציצות לא יתפרקו
- אם חסר מים, להוסיף מעט
- להנמיך את האש, לכסות ולבשל כשלושת רבעי שעה לערך
תערובת הקציצות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה