יום חמישי, 25 בינואר 2018

עוגת גבינה כמו בבתי מלון רק הרבה יותר גבוהה והרבה יותר טעימה

החלטתי לשדרג את העוגת גבינה שאני מכינה בדרך כלל ולאפות אותה בתבנית של ג'חנון. גם הגדלתי כמויות כדי שתצא לי גבוהה, במקום בתבנית אפייה רגילה.
מתכון בבלוג הקודם כאן 



מצרכים:
  1. 7 ביצים מופרדות בגודל L
  2. 750 גרם גבינה לבנה 5%
  3. 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס אינסטנט וניל
  4. 1 שמנת רגילה
  5. 1 כוס סוכר
  6. רבע כפית מלח
  7. סיר של ג'חנון
הכנה:  
  1. להניח בתחתית הסיר נייר אפייה גזור בקוטר של התחתית, לשמן 
  2. לחמם תנור ל-180 מעלות, להכניס תבנית של התנור עם מים 
  3. לטרוף חלמונים, להוסיף גבינה ושמנת, לערבב היטב
  4. להוסיף קורנפלור ואינסטנט וניל, לערבב היטב שלא יהיו גושים, להניח בצד
  5. להקציף היטב חלבונים, להוסיף סוכר ומלח עד לקבלת קצפת יציבה
  6. להוסיף כל פעם כמות קטנה מהקצפת לקערת החלמונים ולקפל ביחד
  7. לאחר שהוספנו את כל הקצפת, לערבב היטב לתערובת אחידה
  8. לשפוך את התערובת לסיר
  9. להניח בזהירות בתוך התבנית עם המים בתנור
  10. לאפות רבע שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
  11. לא לפתוח את התנור, להשאיר את העוגה בפנים להתקרר 















תגובה 1:

פנינה הורנונג אמר/ה...

תודה רבה על המתכון. ינוסה בקרוב