החלטתי לשדרג את העוגת גבינה שאני מכינה בדרך כלל ולאפות אותה בתבנית של ג'חנון. גם הגדלתי כמויות כדי שתצא לי גבוהה, במקום בתבנית אפייה רגילה.
מתכון בבלוג הקודם כאן
מצרכים:
מתכון בבלוג הקודם כאן
מצרכים:
- 7 ביצים מופרדות בגודל L
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס אינסטנט וניל
- 1 שמנת רגילה
- 1 כוס סוכר
- רבע כפית מלח
- סיר של ג'חנון
- להניח בתחתית הסיר נייר אפייה גזור בקוטר של התחתית, לשמן
- לחמם תנור ל-180 מעלות, להכניס תבנית של התנור עם מים
- לטרוף חלמונים, להוסיף גבינה ושמנת, לערבב היטב
- להוסיף קורנפלור ואינסטנט וניל, לערבב היטב שלא יהיו גושים, להניח בצד
- להקציף היטב חלבונים, להוסיף סוכר ומלח עד לקבלת קצפת יציבה
- להוסיף כל פעם כמות קטנה מהקצפת לקערת החלמונים ולקפל ביחד
- לאחר שהוספנו את כל הקצפת, לערבב היטב לתערובת אחידה
- לשפוך את התערובת לסיר
- להניח בזהירות בתוך התבנית עם המים בתנור
- לאפות רבע שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
- לא לפתוח את התנור, להשאיר את העוגה בפנים להתקרר
תגובה 1:
תודה רבה על המתכון. ינוסה בקרוב
הוסף רשומת תגובה